tesmil 

kapat
  1. teşmil; kapsamına alma, yayma mânâsında bir hukuk terimi.
    #666388 (dabaddah, 25.09.2006 23:24)
  2. iş kanununa göre üyelerinin sayısı bağlı olduğu iş kolunda çalışan işçilerin en az % 10'unu temsil eden işçi sendikalarından en çok üyeye sahip olan sendikanın yaptığı toplu iş sözleşmesinin bakanlar kurulu kararı ile tamamen veya zorunlu değişiklikler yapılarak, o iş kolunda toplu iş sözleşmesi bulunmayan işyerlerini veya bir kısmını kapsayacak şekilde genişletmesi durumu.
    #3701758 (dusunenadam, 22.07.2008 13:23)

© 2008 - uludağ sözlük

tesmil başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tesmil ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tesmil nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» strategy » wyler » yayinda ve yapimda emegi gecen herkese tesekkurler » sevmek mi » fenerbahce ve galatasaray arasindaki farklar » dorock » damdayken ustunden albatros gecen eski sevgili » ekt » mental retardasyon » bir sakiza opturen sozluk yazari » konstruktor ressam » seytan marka giyer » histeri » kayip prenses » tatar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turkenmafia » bu sevda bitmez » cimbom » iritabl duygudurum » dostum eski sevgili demissin ama bu abazanlik » neoliberalizmin kurucularinin devletcilesmesi » toplumda hic falsosu olmayan insan » bulusmak istemeyen sevgili » ayrimci baslik acip ozgurluklerden dem vurmak » circle referee » bolot bayrishev » ryo sagazaki » the bear » icimdeki deniz » kimiz icer ata binerlerdi