tematik mode un sozluge aykiri olmasi 

kapat
  1. tematik mode nedir ?
    tematik entry girdiğimiz zaman bunun sol frame'e gelmesini istemediğimizde kullanacağımız zımbırtı.
    ------------------------------------------
    tematik entry nedir ?
    spesifik konuda bilgi içerikli entry'dir. *
    sözlüğün asıl amacı nedir ?
    bilgi vermek.

durum böyle olunca, doğru olduğu açıkça belli olan durum. bırakın efendim bilgi dolaşsın. öğrenmek isteyenler öğrensin, istemeyenler götünü parmaklasın. bunu engellemek iyi bir şeymiş gibi bir de tanıtımını yapmayın. haksız mıyım ?

(bkz: bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler)
    #4246175 (minik mavi balina, 18.11.2008 11:58 ~ 19.11.2008 11:31)
  2. (bkz: sol frame e mode istekleri)
    #4246182 (notrinova, 18.11.2008 11:59)
  3. o zaman geyik entryleri içinde;
    geyik mode olsun.
    ben mesela fenerbahçe başlığını ve fenerbahçe ile ilgili olumlu entryleri görmek istemiyorum bunun için de ;
    anti fener mode olabilir mi?

o zaman "anti fener mode: on!"

(bkz: moderasyonun alkolü son zamanlarda abartması)
    (bkz: zall artık içmesin kampanyası)
    #4246188 (reqius, 18.11.2008 12:01)
  4. doğru olmayan durum. tematik entry, peşpeşe sürekli benzer konularda entry girmektir. normal bilgi içerikli entry zaten sözlüğün özüdür. tematik mode peş peşe belli bir konuda başlık açılmak istendiğinde kullanılabilir. mesela kuzey karolayna eyaletindeki illeri, hatta o illerdeki hastanelerin adlarını peş peşe sözlüğe girmek bir tematik entry çalışmasıdır. bunu yapmak isteyen yazar tematik mode'a geçip sol frame'i etkilemeden rahatlıkla kuzey karolayna eyaletindeki illeri ve hastaneleri sözlüğe girebilir. tematik mode bunun gibi durumlar içindir.
    #4246231 (zall, 18.11.2008 12:16 ~ 12:44)
  5. yerim tematik mode'u sana bir şey olmasın, dedirten olaydır.

tematik mode, yazarlara der ki;

" kardeşim geyik yapmayı bilmiyorsan, sus çekil bir köşeye, yazmış gibi yap, kendi kendine takıl aga bize bulaşma..."

bu sebepten dolayıdır ki; bilgi içerikli yazı girenler sözlükte barınmasınlar, ne lan o entellik artisler? hadi dükkanın önünü boşaltalım...

yahu bu atraksiyonun ne işe yaradığını biri bana da anlatsın, yoksa bundan farklı bir anlam çıkmıyor.

düdüt; zall'ın açıklama yazdığı ender entrylerden biri olmuştur. gayet güzel açıkladığı için de bu yazı yalan olmuştur.

şimdi anladım ki; işe yarar bir şeymiş. kullanın lan şu meredi!

valla zall yalakası değilim arkadaşlar, şimdi nasıl anlatsam, şey işte, öyle yani...
    #4246239 (fatihkul, 18.11.2008 12:19 ~ 12:21)
  6. insanlar neden yazar? yazdıkları okunsun deyü, sol frame neden var? yazdıklarımız oraya gelsin insanlar feyzlensin deyü peki tematik mode ne ola ki bu durumda sol frameye başlık gelmesini engellesin. hem bunu kapatıp tematik entry giren var mı meraklandım şimdi.
    #4246247 (reqius, 18.11.2008 12:21)
  7. aynı zamanda sözlük formatı'na da aykırı olan durum.

sözlük formatı'nın "e" maddesi uyarınca, sözlük formatı'na da aykırılıklar göstermektedir bu tematik mode.

--spoiler--
    e) Diğer sözlük yazarları ile polemik amaçlı girilmiş entryler silinir. Ayrıca siyaset ve futbol içerikli entrylerdeki polemik için yazıldığı belli olan entryler silinir. Buna devam eden yazar da silinir.
    --spoiler--

görüldüğü üzere "e" maddesinde "siyaset ve futbol içerikli entrylerdeki polemik için yazıldığı belli olan entryler silinir. Buna devam eden yazar da silinir." diyor. tematik mode'u "on" hale getirip polemik yapmak isteyen yazarlar istediği gibi polemik yapabilecekler ve uludağ sözlük moderasyonu'nun bunu ne kadar yakından takip edeceği merak konusu. diyelim ki çok yakından takip ettiler (sanmıyorum ama) ve bu şekilde davranan yazarları silik yaptılar. peki o zaman nerde kaldı şeffaflık ?

(bkz: sozluk formati/#173)
    #4251530 (minik mavi balina, 19.11.2008 14:42 ~ 12.02.2009 04:42)
  8. (bkz: tematik mode)
    #4778950 (minik mavi balina, 28.02.2009 10:46)
  9. (bkz: zall in türkçeye olan düşmanlığı)
    #4780248 (a little piece of heaven, 28.02.2009 15:02)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

tematik mode un sozluge aykiri olmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tematik mode un sozluge aykiri olmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tematik mode un sozluge aykiri olmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about tematik mode un sozluge aykiri olmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.