the darjeeling limited 

kapat
  1. yeni, cok yeni bir film. 23 kasim'da gosterime giren yonetmenligini wes anderson diye bilmedigim bir houston'lunun yaptigi, basrollerde owen wilson, adrien brody, jason schwartzman'in oynadigi hem komik, hem de felsefi manalarla dolu bir film.

filmin basindaki, pariste'ki bir otelde cekildigini sonradan ogrendigimiz kisim sacma ama bir o kadar da guzel. uc erkek kardesin hindistan'da ciktiklari bir tren yolculugu sirasinda kendileriyle, birbirleriyle, iliskileri ve hayatlariyla yuzlesmeleri diye ozetleyebiliriz konusunu.
    bazi semboller var uzerlerine cok manalar yuklenmis bunlardan en muhimi bavullar mesela. yasayip gider iken insan hayatta agirliklar biriktirir. nereye gitseniz suruklemek zorunda oldugunuz bavullar, cantalar, valizler dolusu esyalar. zamanla sizin hareket kabiliyetinizin canina okur bu agirliklar. hepsinin de cesitli boyutlarda ve miktarlarda tasidiklari ve en son baska bir trenle donus yolunda kaldirip, attiklari bavullar aslinda ayni markanin cesitleriydi. yolculugun sonunda hafiflemisler miydi sanki biraz?

gormeli, enteresan hindistan manzaralari, yuzleri, hayatlari var. renkli, renkli. daha fazlasini merak edenler suradan bakabilirler;
    --spoiler--
    http://www.thedarjeelinglimited.co.uk/
    --spoiler--
    #2632534 (narpiz cigneyen yilki ati, 26.11.2007 17:27 ~ 17:29)
  2. klasik owen wilson filmlerinden çok uzakta bir yapım. Yer yer komedi unsurlarıyla birlikte insanı düşünmeye sevk eden felsefi unsurlar da vardır hatta çoğunluktadır. Zaman geçirmek için izlenecek bir film değildir. Yoksa çok sıkılırsınız.
    #3033263 (KIWO, 20.02.2008 02:31)
  3. klasik owen wilson filmi değildir, owen wilson zaten sadece oyuncudur efendim. klasik bir wes anderson filmidir, hatta the royal tenenbaums'dan farkı da bu filmin yol hikayesi formatında olmasıdır.
    #3069092 (paradigma, 28.02.2008 02:27)
  4. ---gülün diye yazıyorum---trenle yolculuk yapmayı severmisiniz? o halde bu filme bayılacaksınız.ruhani,mistik,akustik ne varsa ilginizi çekermi? aradığınızı fazlasıyla bulacaksınız? " the darjeeling limited" siz, izleyin ve gülün. ben başımın çaresine bakabilirim *
    #3703828 (ajiteadam, 22.07.2008 19:40)

© 2008 - uludağ sözlük

the darjeeling limited başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. the darjeeling limited ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the darjeeling limited nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bal porsugu » siklopentanoperhidrofenantren » cemolarin ozellikleri » 208 67 222 222 » orcun kunek » degisik yasam felsefeleri » zenci turkler » ayse ozyilmazel » zamora fc » windows u turkler yapsaydi olabilecekler » futbol tartismalari msn zirvesi » paul gilbert » bebek okan » zlatan ibrahimovic in bologna ya attigi gol » bana bagiramazsin diyen sevgili » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » aliceinchains » yazarlarin yoneticilere yag cekmesi » hayirli bir koca bulmanin 1000 yolu » dead man s hand » internette kendini teshir etmek icin yasamak » sevgilinin e mail sifresi » recep tayyip erdogan » piiminaki » iyi aksamlar lan haberleri veriyoruz » 11 ekim 2008 turkiye bosna hersek maci » 31 cektikten sonra olusan bikkinlik hissi » hilmi ozkok » zall in buyuk acmasi » silivrideki yazlik siteler » sozlukteki tek erkek yazar olmak