the village 

kapat

1. korku filmi diye alınır. ilk yarım saat sonra korku filmi olarak yorum yapılır:"ah ben olsaydım milleti silahlandırır gebertirdim yaratıkları" gibi. Sonra 2. cd de olayın sosyal mesaj olduğu anlaşılır. Birden bir sahnede yeniden "abo bu canavarlar gerçekmiş lan cidden korku filmi lan bu" denir. Ama sonra yine sosyal mesaja döner ve korku filmi isteyen bünye
    gider testereyi alır.. izler.. korkar.. iğrenir ...kusar ..
    #1096585 (venividivici, 02.01.2007 23:43)
  2. m night shyamalan'ın caiz tabiriyle, 'çuvalladığı'; bariz performans düşüklüğü yaşadığının tescillendiği film(i)...
    #1339072 (abra kadavra, 23.02.2007 18:49)
  3. (bkz: sonu aptal eden filmler)
    #2052075 (osmanthegral, 01.08.2007 18:24)
  4. iyiymiş hissi uyandıran kötü film.
    #2052088 (basroldeki figuran, 01.08.2007 18:26)
  5. korsan cd satıcısında, tercümesinin villadaki dehşet olduğu rivayet edilen film.
    #2052098 (quiet thunder, 01.08.2007 18:28 ~ 18:29)
  6. "her filminde kendini gösteren yönetmenler" sınıfından olan shyamalan'ın, ana konusu "çocuklarımızı zararlı dünyadan koruyalım" olan şaşırtmacalı filmi!

(bkz: the truman show)
    #2052154 (zarth vader, 01.08.2007 18:38 ~ 18:43)
  7. beklediğimi alamadığım film.

peki tam olarak neler beklemiştim? "ormanda pusuda yatan tekinsiz yaratıklar" konusu ilk başta oldukça sıkıcı bir 108 dk geçireceğim hissini uyandırmıştı. ama filme bir şans verip biletimi aldım ve izlemeye başladım. yanımdaki "bak kesin şu şunu öldürücek, kesin bu şu çıkıcak" muhabbetindeki sevgili insanları saymazsam bu şansı iyi ki de vermiştim. çünkü beklediğim gibi gitmesini tahmin ettiğim herşey aksi yöne gitti ve filmin rengi yarısını biraz geçtikten sonra değişiverdi.

oldukça güzel bir renkti bu, herşey ayarındaydı. gerek görüntüler gerek kamera açıları gerek oyuncular. filmin verdiği mesajlar da oldukça yerindeydi. asıl konu; "nerde çokluk orda bokluk" olayından kaçmak isteyen bi takım insanın yalanlar üzerine kurulu dürüst ve gizli dünyasıydı.

bu filme gittiğimde neler değişti? adrien brody bir fanatik daha kazandı, night shyamalan ilgimi çekmeye başladı, değişik bir tecrübe oldu, yer yer de gerildim desem yalan olmaz. eklemeden edemeyeceğim ki joaquin phoenix bu filmde çok ilginç bi konumdaydı bana göre. zaten rolü gereği "sus pus takılan sessiz genç" modelindeydi, üstüne bir de filmin yarısı gelmeden komaya girdi. yani kısacası uzun süre göremedik kendisini, ama gördüğümüz anlarda da gözleriyle konuştu resmen. bu açıdan da takdir ettim onu. kendisine verilen en kısa zamanda en iyi işi yapmış.

bence bir yerden edinin ve izleyin.
    #2693878 (selene, 13.12.2007 20:33)
  8. hayatına, dünyaya, insanlığına, aşkına, sevgisine, umutlarına inanmayanların beğenemeyeceği bir filmdir.

spoiler olabilir miydi bilemedim.

eğer yukarıda saydıklarıma sahip değilseniz filmden bir beklentiniz olmasın.
    #2949121 (c2d, 04.02.2008 17:03)
  9. posterinden, tanıtım filminden yola çıkılıpta dehşet korku heyecan sır vs. ile dolu zannedilen bir filmdir. o yüzden kimse beğenmez. ama kimse bu filmin bir 13th friday yada freddy gibi birşey olduğunu söylemedi. sinemaya gidip izlenmeye değecekmidir tartışılır ama arşivlik bir m night shyamalan filmidir. sürprizlerle doludur.

--spoiler--
    insanların korkuları üzerine bir konusu var bir iki tane sahte yaratık var. kırmızı renge ve filmin sonundaki köydeki hayatla gerçek hayata dikkat. m night shyamalan yine kendini filmde göstermiş. artık bir ara verse de tadında bıraksa diyoruz.
    --spoiler--
    #3624487 (thaliia, 05.07.2008 20:29 ~ 15.07.2008 05:12)
  10. başyapıttır.

--spoiler--
    beni en çok etkileyen sahnesi ivynin kardeşi noahın luciusu bıçakladıktan sonra evlerinin kapısının önündeki sallanan sandalyeye oturması, ivynin noahın ellerindeki kanı görmesi ile birlikte noahın önce 'bad color' ile filmde 'sözünü etmediklerimiz'i köye çekeceğine inanılan kırmızı renge gönderme yapması ardından da yine 'bad color' diyerek bu kez ellerine bulaşan cinayeti tasvir ettiği sahnedir.
    --spoiler--
    #3648150 (folie a deux, 10.07.2008 22:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

the village başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. the village ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the village nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about the village. Copyrights of the articles are belong to their authors.