tencere 

kapat
  1. icinde yemek pisirmeye yarayan celik nesne.
    #111595 (laz pacino, 12.03.2006 13:18)
  2. kapaklı atasözleri için uygun alet edavat...
    #941775 (PhyXiuS, 03.12.2006 00:23)
  3. (bkz: tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş)
    #941803 (t square, 03.12.2006 00:26)
  4. bıkmadan usanmadan yuvarlanıp kapağını bulan cisim.
    #941998 (Bushi, 03.12.2006 00:56)
  5. gerçek kullanım tarzından yavaş yavaş uzaklaşılan türk mutfağının önemli gereci. turk mutfagi bu alet üzerinde yükselmiştir.

hazırlaması kolay köfte, tavuk ızgara, makarna vs. gibi pişirmesi kolay ama ekonomik olmayan, yemek tarzından önce, tencere yemegi diye adlandırılan, sulu, bir miktar et katılmış, sebze ağırlıklı yemekler yaygındı.

bu yemekler hem dengeli beslenme, hemde ekonomik olması açısından çok iyi düşünülmüş yemeklerdir.

ayrıca gene bir halk inancı olarak bilinen tencere kaynamayan evde bereket olmaz diye bir inanış vardır.

yani bu alet çalışmaya başlayınca eve hem bir sıcaklık * verir. hemde aile butcesine katkı da bulunur.

(bkz: düdüklü tencere)
    (bkz: kuru fasulye)
    #1038457 (pilotmont, 22.12.2006 18:48)

© 2008 - uludağ sözlük

tencere başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tencere ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tencere nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ozpandora » hacettepe » yildirim aski » evlenilecek kiz var eglenilecek kiz var » seni seviyorum diyememek » zeki muren » stephon » amd opteron 8224 se » richie rich » satranc a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci