the apartment 

kapat

1. 1960 tarihli billy wilder klasiği. jack lemmon ve shirley maclaine, irma la douce'de tekrar buluşmak üzere ilk kez bir aradalar. türünün mükemmel bir örneği olarak, en iyi hollywood komedilerinden biridir. http://www.imdb.com/title/tt0053604
    #1911573 (ELeCTrO, 11.07.2007 20:23 ~ 01.10.2007 22:19)
  2. başyapıt. jack lemmon ve shirly mclaine oyunculuk, wilder de, açık açık yönetmenlik dersi verir herkese. hikayeden bahsetmenin gereği yok zira öyle tıkır tıkır bir senaryo var ki önümüzde, bu bir "romantik komedi" ymiş falan kafayı takmıyorsunuz yani. (azılı bir romantik komedi düşmanı olarak söylüyorum bunu) lemmon oyunculuk denen olayı yemiş bitirmiştir. mclaine de kısacık saçlarıyla bir daha hiç bir kadının olamayacağı kadar büyüleyicidir. aslında filmin, öyle romantizmle veya komediyle direkt bir rabıtası da yok. hatta son sahneye kadar öylesine gerçekçi bir filmdir ki gördüğümüz, "ahadana holivud böyle film çekmez ki" diyesiniz gelir. amerikan sinemasının ellili yıllarına damga vurmuş "büyü" zamanlarının son örneklerinden olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz filmin her planı neredeyse milimetrik, lakin son sahne ise bence hala tartışmalıdır.

--spoiler--

film boyunca patronuna aşık olduğunu bildiğimiz mrs kubelik ("neden hep böyle adamlara aşık oluyorum ki?") hangi saikle baxter'a koşar? o da "asya" gibi sevginin "emek" olduğunu mu farketmiştir yoksa? bizim perdede gördüğümüz esaslı bir aşk vardır ama o bexter'ın kubelik'e duyduğudur. öyle ki o son sahnede "size tapıyorum" bile der adamımız. ben hala ucu açık biçimde bittiğine inanmak istiyorum bu filmin. bunun için elimdeki yegane veri kubelik'in kağıt oynadıkları anda "seni seviyorum, tapıyorum" diyen adama "kapa çeneni ve dağıt" şeklinde mukabele etmesidir ki, umarım "tamam beni seviyorsun ama ben de ne yazık ki o adamı seviyorum. şimdi oyunumuzu oynayalım. yanındayım ya işte daha ne istiyorsun?" demek istemiştir. zira öteki ihtimalde o sikik romantizmin atası olma payesini sonuna kadar haketmekte bu film. gerçekte sevdiği adamla arasındaki engel de (adamın karısı) ortadan kalkan bir kadının (üstelik adamın parası da var) baxter'a koşması sadece merhametle açıklanabilir, aşkla değil.

--spoiler--
    #4260255 (salamander, 21.11.2008 14:55 ~ 14:57)
  3. amerika bizden 30 yıl ileri derlerdi de inanmazdım bu filme kadar. 1960 tarihli bu filmde jack lemmon televizyonun karşısına oturur ve joystick e benzer kutunun üstündeki daireyi çevirerek kanal değiştirir..
    #4754906 (fretless, 24.02.2009 08:29)
  4. muhteşem izlenesi bir filmdir. jack lemmon, c.c. baxter adında bir muhasebeciyi oynar.
    #4775231 (ceylan2270, 27.02.2009 19:13 ~ 19:24)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

the apartment başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. the apartment ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu the apartment nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about the apartment. Copyrights of the articles are belong to their authors.