torna 

kapat

1. metal, tahta ve plastik işlenen tezgâhlara verilen isimdir.birde meslek olarak tornacılık vardır.
    #224750 (Eqin, 09.05.2006 16:44)
  2. torna özellikle metallere yuvarlar şekil vermekte kullanılan talaşlı işleme tezgahlarıdır.çelik boru,çubuk v.b. parçalara gerek çap düşürmek gerekse vida dişi açmakta kullanılırlar.
    #479999 (latnad, 31.07.2006 12:45)
  3. tesviye isimli kardeşi vardır.
    #1149688 (KeviN, 14.01.2007 02:58)
  4. Günümüzde yerini CNC (Computer Numerical Control) torna tezgahlarına bırakmış talaşlı üretim makinası.
    #2502299 (melechesh, 22.10.2007 01:01)
  5. malzeme üzerinden talaş kaldırarak şekil veren tezgahlardır.

torna tezgahında "kesici kalem sabit, parça hareketlidir".

kesici olarak ise ucu sivri ve açısal olarak değişik şekilde olan torna kalemi kullanılır.
    #4597348 (eses taraftari porsuk canavari, 28.01.2009 03:34)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

torna başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. torna ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu torna nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about torna. Copyrights of the articles are belong to their authors.