the golden compass 

kapat
  1. aynı yıl içinde the invasion dan sonra nicole kidman ile daniel craig in buluştukları ikinci film. sam elliot ile eva green i unutmayalım.
    * * *
    http://www.goldencompassmovie.com/

--spoiler--
    daniel craig e de sakal yakışmış beaa...
    --spoiler--
    #2164291 (gonul diyorum akil diyorlar, 20.08.2007 08:52)
  2. Henüz netleşmeyen 260 milyon dolarlık bütçesiyle sinema tarihinin en pahalı yapımı olmaya aday "Altın Pusula", dünya ile aynı anda 7 Aralıkta Türkiye'de de vizyona girecek.
    Alınan bilgiye göre, philip pullman'ın birçok edebiyat ödülü alan ve tüm dünyada çok satanlar listelerine giren fantastik serisinden uyarlanan filmin yapımcılığını yuzuklerin efendisi serisinin yapımcısı new line cinema Şirketi üstlendi.
    Daha önce about a boy filmi ile Oscar'a aday olan chris weitzin yönettiği filmde, nicole kidman, daniel craig, eva green ve sam elliot rol aldı. Filmin küçük kahramanı "Lyra" rolünde ise, 10 bin kişi arasından seçilen 12 yaşındaki dakota blue richards oynadı.
    #2451712 (lowerkid, 10.10.2007 14:14 ~ 14:16)
  3. reklamı çok olan filmlerden genelde tırsarım ama nikolün hiçbir görüntüsünü kaçırmam.
    not: meşhur olmayan film yıldızının hep binlerce kişi arasından seçilmiş olmasının dayanılmaz hafifliği beni çarptı.

(bkz: üstün pergel) *
    #2451857 (basri, 10.10.2007 14:52)
  4. Kitabın yazarı Philip Pullman'ın, Bayan Coulter rolünde Nicole Kidman'ın oynamasını özellikle istediği belirtildi.

Halen post-prodüksiyonu devam eden filmin bütçesi Kasım ayında netleşecek. 260 milyon dolarlık sınıra dayanacağı tahmin edilen bütçesiyle film, sinema tarihinin en pahalı yapımı haline gelecek.

Filmin müziklerini, The Queen, Painted Veil ve Syriana gibi filmlerin müziklerinin bestecisi Alexandre Desplat yaptı.

Filmin konusu şöyle:
    Oxford'daki Jordan Koleji'nde yatılı okuyan Lyra ve cini Pantalaimon, bir gün okulu ziyaret eden amcası Lord Asriel ve alimlerin yaptığı bir toplantıyı gizlice gözetlerken, toz denen bir şey, Kuzey'de havada duran bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Bir süre sonra etraftaki çocuklar kaybolmaya başlar ve sonra arkadaşı Roger da çocuk hırsızları olan Hamhumlar tarafından kaçırılır.

Bunun üzerinden çok geçmeden, Lyra'nın velayeti okul tarafından son derece güzel ve etkileyici bir insan olan bayan Coulter'e verilir. Lyra başlangıçta buna karşı çıkar, ama çok geçmeden herkes gibi o da bayan Coulter'in cazibesine kapılır. Ama zamanla güzel olduğu kadar da tekinsiz olan bayan Coulter'in, Lord Asriel'in düşmanı olduğunu fark ettiğinde onun yanından kaçıp sığındığı Çinganlar'la beraber Kuzey'e doğru bir keşif seferine çıkar. Burası zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadıların uçuştuğu ve bir grup bilim adamının, hakkında konuşulmasının bile çok ürkütücü olduğu deneyler yaptığı bir yerdir.

SON 70 YILIN EN iYi KiTABI SEÇiLDi
    Türkiye'de Kuzey Işıkları olarak yayınlanan ve Altın Pusula'nın uyarlandığı kitap olan fantastik roman, bir üçlemenin ilki. Dünya çapında 15 milyon kopya satılan ve 37 dile çevrilen kitap, bu yıl 70. yılı kutlanan Carnegie Ödülleri'nde okurlar tarafından gerçekleştirilen oylamada Son 70 yılın En iyi Çocuk Kitabı seçildi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/422543.asp
    #2638925 (avrasya, 28.11.2007 10:06 ~ 05.01.2008 09:13)
  5. efenim, filmle ilgili izlenimler;

kadro fena degil, nicole kidmanin en guzel gorundugu filmlerden biri diyebiliriz. konusu ve filmin gidisati itibariyle belli bir noktadan sonra bayiyor. gorsel efektler basarili.

--spoiler--
    film, devam filminin sinyalini vererek bitiyor. 'maceralarimiza devam edicez, sen, ben ve ayicik...' mantigiyla final yapilmis. yeni bir harry potter varimsi mevzular, bu sefer kahramanimiz bir kucuk kiz. filmin icinde envai cesit hayvan, mahlukat, cadilar, artik ne ararsaniz ortaya bir karisik yapilmis. sonuc: tekrar izlenesi degil. yazarin tavsiyesi: alternatifiniz yoksa izlenebilir ama yerine baska bir tercih yapmak daha mantikli.
    --spoiler--
    #2671188 (carrie, 07.12.2007 01:44)
  6. olağanüstü bir fragmanı var. gidilmeli gibi görünüyor. kısmet.
    edit: görsel şölen yahu bu!
    #2675414 (bir avuc sacma, 08.12.2007 09:49 ~ 09:50)
  7. genelleme olarak iyi bir film ama üçlemelerin ilk filmlerine nazaran sönük kaldığını düşünmekteyim. Kutup Ayı'larını sevdiren, kafamdaki cirkin ve süpürgeli cadı imajını yok eden, ölen canlı türlerinin cinlerinin toz efekti güzelliği ile hakkın rahmetine kavuştuğu izlenesi bir film. Ayrıca o tapılacak bir kadın olduğunu yine gösterdi.
    (bkz: nicole kidman)
    #2732250 (burkay, 22.12.2007 23:45)
  8. hakkında yazılanları okuyunca insanı hayrete düşüren film.

aynı zamanda kendimi tuhaf hissetmeme de yol açmıştır.
    ayıların : neeeöö...? ben zırhlı ayuyumm ! şekinlede konuştuğu
    başroldeki kızın saçlarının çok güzel olduğu,
    cilerin neden hayvan olduğunu anlamadığım, sonu da belli olmayan filmdir.
    #2736453 (N o S, 23.12.2007 21:32)
  9. afiş tasarımı nedeniyle ikinci sınıf olduğunu düşündüren ve büyük olasılıkla sinemada izlenmek yerine korsandan nasibini alacak yapımdır.
    #2736465 (thor, 23.12.2007 21:34)
  10. bu kadar parayla bu kadar rezil bir film nasil cekildi diye insani dusunduren gereksiz film .
    #2736723 (eric draven, 23.12.2007 22:17)
  11. son sahnesiyle devamı çekilecekmiş gibi duran film.
    #2736756 (fishandcips, 23.12.2007 22:21)
  12. ilk sahnesiyle başlamış gibi duran film.
    #2736804 (karga, 23.12.2007 22:29)
  13. ilk defa bir filmi bitirmeden sinemadan çıkmama sebebiyet vermiştir...
    #2736827 (parazittin, 23.12.2007 22:32)
  14. kesinlikle gördügüm en kötü film. o kadar kötü ki komik olmus.

--spoiler--
    küçük kiz* ve devasa kutup ayisi, yikilmakta olan malum tehlikeli köprüye gelirler. ayi kalin sesiyle gayet ciddi, ''burasi ikimizi tasimaz, sen önden git'' der ve bütün salon güler.
    ayrica; (bkz: hamhumlar) *
    gene ayrica; filmdeki cinganlarin basi tarik mengüç'ün uzun saçli imajina bir hayli benziyor. sonlarda ortaya cikan garip ve kötü ordunun basindaki eleman ise kuskusuz ilhan mansiz.
    --spoiler--
    #2737348 (seemann, 23.12.2007 23:46)
  15. türkçeye garip çevrilmiş olması filmin kötü olduğunu göstermez. sinema görsel bir şölendir ve bu film bunu fazlasıyla vermektedir.
    #2738466 (karga, 24.12.2007 07:46)
  16. bir baba, hanımını çocukalarını (ya şimdi biliyorum burda bir a fazla yazılmış ama silmek gelmedi içimden doğal olsun istiyorum yorum tamam mı kusura bakmayın emi) ve muhtemelen yeğenlerini de almış filme gelmişler.ses seda yok.pür dikkat izliyorlar..ben daha ilk yarım saaten sonra filmden bişi çıkmayacağını hissettiğim için onlara vermişim tüm dikkatimi...seslendirme türkçe olduğu için ses efektlere oranlara çok düşük bir seviyede idi.o yüzden çocukcağızlar repl,kleri anlayabilmek için mısır bile yemiyorlardı.neyse filmin ilk yarısı bitti.bu aileye mensup olan bi kaç genç lavaboya indiler bende indim arkalarından işimizi görürken konuşulanlara da kulak misafiri olmuşum * ...
    "-bumu l.n film.yazık be yüz bilmem kaçmilyona bunu yapmışlar öylemi?
    "-hakkaten ya.ama nicole iyi götürüyor bea...

...sonra ben çıktım yerme oturdum film başladı...filmden çıktıktan sonra hayal kırıklığı yaşamış olan ben film esnasında pür dikkat izleyen aileye verdim tekrar dikkatimi...en küçükleri -baba toz ne? baba cevabı verir.- oğlum senin anlamadığını ben nasıl anlayayım.
    #2740737 (ajiteadam, 24.12.2007 19:25)
  17. dunyanin en pahali yapimi ama heyhat, ne yazik ki icinde yine irkcilik barindiran "medeniyet getiren zengin beyaz adam" yapimi. orneklere gecelim ;

daniel craig kuzeye yolculuga baslarken kendisine saldirida bulunanlar asiatic tipli turklerle de akraba olan samoyed halkidir. laponlarla akrabadirlar ve laponlar iskandinavya'nin vikinglerden bile onceki yerli halki olmalarina ve finlilerle de kismen akraba olmalarina ragmen yine de kotu gosterilmistirler.

nicole kidman'in cocuklari toplayip kuzeyde kapattigi merkez "cinleri kurt olan bir tatar alayi tarafindan korunuyor" denmistir. nitekim filmin sonunda da bu tatar alayini dayak yerken gormekteyiz.

simdi diyen olur ki o bembeyaz pamuk, ipek gibi tenli nicole kidman da kotu rolde degil miydi ? eyvallah dogrudur, lakin filmde oynayan tum beyaz oyuncular toptan kotu gosterilmiyor. yani deniyor ki, samoyed ya da tatarsa topran kotudur.
    #2747777 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 26.12.2007 02:42)
  18. sinema insana bir seyler katmali, insani etkilemelidir. ancak the golden compass, bunlarin ikisinin de yanina dahi yaklasamamistir.
    #2749928 (seemann, 26.12.2007 18:20)
  19. ilk başlarda biraz çocuk filmi havası verse de ikinci yarısı itibarı ile filmin her kesime hitap ettiğini anlamak zor değil. görsel efektler açısından fena değil, harcanan paraya değmiş doğrusu. ayrıca filmde atraksiyon da var. zırhlı ayı "iorek byrnison" ile zırhlı ayıların kralının bire bir kapıştığı sahne insanı oldukça heyecanlandırıyor. ancak film kısa ve neticesi çok havada bırakılmış. yani izleyiciye "eğer devamını merak ediyorsan gelip ikincisini de izle" mesajı çok bariz olarak verilmiş. genel olarak güzel olduğunu söyleyebilirim.

not: ayrıca film gösterime girmeden önce gazetelerde "ateizmi aşılayan olay film gösterime giriyor" tarzında yorumlar okumuştum. filmi izleyen birisi olarak bu flmin neresinde ateizm olduğunu anlayamadım doğrusu.
    #2875650 (psychofobia, 21.01.2008 21:01 ~ 21:03)
  20. cok enteresan bir konusu olan fantastik filmdir.Herkezin bir demon'i vardır,ucan cadılar vs.. gariptir.

(bkz: cok mu uctuk ne)
    #2930256 (avadakedavra, 01.02.2008 10:14)
  21. beklentilerimi boşa çıkartan film. eğer son sahne olmasaydı 1 buçuk saatimin boşa gittiğini söyleyebilirdim. görsel efektler güzel olmasına rağmen öyle vay be adamlar yapmis harbi dencek bir sahne göremedim. işin açıkcası izlerseniz bir şey kazanmazsınız izlemezseniz bir şey de kaybetmezsiniz.
    #3412310 (biberli nohut ezmesi, 18.05.2008 12:48)
  22. orjinal adı kuzey ışıkları olan kitabın film uyarlamasıdır. umarım 2. kitabında filmi çekilir çünkü 2. ve 3. kitapta işler kızışıyor.

1. kitap altın pusula (kuzey ışıkları)
    2. kitap keskin bıçak
    3. kitap kehribar dürbün

Edit: kitabın yazarı philip pullman'dır.
    #3625546 (soytari kral, 06.07.2008 00:43 ~ 00:44)
  23. Sanırım oldukça pahalıya gelmiş bir film, yazık olmuş israfa. Anlattığı fantastik dünyayı mantıksızlıkla suçlamayacağım elbette, saçma olur zaten. Ama hikayeye sadece giriş yapıp bırakmasıyla izleyiciyi tatmin etmiyor, başroldeki ufak kızın film boyunca gıcıklığı ise cabası. Karakterlerin çoğunun da derinliği yok, velhâsıl hiçbir şey anlamıyorsunuz.
    #3627090 (paradigma, 06.07.2008 13:26)
  24. nicole kidman ın bewitched ten sonra en kepaze filmi.
    #3627100 (bokmuvaryani, 06.07.2008 13:27)
  25. kitaptan uyarlamaların hayal kırıklığına uğratma serisine başarıyla devam eden film.

kitabın içine edecekseniz filmini çekmeyin kardeşim ya, çekmeyin. senaryolaştırırken başkalaştırmayın, boşluk bırakmayın, hikayeyi sığlaştırmayın artık! allah allah...
    #3627170 (crysania, 06.07.2008 13:41)

© 2008 - uludağ sözlük

the golden compass başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. the golden compass ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the golden compass nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mickey mouse » a ve b iscileri » odtu ile bilkent karsilastirmasi » fatih terim » viskningar och rop » giresun » 4 milyar 382 milyon ytl » bay dogru » barney stinson » bir ogrenci evinde gorulebilecek en igrenc sahne a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci