the departed 

/ 3
kapat
  1. show tv yada kanal d nin akşam kuşağında gösterdiği türde bir televizyon filmi. aldığı ödülleri hakettiğini de düşünmüyorum.
    #2296774 (btpugur, 11.09.2007 02:29)
  2. aksiyon filmleri için, scorsese ve oyunculukların ite kaka getirdiği son noktadır. televizyon kanallarının dizisiz günleri geçiştirmek için koyduğu aksiyon filmlerine diyalog nasıl kurulur dersi verebilir, anlamsız uzun bakışları yoktur. yarım saatlik konuyu 3 saate uzatan filmler yerine 6-7 saatlik konuyu 2,5 saate sığdırması kurgunun büyük başarısıdır. en iyi yönetmen ve en iyi film ödülünü sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum, jack nicholson'ın aday bile gösterilmemesini arada içimden kınarım.
    #2296867 (KIDD, 11.09.2007 03:11)
  3. (bkz: vera farmiga)
    (bkz: martin sheen)
    (bkz: ray winstone)
    #2333979 (vernon sullivan, 17.09.2007 22:49)
  4. Kesinlikle müthiş bir film. Martin Scorsese nin geri dönüşüdür bu film hele hele gangs of new york tan sonra ilaç gibi gelmiştir. Sırf Jack Nicholson un oyunculuğunu izlemek için 2 kere gidilir.
    #2429303 (Bellum, 05.10.2007 02:34)
  5. esprileri zekice hazırlanmış film.
    #2709886 (alah amut, 18.12.2007 00:44)
  6. timberland'in ne gibi alternatif kullanım alanlarının olduğunu gördüğümüz film.
    #2709911 (taharetmuslugu, 18.12.2007 00:49)
  7. di caprio'nun eski çocuksu halini üstünden attığı ve rolünün daha bir hakkını verdiği filmdir.
    #2710164 (nekadinlarsevdimzatenyoktular, 18.12.2007 02:14)
  8. Toplamda 5 defa izlememe rağmen sadece şu diyalog yüzünden 10 defa daha izleyebileceğim martin scorsese nin tapılacak derecede kaliteli filmi.

ellerby : go fuck yourself !
    dignam : i'm tired from fucking your wife.
    ellerby : how is your mother ?
    dignam : good. she's tired from fucking my father.
    #2765576 (Bellum, 30.12.2007 02:07 ~ 11.09.2008 23:18)
  9. şu muhabbetten dolayı hiçbir zaman izleyemeyeceğim filmdir(izlemeyenler okumasa iyi olur):

3 arkadaş -ki biri benim bunlardan- kanlı elmas izlemektedir. di caprio' yu yaralı halde görüp hüzünlenen arkadaş "ya olm bu adam niye her filmde ölüyo yaa. yazık diil mi adama!..." diyerek serzenişte bulunmuştur. bunun üzerine diğer çok bilmiş(ve departed'ı bu lafı söyleyen arkadaşla beraber izlemiş olan) arkadaşın "olm departed'da herkes ölüyo zaten" deyip benle gözgöze gelmesi bir olmuştur... bu saatten sonra bu filmi izlemek için harcanacak vakit o çok bilmiş arkadaşın ağzını büzmek için harcanmıştır...
    #2803385 (teargas, 07.01.2008 17:05)
  10. Jack Nicholson başta olmak üzere tüm oyuncuların harika bir performans sergiledği film.
    #3086596 (Kajmer, 03.03.2008 02:22)
  11. zaten "bu sefer oscar'ı alabilmek için onların istediği gibi bir film çektim" demişti scorsese. gangs of new york'tan fersah fersah uzak bir filmdi. sonlara doğru görgü şahidi olarak kalan bir ben olduğum için beni de vuracaklar mı acaba diye, korku dolu gözlerle sağa sola bakındım. yine de kadrosundaki onca büyük yıldız sayesinde seyretmesi keyifliydi. türkçe dublaj izlemiş olmak da bir handikap. edward amca dedikleri herifin aslında adamın dayısı olduğunu diyaloglardan anlıyorsunuz. fakat bizde bir yasa var. "uncle" geçiyorsa bu amca diye çevrilecek.

--spoiler--
    "çevremin bir ürünü olmak istemiyorum. ben çevremin benim ürünüm olmasını istiyorum."
    "ama francis, burası muhbir bir ülke zaten."
    --spoiler--
    #3117295 (sol eliyle dusunen adam, 10.03.2008 01:49)
  12. oscar heykelcigine raging bull, taxi driver, goodfellas gibi filmleriyle layik gorulmeyen scorsese ye bu filme oscar heykelciğinin verilmesi diğer filmlerine hakaret niteliğindedir.ben olsam alırdım o oscarı akademinin...(sinirlendim gene. neyse uymayım ben onlara dimi)iyisi mi filme dönelim.tekrar tekrar izlenebilitesi oldukça yüksek bir film köstebek.bir sinema şöleni de diyebiliriz.2 bölüm olarak çekilse çok daha iyi olurdu diye düşündüren (keza film çok kısa sürüyor o kadar çok soru işareti bırakılıyor ki)ama sonrasında "olsun böylede güzel" dedirten.kimseyi sağ bırakmayan film.ben bittiğinde "şimdi kapıdan biri girip bizide vurursa" ne içiçn öldüğümü bilmeden gideceğimi düşünmüştüm...
    #3206542 (ajiteadam, 29.03.2008 20:14)
  13. --spoiler--
    fuck
    --spoiler--
    #3224493 (selfless, 03.04.2008 07:58 ~ 07:59)
  14. her zaman "bu filmi türkler cekseydi manyak film olurdu!" diye düsünmüsümdür. düsünsenize

jack nicholson yerine sener sen
    martin sheen yerine ugur yücel
    matt damon yerine kenan imirzalioglu
    leonardo dicaprio yerine timucin esen

manyak olurmus harbiden.
    #3799670 (B2daLo, 10.08.2008 22:21)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

the departed başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. the departed ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the departed nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nba de zenciler dunyada tatarlar » basortusu yasagini savunan solcu » huffas » kotuluk gorme sanrilari » sevgili » saniser » yuksek sadakat » izani yok » ergenekon un bir numarasi » dengir mir mehmet firat » lee ritenour » somatopaknozi » pkk nin lider kadrosu » hakliyiz kazanacagiz » logore » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sigara almaya cikip 18 sene donmedim sevdicegime » bedava sirke » hasan bulent kahraman » insatiable » evde ayran varken bakkala kolaya gitmek » konusan sisme kadin » marka giymeyen sigara icmeyen bara gitmeyen genc » yemekten sonra sofrayi toplayan evli erkek » uvjb » 314 » sozlukteki bolucu patlamasi » love song » nikahta gelinin ayagina krampon ile basan damat » uludag sozluk ten soguma nedenleri » ntvmsnbc com