the island of dr moreau 

kapat
  1. "artık hayatımdan bütün bütün umudumu kesmiştim. kendimi suda boğmak istiyordum, ama şu maceranın nasıl biteceğini görmek merakı, kendi kendimi seyretmek isteği buna engel oldu."

h g wells'in bu romanında, yarı insan - yarı hayvan, anlaşılmaz bitakım yaratıkların elinden kaçıp denize koşan ve umutsuzluktan ölümü göze alan prendik, o anda bile, işin iç yüzünü anlamak, bu yaratıkları biraz daha tanımak, daha da önemlisi, ne yapacağını öğrenmek, kendine dışarıdan bakabilmek için beslediği merakı yenemeyerek böyle düşünüyor. neyi gösterir bu? demek insanoğlunda, ölüm korkusundan da güçlü duyular vardır, bilmek, öğrenmek merakı. bu merak yalnız dışa dönük değildir, kişinin kendini de içine alır.
    #1314129 (vernon sullivan, 17.02.2007 01:00)
  2. bilim kurgudur. bir oturusta bitirilen kitaplardandır.
    #1314139 (sen bana bu diyemezsin, 17.02.2007 01:01)
  3. Herbert George Wells'in romanıdır. Roman yarattığı fantaziden öte bir şeyleri de sorgular aslında. Adaya düşen Prendick, adada hayvanlar üzerinde deneyler yapıp onları insana dönüştürmeye çalışan Dr. Moreau ile karşılaşır. Hayvanları insana dönüştürmek adına yarı insan yarı hayvan yaratıklar yaratmıştır. Dr. Moreau insan ile hayvan arasında temelli farklar görmez. insanın ahlaki, sonradan edinilmiş bir zırhla kaplandığını savunur.

"Ahlak eğitimi dediğimiz şeyin büyük bir kısmı, diyordu Moreau, içgüdülerin böyle yapay bir şekilde değiştirilip, tersine döndürülmesinden ibarettir; eğitimle kavgacı dürtülerimiz, cesurca kendini feda etme dürtüsüne ve bastırılmış cinsel dürtüler de dinsel bir heyecana dönüştürülürler."

Her şeye rağmen bilim kurgu klasiğidir neticede.
    #2155664 (heathcliff, 18.08.2007 18:57)
  4. "kimse kaçamaz, evet kimse kaçamaz." repliği unutulmazdır hatta tırnak yedirtir. romanı filminden iyidir. paris'te son tango'da oynayan Marlon Brondo'nun bu filmdede oynaması insanın zihninin büsbütün karıştırır.
    #2256234 (uzun ihsan efendi, 03.09.2007 20:25)
  5. 70 li yıllarda dev gibi afişlerle gösterilen ve çocukluğumuzda yazlık sinemada seyrettiğimiz o dönem versiyonunda* ünlü aktör burt lancaster'in başrollerde oynadığı film.
    almancası için: (bkz: die insel des dr moreau)
    #2277874 (galapagoslu iguana, 07.09.2007 14:51)
  6. (bkz: h g wells)
    (bkz: island of lost souls)
    #2891224 (ELeCTrO, 24.01.2008 20:42 ~ 20:46)
  7. (bkz: jeanne moreau)
    #2891250 (ELeCTrO, 24.01.2008 20:47)
  8. (ara: dr mabuse)
    (ara: dr caligari)
    (ara: dr jekyll)

(bkz: dr strange)
    (bkz: dr doom)
    (bkz: dr octopus)
    #2891256 (ELeCTrO, 24.01.2008 20:48)
  9. üç sinema versiyonu olan bilim kurgu romanıdır. 1932 yılında çekilen island of lost souls filminde Charles laughton başrolde oynamıştır. 1996 yılındaki romanla aynı adı taşıyan filmde ise doktoru burt lancaster oynarken adaya düşen kahramınımızı Michael York oynamıştır. 1996 yılında çekilen ve 1977 yapımından kötü olan filmde ise* doktor olarak karşımıza marlon brando çıkmıştır ve ayrıca bu filmde yer alan val kilmer da unutulmamalıdır.*
    #3656403 (kapaparantez, 12.07.2008 23:42)

© 2008 - uludağ sözlük

the island of dr moreau başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. the island of dr moreau ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the island of dr moreau nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uludag sozluk hakkinda ne dediler » smooth dancer » cobhc » amnezi » turkiye » ynglan » tu kaka bana » d a » cok gizli sozluk raporu » ilker yasin » pirpir » wall e » disfazi » bir kalemde silmek » when the smoke is going down » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » agla sevgili yurdum agla » galatasaray kupasi » ilk defa magarada dogdugumdan utandim » wreqfasd » randy rhoads » 90 larda cocuk olmak » trans siberian orchestra » beni oldurmeyen sey tuhaflastirir » instituto cervantes » yunus » muhim degil » insan kurban etmek » petek dincoz ile ingilizce ogrenme seti » orospu cocugu olunmaz orospu cocugu dogulur » koyuncular