the usual suspects 

/ 3
kapat
  1. uzun yıllar süren dostluk ilişkileri içinde bu adamın sakat olmadığını nasıl farketmedi bu elemanlar? diye ister istemez manyakça bir soru sorulan ve sonunda 'ilk korku'nun sonunda verdiğiniz tepkileri vermenize sebep olan kült film.filmin sağlaması yapılmalı ve tekrar izlenmelidir.
    #3235204 (tsubasa, 06.04.2008 00:12)
  2. kevin spacey'in en nefret ettiğim aktor oldugu zamanlarda arkadaslarımın ısrarlarına dayanamayarak izlediğim,filmin sonunda kevin spacey'e adeta tapındığım film ötesi olgu.
    #3235708 (arsenalargentina, 06.04.2008 01:58)
  3. sonunda "lan hop pause, geri al, ne oluyor amua goim" nidalarını dudaklardan döken film.

filmi daha önce izlememiş olanlar lütfen bu entryi pas geçsinler.

bu film bazı süper bilmişlerin iddia ettiği gibi sadece etkileyici finale sahip olan, aslında vasat olan bir film değildir.

tam anlamıyla doyurucu, müthiş bir yapıttır.

finalinde herşey açığa çıkmış gibi görülse bile aslında hiç bir şey çözümlenmiyor. zira topalımız artık afişe olmuştur, robot resmi çizilmiş, polisler kim olduğunu biliyor vs. yani kayserili sozen efsanesi filmin sonunda her ne kadar şık bir hareket koymuş olsa da bitiyor.

ayrıca filmi eğer lütfedip ikinci kez izlerseniz aslında filmin içinde atladığını ne kadar çok detay olduğunu farkediyorsunuz.
    1-
    -saat kaç?
    -*12.30

saat topalımızın saatidir. ve emniyetten çıkarken geri alır.

2- sorgu esnasında kahve içerlerken topalımızın bardağın altına nasıl baktığını ve oradan kobiyashi mi wakabayashi miydi neydi, heh işte onu nasıl uydurduğunu farkediyorsunuz.

3- sorgu esnasında ajan, topalımızın üzerine vuracakmış gibi gelir. elinde olmadan topalımız sakat eli ile yüzünü korumaya çalışır. sonra durumu ayıkır ve ellerini eski haline getirir.

bunlar aslında filmi izlerken farketmediğimiz ve utanmadan filme vasat dediğimiz sahneler. daha farkedemediğim neler neler var kim bilir.

kısacası bir kere izlemekle yetinilmeyecek, harika bir film.

izlenesi, izlettirilesi.
    #3238689 (jansoldier, 06.04.2008 23:01)
  4. christopher mcquarrie tarafından yazılan, bryan singer'ın yönettiği başarılı bir aksiyon filmi. Kevin Spacey oldukça başarılı bir performans göstermiş.
    stephen baldwin, gabriel byrne ve benicio del toro'nun da hakkını yememek lazım.

Bunlar dikkatimi çeken replikler:
    --spoiler--
    if you rat on your pop kayser soze will get you
    --spoiler--
    keaton always said: I don't believe in god, but i'm afraid of him. Well i believe in god and the only thing that scared me is keyser soze
    --spoiler--

Ve sanırım Kayser Soze gerçek...*
    #3299806 (barutyiyici, 21.04.2008 16:05)
  5. kevin spacey'nin gercekten sakat oldugunu düsündürten film.
    #3299813 (boreas, 21.04.2008 16:05)
  6. izlediğim filmler arasında en dumur edici sona sahip olan. başyapıt.
    #3457357 (madmadam, 28.05.2008 00:48)
  7. bu filmde özellikle de yaklaşık 20 dakikasında "assiktirrr" şaşırma ünlemini o kadar çok kullanırsınız ki siz bile hayret edersiniz bu duruma.

gerçekten müthiş gerçekten şahane, gerçekten inanılmaz, gerçekten efsane bir film. izleyin, izlettirin.
    #3590496 (spaltula, 27.06.2008 22:22)
  8. konusunu bilmeden izlediginizde zeka urunu, son sahneleri dumur eden sahane filmdir; gercekten zevk alirsiniz, hassiktir dersiniz. ama sonunu biliyor iseniz bayar; zira film, sonu uzerine kuruludur.
    #3590525 (atgmuls, 27.06.2008 22:31 ~ 22:32)
  9. golgelerin gucu adina, sakatim ama zihinsel engelli degilim filmi.

simdi bir polis memuru var, akilli oldugunu soyluyor filmin basinda. karsisinda kim? sakat bir adam. yani polis sakat bir adama baski kurmaya calisiyor. fatih terim gibi, mac baslamadan bir kisinin basina uc kisi cuvallanacak, sahanin her yerinde pres yapacak. ama adam sakat, ilk 11ini bile kuramiyor daha, dahasi, kaleciler dahil 14 kisi var elinde, ki, gondermis yani adamlarin cogunu, takima almamis, halil'i niye almiyorsun mesela bu takima, sormazlar mi adama ... neyse ki konumuz du degil, sakat dedik ya adami, sakat ama mind trick yapiyor devamli. olayin baska aciklamasi yok.

simdi basa donelim, film izlerken 3 metre otede an az filmi ceken 20 kisinin oldugunu hicbir zaman aklimdan cikarmayan manyak bir adamim ben. korku filmi oluyor, e zaten kamera arkasinda 20 kisi var deyip oturuyorum, orda chucky yirtiniyor mesela, korkutmak icin, ilki cok tuttu diye devamli uyduruk uyduruk devam filmleri cekmedi mi ronny yu salagi, hic korkmadim, sadako diyolar ben guluyorum o derece.

eh iste boyle, gotu basi ayri oynayan bir film. tipki bu entry gibi.
    #3649195 (vilisipidist, 11.07.2008 01:58)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

the usual suspects başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. the usual suspects ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the usual suspects nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» posat » insan insani siker mi hic » aksana miankova » huznun isyan olsun » delta » ahti » 1509 » 1501 » ade » barack obama a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games