terk 

kapat
  1. bırakma, ayrılma, uzaklaşma, devam etmeme, vazgeçme, gitme.
    #207144 (asiti kaçmış kola, 02.05.2006 19:43)
  2. (bkz: terk edilmek)
    (bkz: terk etmek)
    #290816 (asiti kaçmış kola, 29.05.2006 20:05)
  3. tck'nın 97. maddesinde düzenlenen suç tipi.

(1) Yaşı veya hastalığı dolayısıyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan bir kimseyi kendi hâline terk eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    (2) Terk dolayısıyla mağdur bir hastalığa yakalanmış, yaralanmış veya ölmüşse, neticesi sebebiyle ağırlaşmış suç hükümlerine göre cezaya hükmolunur.

bu suç icrai ve ihmali hareketlerle işlenebilir. bebeğin cami avlusuna bırakılması icraen, bakıma muhtaç birinin evde yalnız bırakılarak gidilmesi ise ihmalen işlenmesine örnektir.

terkten maksat farklı bir mekâna da gitmek değildir. aynı alan içinde de olsa, bakıma muhtaç kimsenin koruma ve gözetim yükümlülüğüne aykırı olacak şekilde kendi haline bırakılması, yine bu suçu oluşturur.

öte yandan, kendini idare edemeyecek olan kişi bir başkasının nezaretine bırakılıyorsa bu suç oluşmaz.
    #2691865 (grand ekinoks, 13.12.2007 02:20)

© 2008 - uludağ sözlük

terk başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. terk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu terk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sozlukteki kediler » hasan sabbah » roxy » yagli cilt » felipe » bir karin doyurgaci olarak sigara » kumandanin uzerindeki kullanilmayan tuslar » ergenekon un akp ye muhalif olanlari hedeflemesi » soylemesi erkeklere yakismayan sarkilar » dshe teamsah a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci