tesekkur ederim 

kapat
  1. bir sezen aksu şarkısı:

oyuncak bebekleri sevmedim çok
    evcilik oynamayı
    alkışı sevdim,bıçak sırtlarında dolanmayı
    tehlikeli sularda seyredip,kupa yelken
    geçici emniyetlere ulaşmayı,
    kadınları,erkekleri,romanları
    hele baş kaldıranları
    acılarım oldu herkes gibi elbet herkese kısmet olmayan sevinçlerim,
    unutulmayıda göze aldım evet
    hayat sana teşekkür ederim.........
    #243280 (eticicibebe, 14.05.2006 13:52)
  2. http://www.radikal.com.tr...p?ek=ktp&haberno=6681
    #2243306 (meister writer, 01.09.2007 18:48)
  3. söylemesi o kadar da zor olmayan minnet cümlesi.
    #2243315 (rectoa, 01.09.2007 18:50)
  4. içinde insanlık barındıran güzel ve basit cümle.
    #2243330 (galapagoslu iguana, 01.09.2007 18:53)
  5. insan ilişkilerini düzenler farkında olmadan.
    #2243350 (heathcliff, 01.09.2007 18:57)
  6. naif mi naif bir cumledir kendileri, kimileri olmadik yerlerde dilinden dusurmezler; kimileri de olmasi gereken yerde kendisine basvurmazlar, oyle bir hosluk belirten cumledir kendisi, bir de kucuk kardesi vardir tesekkurler diye...
    #2788252 (faidelibilgi, 04.01.2008 13:55)
  7. tanım: türkiye'de en sevilmeyen ikinci laf.

girizgah : sevmek eylemi çok zor kazanılan bir yetenektir türkiye'de ve dolayısı ile içinde sevme geçen laflar pek edilmez, sevilmez.

şükür etmek ise çabuk kazanılan bir yetenektir(!) ve dolayısı ile ülkemizde sevilir.

gelisme : her nedendir bilinmez, içinde sevmek geçen lafları birinci dereceden sevmeyiz. sevmek, bizde güvenmek ile başlar. ilk önce güveneceksin, sonra seveceksin. güven denilen nesne hemen öyle kazanılmaz, şüphecilik her daim güvene ket vurur. dikkat edilecek olursa hiç tanımadığınız insanlar bile, ettiğiniz bir laftan dolayı size küsebilmekte, çemkirebilmekte. pazara gidersiniz örneğin, "domatesler taze mi?" diye sorarsınız satıcıya, "ayıp ettin bilader! bizde yamuk olmaz!". nereden bileyim ben seni ve dahi ki domateslerini. domatesler, adamın ahlağının temel taşı, namusu olmuştur. domates lan o, bayat da olur, taze de. gerçi kabul ediyorum soru salakça ama olsun, biz öze bakalım.

filmde hayasız bir kapıcı görür millet, haydi bakalım "bana mı dedin lavuk!" diklenmeleri başlar. film lan o. aysu kayacı çoban lafı eder, hücum!. dolayısı ile şüphecilik o raddeye varmıştır ki sevmeye vakit kalmaz. 301. madde ondan var işte, yasa ile kendimizi koruyoruz, paranoyak bir ülkenin, paranoid evlatları olarak.

suruklenme : şükür etmek ise allah'a şükür etmek anlamında alınır ve sevilir. ama başına eyleme takısı eklenirse hiç sevilmez, edilmez. te-el-şükr etmek alçaltıcı gibi gelir insanlara ha keza afedersiniz de öyle, afedersiniz yerine pardon denir fransız fransız. "beni affetmek sana mı kaldı lan lavuk! pardon işte".

sonuç : kafamız çok karışık. beraber yaşadığımız insanlarda en başta dürüstlük arıyoruz. ulen madem hepimiz sütten çıkmış ak kaşığız, o zaman bu ülkeyi kim bu hale getirdi?

şükretmenin bokunu çıkarıp her türlü haksızlığa şükür diyoruz.
    sevmenin bokunu çıkarıp, ölümüne seviyoruz. eşeğe cilve yap demişler tutmuş çifte atmış hesabı.

ve tamamen yanlış anladığımız bu iki laf; bir şeyi sevmek ve birine teşekkür etmek en sevilmeyen, hiç kullanılmayan ilk iki eylemimiz oluveriyor.

sonraki konu: riyakarlık ve kendini kandırma
    #3236085 (Kackelacka, 06.04.2008 08:01)
  8. hoş bir gülben ergen şarkısıdır.
    #3254031 (trajikomik, 10.04.2008 16:34)
  9. bu şarkı nasıl gulben ergen'den çıkmış diye düşündüren güzel bir 45liktir.

kimdin
    neydin bilmem
    ve bir gün
    geldin aniden
    sevdim düşünmeden
    ama bir şeyden eminim halen
    ben aşkı yalnız sana yakıştığı için severim
    bana da yaşattığın için sevgilim
    çok teşekkür ederim
    ben aşkı yalnız sana yakıştığı için severim
    bana da yakıştığın için sevgilim
    çok teşekkür ederim.
    #3692632 (taharetmuslugu, 20.07.2008 19:09)
  10. "birşey değil" cevabı alan cümledir. yahutta şimdilerde şöyle bir diyalog gelişmiş;
    -ya ne güzel yazmışsın! hatıra defterimdeki (!) en güzel yazı.
    -afiyet olsun (gülümseyerek)

-ya bir kez daha ödevi senden alıyorum sağol ya çok teşekkürler!
    -rica ederim, afiyet olsun

bir terslik var ve "ben mi yetişemiyorum, doğru olan bu mu?" demeden edemiyorum.
    #3692711 (last survivor, 20.07.2008 19:27)
  11. özel sektörde dahi çalışanların kullanmaktan imtina ettikleri mmenuniyet ifadesi. hadi devlet işinde çalışanları anlarsın. adam kapağı atmış oraya, senin memnuniyetin adamın zerre umrunda olmaz. zaten bu kişilerde "onun bana ihtiyacı var" düşüncesi vardır. ama özel sektör böyle değil, böyle olmamalı en azından. bazı süpermarketlerde öyle kasiyerler karşılaşıyoruz ki bırakın teşekkür etmeyi, bi "siktir git" demedikleri kalıyor. hizmet etmek karşılığında para kazanan insanların sanki hatır gönül işi yapıyormuş gibi izlenim yaratmaları "teşekkür etse ne olur etmese ne olur" duygusunu veriyor bir zaman sonra insana. bundan dolayı da teşekkür etmek pahalı bir sözcük oluveriyor insanlık alışverişinde.
    #3692783 (pencere caminin bugusu, 20.07.2008 19:42)
  12. kendisi icin iyilik yapan kisiye minnetlerini sunma cümlesidir.
    bir nezaket gösteren davranisdir. kisinin karakterine yansiyan ve hatta karsi tarafin sempatisini kazanmaya bile sebebiyet veren davranislardandir.
    su son zamanlarda nadir rastlanir.
    #3692878 (kültürsüz dinazor, 20.07.2008 20:04)
  13. sag ol.

"4 yıl sonra beni tekrar sigaraya başlattın ya teşekkür ederim sana ne desem az. ama gene bırakırım senin yokluğun gibi dumanım da yok olur. sen ama bırakamazsın. beni unuttuğun gibi.

sana değmez ?..."
    #3732959 (blonde mermaid, 28.07.2008 12:37 ~ 12:39)

© 2008 - uludağ sözlük

tesekkur ederim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tesekkur ederim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tesekkur ederim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yaran msn iletileri » heroes » adim adim ibnelik » annene babana aciyorum evladim » oss birincisinin uludag sozluk ten cikmasi » chaos theory » futbol kulubu » sigara icmek icin en guzel an » sozlukteki sabetayistler » somnium mortuum » uydunet » oliver y benji » bu yaz ben cok degistim » johnny b goode » 5 m migros » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » erdogan nin kriz uyarisina tepki gostermesi » her yazara bir iphone » arnavutkoy » sair uuserlardan siirler » roma hamami » ttnet » onurkul » izmitspor » gunce » living in a world without you » he imbayi ye imbo » exodus » robbie maddison » trt de iran dizilerinin yayinlanmasi » esat edin