ters repo 

kapat

1. Menkul kıymetin geri satım vaadi ile alımıdır. Reponun tam tersidir. Yani siz repo yaparken banka veya aracı kuruluş ters repo yapıyordur. Ters repo yapan kuruluşa para verilir karşılığında menkul kıymet alınır. Repo vadesi sonunda ters repoyu yapan yatırımcı veya aracı kuruluş ana parayı ve kararlaştırılmış faizi ödeyip verdiği menkul kıymeti geri alır.
    #102546 (cell-im, 06.03.2006 08:50)
  2. Bir menkul kıymetin işlemin başlangıç valöründe alınıp, bitiş valöründe geri satılmasıdır.
    #405411 (gonulcelen, 08.07.2006 00:27)
  3. birinci entry yanlıştır, sanırım başlığın sahibi de uçmuş..

doğrusu için (#2026363)
    #2026387 (karamsar kelimeler, 28.07.2007 13:14)
  4. çok karıştırılan kavram. örneğin garanti bankası internet şubesine girip 100 ytl repo(menünün adı bu,yanlış isim) yapıp ertesi gün 100,04 ytl alan biri ters repo yapmıştır. banka ise repo yapmıştır.
    #2403499 (patlamismisir, 30.09.2007 04:41)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ters repo başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ters repo ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ters repo nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ters repo. Copyrights of the articles are belong to their authors.