bugün

etkinin akabinde gelişendir.
stephen king kitabıdır.hoştur, etkiler.
(bkz: reaksiyon)
(bkz: reaction)
(bkz: reaktion)

ayrica 'tepki' deyince aklima dump! veya dan! diye bir ses geliyor. tepmek mastarindan olabilir ya da windows'ta cikan abuk bir hata sesinden. veyahut sadece gecenin ve uykusuz 10 saattir ders calismanin bünyedeki etkisi olabilir.**
(bkz: etkiye tepki)
bir rapçi.
bir şeye verilen karşı şey.

tepkinin oluşabilmesi için bir etkinin oluşması gerekir. ama tepki başka bir tepkiye yol açarsa, kendisi hem tepki hem etki olmuş olur.

tepkiye verilen tepkiye, karşı tepki denir. karşı tepki'ye verilen şeye ne denildiğini bilmiyorum.
tepkisizliğinde bir tepki olduğu düşünülürse *

(bkz: tepkisizlik)
Herhangi bir etkiye cevap olarak doğan, genellikle olumsuz söz veya davranışken tepki nasıl olur ki olumlu tepki. Yok yok durun durun daha ilk cümlelerden tepkiye etki geri tepti zannetmeyin.Bu yazı hakkında olumlu tepkiler almalıyım bu durumda hangisi etki hangisi tepki ooff karıştı galiba... Şimdi bu yazı tepki, okuyucuların yorumları ise etki... Ne fark eder demeyin sakın tepkiye etki durumu çok önemli. Bundan kötüsü ise nötr kalma siyasi olma daha bilimsel bir dille eylemsizlik ilkesi gerçi tepkisizlik de bir tepki...

Klasik tepki: "Sıraya geç kardeşim."

Neoklasik tepki: "Şeker kardeşim sıraya geçiver."

Realist tepki: "Sıra var."

Sürrealist tepki: "Sallandıracaksın bunlardan ikisini Kızılay'da bak bir daha yapabiliyorlar mı?"

Romantik tepki: "Beyefendi galiba sırayı görmediniz."

Modern tepki: "Efendim insanımız eğitimsiz. Halbuki Avrupa'da... "

Postmodern tepki: "Sırana geç lan ayı!"

Uzlaşımcı tepki: "Acelesi olmasa öne geçmezdi, üzmeyin garibi... "

Devrimci tepki: "Altyapı sorunları çözülmeden halkımız sıraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek."

Kaderci tepki: "iki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar? Kısmetse hepimizin işi görülür."

Felsefeci (septik kuşkucu) tepki: "Ön ve arka kavramları görecelidir. O tarafın ön taraf olduğuna kim karar verdi? Öne geçtiğini zanneden, aslında arkaya geçmiş olabilir."

Kantçı tepki: "Efendim, algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa, adam yok olur."

Kötümser varoluşçu tepki: "Herkes bir gün ölecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gün o adam da ölecek."

iyimser varoluşcu tepki: "Sıkmayın canınızı, şu anın tadını çıkarmaya çalışın. Bakın ne güzel hayattasınız ve birileri önünüze geçebiliyor."

Hümanist tepki: "insanlık bir bütündür. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Dolayısıyla birimiz öne geçince, aslında hepimiz öne geçmiş oluyoruz."

Pascal "gücü doğuran düşüncedir" derken tamam bu etkiye tepki. Peki "güneşin varlığına delil yine güneştir" örneğinde nerede etki nerede tepki? Etki tepki muğlak görünse de "delil ararsan güneşten yüz çevirme" ise Mevlana'nın eylem ilkesi .

Yarısına kadar dolu şarap bardağına bakıp "bu bardak yarısına kadar boş" diye tutturanlar pesimistler; "en kötü kitabın bile iyi bir sayfası vardır, son sayfası" diyen optimistler, söyleyin; "yaşamın karşısında ölüm değil, hiçlik" diyen Camus'a ne buyrulur. Yaşam etki ölüm tepki peki hiçlik ne ola ki eylemsizlik ilkesi mi?

Bu nasıl etkileşim demeden hadi gelin tepkileşin. Sanırım haklısınız bu yazıya nötr kalmak en iyisi... Yaşasın eylemsizlik ilkesi... * *
şu an şehitler nedeniyle verilen tepkilerin çoğu çeşitli sebeplerle eleştiriliyor.

fiyonk koyalım demiş birileri öbürü başlamış internet geçliği, facebook işte budur vs. vs. diğeri çıkmış boynu bükük gül demiş başkası başlamış msn'de tepki verilmesi, klavye başında vatan kurtarmak, vs. vs. en son 21.30da ışıkları kapayalım diyorlar, yine çıkıyor birileri sanki şehitler geri mi gelecek, açıp kapatsak ne olucak diye bıdı bıdı konuşuyor.

insanlar öyle ya da böyle tepki veriyorlar. altını çiziyorum tepki veriyorlar. belki aynı insanlar teröre lanet yürüyüşüne de katılıyorlar, bayrak da asıyorlar, bilemeyiz. ama bir şekilde tepkilerini ortaya koyuyorlar.

bir de şöyle düşünün; ışık kapatıp açma eylemi vakti zamanında susurluk için yapılmıştı. insanlar inanılmaz bütünleşmişti ve bu tepki çok ilgi çekmişti.

insanların tepki gösterdikleri sadece pkk değil. o yüzden sadece pkk ışıkları görecek-görmeyecek tartışmasına girmeyin. insanlar hükümete de tepki göstermeye başladılar. emin olun çankaya'dan ya da istanbul eminyet mahallesinden bakıldığında yanıp sönen ışıklar görünüyordur.
eleştiri sözcüğü gibi genelde negatif bir unsur olarak düşünülür ama zannımca öyle değildir. olumlu da olabilir, yeri gelir insanı göklere de çıkarabilir. sözlük sathında üç derecesi vardır.
1.oy vermek: pekiyi pek güzel, eh işte, ıyyyy iğrenç
2.özel mesaj atmak: pozitif veya negatif bir edayla.
3.nick altı denen başlığa entri girilmesi: çok çeşitli şekillerde vuku bulur.
bir stephan king romanıdır.
küçük bir kızın başına gelenleri anlatır.
kızın olağan üstü güçleri vardır. düşünerek yangın çıkarabilir ve başka olayları gerçekleştirebilir.
kızın bu yetenekleri anne ve babasının bir üniversitenin ücret ödeyerek insanların üzerlerinde deney yapmasından dolayıdır. burda karşılaşan çift evlenir ve bu küçük kız dünyaya gelir.
kızın yeteneklerinin farkına varan doktorlar kızın yakalanması için emirler verirler ve heyacanlı bir kaçış başlar...
hissedilen ani histir. nasıl mı? şimdi üstadım sallarsın sek votkayı umarsız bir saatte alırsın tepki ıssız bir kentte. *
Kaliteli bi rapper dır kendisi tam bir west side tutkunudur zaten bunuda parçalarında hissettirir 2 ortağı ile beraber kendi müzik şirketleri oLan Robot Yapım adı altında çalışır ve kendi albümlerini ordan çıakrır ve klipleri efsanedir.
myspace ıne şurdan ulaşabilirsiniz:http://www.myspace.com/tepkimusic
eylem değildir. *
etkinin yavrusu.

(bkz: etki tepkiyi doğurur)
tepkisizlik de bir tepkidir aslında. Etki varsa, her zaman meydana gelendir.
türkiye'de çok sevdiğim rapperlardan biri olan tepki, bu sevgimi kendi çıktığı zamanda ortalıkta dolaşan o kadar çok meymenetsiz veletin yanında duruşu ve söyledikleriyle kazanmıştır. evet bu adam karizmatik, classic ile yapılan röportajda söyledikleri çok mantıklı. keşke beraber çalışma fırsatımız olsa dediğim, yaşça abim durumunda oıan, saygıyı hak eden kişi!
tepkinin şekli ile değerlendirme yaparken kendi algıda seçiciliğimize göre bir kalıp belirlemek büyük bir hatadır.
buna alt yapısız tepkide diyebiliriz.
feysbukta çok rastladığım bir olay. profil resmi değiştirmekle tepki olmaz şeklinde yaklaşımlardır mesela.
ne yapsın insanlar gidip ellerine sopalar molotoflar alıp sağa sola mı saldırsınlar. bu mu istenmektedir..

evet bende profil fotoğrafı değiştirmeyi çok etkili bulmuyorum ama insanların tepkilerini belirli bir bilinç eksenine yerleştirmeyi de anlayamıyorum... bırakalım da tepki kendi doğası içinde bir şekilde yerini bulsun. bugün fotoğraf koyar yarın meydanlara çıkar insanlar.

tepki nedir, nasıl bir tepki olmalıdır noktasında ciddi sorunlarımıza bir göndermek yapmak istedim.
--spoiler--
+Zombi?
-Ovvvv.
+Kurtadam?
-Yeahh.
+Vampir?
-Yeeesss.
+Karabasan?
- Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim.
--spoiler--
her ay yenileri gelir bunların. ay başında yeni tepkiler elinize ulaşır onları ay sonuna kadar idareli kullanmalı daha ay bitmemişken tepkisiz kalmamalısınız.
(bkz: firestarter)
"Nasıl yaptın? "sorusuna "yaparım ben" gibi cevap verenlerin ağızlarına çekiçle vurmak istiyorum. "Nasıl vurdun" derlerse "vururum ben" diyeceğim.
|alıntı|
Rap yaparken götünü yırtan rapçi.
Organizmanın bir etki (uyaran, uyarıcı) karşısında gösterdiği herhangi bir zihinsel ya da duygusal davranım.
günümüzde insanların yapıcı değil kırıcı biçimde kullandığı unsur. bu da bağları zayıflatıp çözüm yollarının kaybolmasını sağlıyor. zararlıdır.