toren basliyor 

kapat
  1. ayçe idil erkmen, ilginç özkeskin, yemliha kaya, müjdat yanat ve altan berdan kerimgiller'in sözlerinden oluşan ve grup yorum'un muhteşem müziği ile birleştirilen grup yorum boran fırtınası albümünde yer alan söz ve müzik bütünüdür.

Yoldaşlar, bizler tutsak düşmeden önce...
    Bayraklarımıza ve şehitlerimize ant olsun ki, zaferi biz kazanacağız...
    Ölüm orucu yeniden doğmaktır...
    ve ben bu gücümle bir kez daha haykırıyorum! halkıma layık olacağım,
    yoldaşlarıma layık olacağım...
    Zaferi kazanacağımıza inanıyoruz, bu uğurda ben de şehit düşeceğim...
    Yaşamış sayılmaz zaten, yurdu için ölmesini bilmeyen...
    #1436645 (LocK, 21.03.2007 16:20)
  2. soz konusu marsta "ve ben bu gücümle bir kez daha haykırıyorum! halkıma layık olacağım, yoldaşlarıma layık olacağım..." sozu soylerken dikenler diken diken olmaktadir. soz konusu kisinin sesi cok iclidir.
    #2060434 (xxuz, 03.08.2007 01:34)
  3. (bkz: Ayçe idil Erkmen)
    (bkz: ilginç Özkeskin)
    (bkz: Yemliha Kaya)
    (bkz: Müjdat Yanat)
    (bkz: Altan Berdan Kerimgiller)
    #4309564 (brcyzdm, 02.12.2008 18:31)
  4. küt sol slogan söylemlerin özü yıpratmasından nefret ederim ama bu nasıl bir motivasyondur, kalanlara cenneti bırakmak için ve yok olacağını bile bile esarettense ölümü seçmek, cennet beklentisi olmadan şehit! olmak. erdem, karşılıksız yapılan eylemse, ruhunun büyüdüğü kafesi, varoluşunun sığınağı canını kendinden sonrakiler için feda etmek nasıl bir erdemdir.

dinden kültürel hayatla bizim sola sızan ölümü yüceltme, kurban kültü, şehadet miti gibi yan etkileri mi yoksa; yoksa çaresizlik mi, yoksa erdemin en uç, biz korkakların anlayamayacağı en akıl almaz örneği mi? huriler ve şarap için yerdeki ekmeği alıp duvarın üzerine koyan hacı fışfıştan değerli onlarca insanın her dinlediğimde kendilerine ve onlara bunu yapmaya sebep olanlara kızdığım ve daha fazlasını* yaptığım kısa ama acılı konuşmalarının olduğu; bir destan olan boran fırtınası'nın tutsak anaları'yla beraber insanın yüreğini dağlayan, hayatı sorgulatan, utandıran, sarsıcı ses kayıtı.
    #4309797 (edip sharabi, 02.12.2008 19:33 ~ 18.12.2008 23:45)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

toren basliyor başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. toren basliyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu toren basliyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about toren basliyor. Copyrights of the articles are belong to their authors.