tenis 

/ 2
kapat
  1. sporların belki de en onurluca olanı futbolcular veya basketçiler gibi alınıp satılma olayının olmadıgı nadir sporlardan biri.
    #2012719 (cenevre de ne isim var benim, 26.07.2007 10:55)
  2. süre sınırlaması olmayan ender sporlardandır.
    son sayıyı almadan asla galibiyeti garantileyemezsiniz.
    #2012720 (ncldlbz, 26.07.2007 10:56)
  3. (bkz: forehand)
    (bkz: backhand)
    (bkz: vole)
    (bkz: net)
    #2012847 (citizen erased, 26.07.2007 11:19)
  4. öğrenmenin yetmediği, bir de partnere ihtiyaç duyulan spordur. (bkz: buradan yetkililere sesleniyorum)

özel ders alıp bir hevesle öğrendim zamanında, arkadaşın başka bir partner bulup beni satmasıyla duvara karşı evde oynamak zorunda kaldım balam. halbuki daha yeni yeni sharapova sesi çıkartmaya başlamıştım, yazık oldu bana. bu ülke bir sharapova'sını harcıyor ama haberi yok, rusyaya transfer olmayı düşünüyorum, bende bu ses varken. ses mi, neyse.
    #2016540 (yarteles, 26.07.2007 22:13 ~ 02.08.2007 20:29)
  5. tahmin edilenin aksine pahalı olmayan bir spor. 50 ytl civarına raket alınabilmekte ve kort kiraları 20 ytl civarında, yani kişi başı 10 ytl. en dandik halı sahalarda bile kişi başına 10 ytl'den fazla düşmektedir.
    #2061349 (metin oktay, 03.08.2007 09:27)
  6. dünya üzerinde [g(yer çekimi ivmesi)=10 Newton] en süper spordur.hem oynaması hem izlemesi ultra zevkli spordur.amma velakin izlemeyi zevklendirmek için önce oyunun kurallarını ve oynamasını bilmek gerekir.bugün us open olsun wimbledon olsun masters series olsun , buralarda oynayan oyuncuları görüp de "nolcak hacı ben de vururum" diyen dombilidir tenezdir renkli tenis topudur.o yüzdendir ki izlemesi süperdir*.velhasıl-ı kelam : türkiye'de de oldukça yaygın bir spordur.daha da yaygınlaşması gereken,önem verilmesi gereken bir zevktir.özel kortlarda oynamak dışında pahalı bir spor değildir.bugün büyük şehirlerde olsun orta büyüklükte yerlerde olsun onlarca kort bulunur *.büyük küçük herkesin oynaması gerekendir.

bilgilenmek için türkçe bir çok websitesi bulabilirsiniz.

örn: http://www.tenisx.com , http://www.tenisturkiye.com
    #2286984 (eru, 09.09.2007 12:01 ~ 06.10.2007 20:17)
  7. ilkokulda tenis öğretmeni komşumuza "abiii,bu nasıl oynanıyor?"diye sorduktan ve onun da"bak bu raket.bu da top. raketle topa vuruyosun."tarzı muhteşem cevabından sonra ısındığım en karizma spor. andre agassi ilk gıcık olduğum tenisçi olmakla beraber nedenini halen anlayamadığım şekilde henin-hardenne ye aşık olmuştum.son yıllarda roger federer denen herif yüzünden soğumakla beraber,dün akşam djokoviç i izledikten sonra dinsizin hakkından imansız gelir diyerek, imansız adayı olarak djokoviç i göstermiş bulunuyorum.
    #2287009 (panikadam, 09.09.2007 12:13)
  8. oynaması izlemekten daha sıkıcı olan aktivite.
    dünyanın en sikko ve salakça kuralları olan tenis denen bu aktivite nasıl oluyorda spor haberlerinde yer ayırıyorlar hala merak konusu.
    #2290902 (beratulanberat, 10.09.2007 00:42)
  9. ömür boyunca, hangi yaşta olursanız olun yapabileceğiniz yegane spordur.

oynaması çok eğlenceli, fazla kuralı olmadığından da öğrenmesi çok kolaydır.
    #2422054 (tapir, 03.10.2007 18:16)
  10. tek basına oldugunuz ve insanlar sizi izledigi icin sosyete ve kendini gostermek isteyen -ozellikle bayan- kisilerin tercih ettigi spor dalı. ama bunu bir yana bırakırsak gercekten guzel ve zevkli bir oyun. cocuk yasta baslanması cok daha faydalıdır. bacak kaslarının gelisimine de yardımcı olur.
    #2427153 (kostebek, 04.10.2007 19:16)
  11. sayıların neden 15-30-40 şeklinde gittiğini anlamadığım, izlemesi zevkli spor.
    #2609984 (nevarki, 20.11.2007 14:15)
  12. oynaması izlemesinden kesinlikle daha zevkli olan spor, neden sıkıcı denmiş anlayabilmiş değilim.
    sadece öğrenmesi çok zor
    şu aşamalardan geçilebilir

1. raketi tutmanın da bir adabı vardır. bilek dirseğe kadar bir kaç gün ağrır.

2. duvara 1 metre mesafede vuruş tekniği öğrenilir. 1 hafta böyle çalışılır. kol hissedilmez. ağrıdan hiç bahsetmiyorum. son derece sıkıcı bi aşama.

3. duvardan birkaç adım daha uzaklaşılır, daha zevkli bir hal almaya başlar. yavaş yavaş raket tutmak nedir öğrenilmiş olur.

4. dirsek ve bilek hiç kırılmadan vurulurmuş. başından beri böyle öğrenmiştik. ama gelin görün ki işin aslı hiç de öyle değilmiş. dirsek kırılabilirmiş. dizler bükülürmüş. bel sağa sola hareket etmeliymiş.

5. ilk günlerde öğrendiğimiz teknikler unutulmalıymış. aslında öyle değil de böyle vurulmalıymış. *
    6. filede kısa mesafe çalışılır. raketin ucunda bir file
    * varmış da topu içine sokmaya çalışıyormuş gibi vurulmalıymış sakince.

7. backhand denen lanet şeye geçilir. burayı atlıyorum. o zor günler ve rezil durumlar anlatılmaz yaşanır.

8. şu unutulmamalı. teniste esas yoran şey * kesinlkle yere eğilip top toplamaktır ki, kalça ağrıları bundandır. kalçayı neden dikleştirir bunu da öğrenmiş olduk.

9. her gün deliler gibi çalışmaya devam edilmelidir.

10. kollar yavaş yavaş kaslanmaya, bilek dirsek arası damarlar belli olmaya, eller kabalaşmaya başlar.

11. sahada oynanmaya başlanır. yeni yeni arkadaşlar edinilir. kimilerine sinir olunur bi türlü oynayamadıkları için, kimileri delicesine kıskanılır.

12. iştee, forehand, backhand, smaç, servis *
    hepsi yerine oturmuştur.
    *
    13. işte tenis bu kadaaar

14. dur ya... tenis bu değilmiş. tenisin tek olmazsa olmazı neymiş işte insanoğlu şimdi bunu anlıyor:

tek kelimeyle

k o n d ü s y o n
    #2681078 (supertavuk, 09.12.2007 20:38)
  13. iki kişinin birbirine meydan okumasını akılda soru bırakmayacak bir kesinlikle sonlandıran tarihin en çarpıcı sporsal düellosu.
    #2900364 (eroica, 26.01.2008 19:59 ~ 20:06)
  14. oynaması kesinlikle tahmin edildiğinden daha zor olan, öğrenene kadar sıkıntı yaşatan, öğrendikten sonra da hiç bırakılamayacak bir spor. * * *
    #3673805 (kartal, 16.07.2008 20:34)
  15. oynayanlarına sosyete-ekstrem insanlar olarak bakılan spor. normal bir insan olarak tenis oynadığınızı söylediğiniz neredeyse herkesin ortak tepkisi ' neden???? kızlar mı var?' cümlesidir.
    #3673851 (metin oktay, 16.07.2008 20:42)
  16. yapması çok zevkli olan spordur. tenis kıyafetleri de ayrı bir güzeldir.
    #3673867 (teodise, 16.07.2008 20:46)
  17. gerçekte de sağlam kızların düştüğü bir spor türü.**
    #3673872 (Gore Gori Chapa Tipa Rota Hey, 16.07.2008 20:47)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

tenis başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tenis ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tenis nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» jean paul sartre » kuku bekcisi » ders calismaya baslama gazi » crossfire » bush un karsisinda bacak bacak ustune atmak » ekim 2008 ankara ulasim zammi » sar » richard ramirez » avcilar kampusu » dengir mir mehmet firat in istifa etmesi » kaan altan » kardese yapilan iskenceler » uludag sozluk » marmara universitesi dis hekimligi fakultesi » ergenekon iddianamesi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » selena vs kurtlar vadisi » glam metal » enis faik arcan » sogukta usuyen eller » melekler adasi » sevebilme ihtimalini sevmek » sivrisinege ucan tekme atmak » laf sokusturmak » kitap yazdigi icin hapse atilan insan » enderun sevgiler » le dejeuner des canotiers » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » prezervatif » sozlugu yonja com a cevirmek » al sana bir gobek ver bana bir bebek