the neville brothers 

kapat
  1. aaron neville, art neville, charles neville, cyril neville, ıvan neville kardeşlerin bir araya gelerek kurdukları efsanevi soul blues grubu. Grupta Aaron Neville'in yeri ayrıdır, inanılmaz sesi ve yeteneğiyle hem grubu taşımış hem de gruptan biraz sıyrılmıştır, öyle ki grup bazen aaron amp neville brothers olarak anılmaktadır. Grubun 16 albümü bulunmaktadır.

1976 - Wild Tchoupatoulas
    1977 - Neville Brothers
    1981 - Fiyo On The Bayou
    1984 - Nevillization
    1986 - Treacherous vol.1
    1994 - Live on planet earth
    1996 - Mitakuva oyasin
    1997 - the very best of
    1999 - valence street
    1999 - uptown rulin
    2004 - walkin' in the shadow of life

kendileri, sally ve tucimania ile 14 temmuz 2006 tarihli istanbul jazz festivali dahilindeki konserlerine gitmeyi kafaya koyup gidemediğimiz ve akabinde konserin iptal olduğunu duyup buruk bir sevinç yaşadığımız kardeş grubudur.

(bkz: kardeş türküler)*
    #435491 (koko, 17.07.2006 20:51)
  2. (bkz: gary neville)
    (bkz: phil neville)
    #435497 (kerrat cetveli, 17.07.2006 20:52)
  3. iki hafta önceden "kesin gideceğim" diye atıp tuttuğum, tam da gidiyorken nefsime yenik düşerek son dakikada bir pizzaya sattığım grup. konserin iptal olduğunu duyunca buruk muruk değil düpedüz sevinç yaşadım*, hatta "ne kadar temiz kalpliyim" falan diyerek kendime pay bile çıkardım. ohh sefam olsun.
    #435527 (sally, 17.07.2006 21:03)
  4. konserini kaçırmakla kalmayıp, utanmadan tucimania ile sitelerine girip "niye gelmediniz lan" diye ayar verdiğimiz baba grup.*

http://66.70.148.219/chat/messages/4839.html
    #435544 (koko, 17.07.2006 21:06 ~ 21:07)
  5. kraL bir gruptur...her ne kadar jazz festivaLLerine katıLsaLarda yaptıkLarı müzik jazz değiLdir...funk-blues ve soul öğeLeri daha ağır basar şarkıLarında...kafa yormayan saatLerce dinLenesi bir gruptur...şarkıLarının aLt yapıLarı dudağınızda uçuk çıkartacak kadar iyidir...ayrıca aaron neville diye bir vokaLLeri vardır ki yüksek mertebe insanıdır...gidip eLini öpmek Lazımdır...o ne sestir o ne duruştur *

* * *
    #452718 (Tucimania, 23.07.2006 16:02)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

the neville brothers başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. the neville brothers ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the neville brothers nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about the neville brothers. Copyrights of the articles are belong to their authors.