teslimiyet 

kapat
  1. teslim olma durumu. başkasının egemenliğini kabul etme, bile bile ellerini kelepçeye uzatma ve de tasavvuf da bir mertebe.
    #329329 (impayatoy, 08.06.2006 19:23)
  2. kosulsuz bir yenilgidir, hatta sudur tam olarak;

sık bileklerimi,
    gucunu hem gozlerimde, hem tenimde hissedeyim.
    daha sıkı.
    bırak canım acısın.
    seninim iste.
    defalarca, binlerce, milyonlarca kez.
    yeter ki hep iste.

teslimiyetim askımdan.
    sana olan hayranlıgımdan.
    benden. (bencilligimden)
    ve beni sevme seklinden.
    sebep bunlar iste.
    oku, anla
    ve
    ezberle.
    buna muhtacım,
    sana teslim olmaya muhtacım.

ust uste,
    pespese.
    #1150121 (kabaktadi, 14.01.2007 04:30)
  3. koşulsuz olarak başkasına tabi olmaya evet demek, boyun eğmek.
    #1273080 (lilith, 07.02.2007 23:44)
  4. teslimiyet, yaşam akışına karşı koymak yerine ona izin vermeyi içeren basit ama çok derin bir bilgeliktir. teslim olmak 'an'ı kabul etmektir. teslimiyet olana dek
    'bilinçsizce rol oynama' insan ilişki ve etkileşiminin büyük bir bölümünü oluşturur.
    teslimiyette, siz artık ego savunmalarına ve sahte maskelere ihtiyaç duymazsınız.
    çok sade, çok gerçek hale gelirsiniz. 'bu tehlikeli' der ego, 'sen incineceksin, savunmasız hale geleceksin'. egonun bilmediği, sizin ancak direnmeyi bırakarak, 'incinmeye açık' hale gelerek, gerçek ve asli incinmezliğinizi keşfedebileğinizdir.* *
    #1611237 (ArsMagna, 05.05.2007 19:19 ~ 19:26)
  5. kendini gözü kapalı bırakmak,herşeyi olduğu gibi kabullenip herşeyi olduğu gibi bırakıp gitmek,,,,
    #1611641 (olips, 05.05.2007 20:59)
  6. bu zihniyete sahip insanlar hiç bir seyden sikayet etmezler.ac da olsa tok da olsa onlar bilirler ki baslarındakiler onun için hayırlısına karar vareceklerdir.onlar sokakta bagıranlara hep ters bakarlar.sokaktakilerin ne için bagırdıklarının önemi yoktur.mücadeleyi sadece kendi karınlarını doyurmak olarak kabul ederler.
    #1633708 (by the way, 12.05.2007 02:29)
  7. Besieged {Teslimiyet} / Bernardo Bertolucci - 1998

Aşk ve sevginin oluşmasında fedakarlık, iyilik ve insani erdemlerin rolüne iyi örnek olmuş bir film olduğu için tabii bu arada ihanet kavramına ilişkin sorgulamalar yaptırdığı için de diyebiliriz ya da insan doğası üzerine sorgulamaları için. Ve de şimdiye dek izlediğim Bertolucci filmlerinde olmayan bir "naif aşkı" anlattığı için izleyin derim.
    #1815449 (November76, 24.06.2007 16:17)
  8. ya kaptan ol dümene geç, gemiyi idare et, ya kaptana teslim olup gemiye bin, rahat et!! *
    #3345361 (ben beni bilirdim, 01.05.2008 22:46)
  9. islam...

"islam" dininin kökünde teslimiyet yatar, -bu işin otoriteleri varken bana yorum yazmak düşmez aslında ama bildiğim kadarıyla "musluman" demek; "teslim olan" anlamına gelir ki, "mümin" ile "müslim" arasındaki en önemli fark budur...

muslim; "islam" yani "teslimiyet" dinine inanlara denir; yani "teslim olan"...
    mumin in anlamı ise "iman eden" dir; yani yaratıcının "varlığını" ve "birliğini" kabul edendir...

kuran i kerim in -benim açımdan- en ilgi çekici yanı, ayetlerinde "müslimlere" değil de, topyekün "müminlere" seslenmesidir...

böyle midir? yanlışım varsa düzeltilsin...

eksiye edit: "yanlışım varsa düzeltilsin" dedim, doğrusunu biliyorsan üşenme at özelden mesaj biz de haddimizi bilelim, şayet inanmıyorsan da saygı göster; burada propaganda, polemik ya da asparagas bir olay söz konusu değil, salt bilgi paylaşımı amaçlı yazılmış bir entry...

hakikaten bazı yazarlardaki hazımsızlığın nedenini anlayamıyorum, anlayamıyorum ve satırlarca yazı yazıyorum belki "dur kendimi adam akıllı ifade edeyim" der de, adamakıllı bir şey yapar, "okumadan eksi vermek" dışında...
    #3406963 (octavio, 17.05.2008 01:24 ~ 20.05.2008 02:28)

© 2008 - uludağ sözlük

teslimiyet başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. teslimiyet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu teslimiyet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gumushane » salvar » bana sen lazimsin » sehid » park sapigi » jack daniel s » megadeth dinlerken ders calismak » kufur etmeden kufur etmek » aybars lebib » evrim akin » kompleksiz insan » arda turan in umit milli takimda oynamasi » discilerden nefret etmek icin nedenler » taraf » aydin dogan medyasinin kotu yonleri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 7 nokta 4 yetmedi mi » ebabil » ayastefonos daki rus abidesinin yikilisi » sigaraya baslayanlara tavsiyeler » apu nahasapeemapetilon » bok dustugunde kica su carpmasi » hayatta anlik mutluluk veren seyler » omer faruk eminagaoglu » farkina varamamak » biz adanaliyik kebabi severik » cin » kufurlu atasozleri » pleasantville » ricardo izecson dos santos leite kaka » komik olmayan birisine komik olmadigini anlatmak