thames nehri 

kapat
  1. kıyılarına londra nın kurulduğu nehir. kaynağında pırıl pırıl olduğu halde, manş denizine dökülürken, sapsarı ve pis kokuludur.

burdan avrupalılara sesleniyorum, biraz özen gösterin lütfen.hepimiz aynı gemideyiz.
    #568999 (pilotmont, 23.08.2006 13:26 ~ 13:27)
  2. (bkz: buraya çöp döken eşşektir)
    #569002 (pilotmont, 23.08.2006 13:28)
  3. Uzunluğu yaklaşık 340 km'dir.ingiltere'nin güneyinden doğar.Londra'dan geçerek Atlas Okyanusu'na dökülür.Üzerinde çok sayıda tarihi köprü bulunur.Ayrıca,nehrin iki yakasını birbirine bağlayan tüneller de vardır. Thames Nehri,ingiltere'nin özellikle de Londra'nın tarihinde ve kültürel yaşamında çok önemli bir yer tutar.nehir,kürek ve yelken gibi sporlarla uğraşanların ve turistlerin de gözde yerlerindendir.
    #1033562 (Rick Blaine, 21.12.2006 20:09)
  4. kı$ın en kı$ olduğu zamanlarda donan bir nehirdir...
    evet bu çok normal... ama büyük bir $ehrin ortasından geçen nehrin donması bilinçaltımda, o $ehrin acziyet göstergesi gibi olu$uyor. ne bileyim..?
    #1033595 (dom dom bullet, 21.12.2006 20:16)
  5. ikinci dünya savaşı sırasında alman bombardıman uçaklarının pilotlarına, bir nevi pusula olarak hizmet etmiş nehir.

thames'ı takip edince, londra'ya varılıyor, zira thames londra'dan geçiyor. özellikle gece bombardımanları sırasında ada'yı bombalama görevindeki pilotlara pek yardımcı olmuştur.
    #3129020 (pyndemonium, 12.03.2008 19:42)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

thames nehri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. thames nehri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu thames nehri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about thames nehri. Copyrights of the articles are belong to their authors.