temel tanecikler 

kapat
  1. bölünemez ve kendinden daha küçük birimlere indirgenemez parçacıklardır.
    #1235175 (kolibandı, 31.01.2007 00:05)
  2. yüksek enerji fiziğine girişte öğrenilmesi zorunlu olan konudur. kuvantum mekaniğinin bulunuşundan sonra biliminsanlarının gözlemlediği veya hesaplamalara dayanarak var olması gerekenler olmak üzere 61 tanedir.

fizikteki üç temel kuvvet baz alınarak oluşturulan sisteme göre,

elektromanyaetik kuvvet taşıyıcısı:foton
    güçlü kuvvet taşıyıcısı: 8 gluon
    zayıf kuvvet taşıyıcısı: w , w ve z0
    gravitasyonel kuvvet taşıyıcısı: graviton (gözlenemedi)

ara parçacıklar vardır.

kuvantum alanlar teoremi içerisindeki standart modele göre:

lepton sayısı: 12
    quark sayısı: 36
    ara parçacık sayısı: 12
    higgs bozonu: 1

toplam 61 tanedir.

edit: üç temel kuvvet tanımının altında 4 temel kuvvet vardır fakat bu kuvvetlerden elekromanyetik kuuvet ve zayıf kuvvet birleştirilerek elektro-zayıf kuvvet halini aldı.
    #1235299 (kolibandı, 31.01.2007 00:26)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

temel tanecikler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. temel tanecikler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu temel tanecikler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about temel tanecikler. Copyrights of the articles are belong to their authors.