televizyon izlemek kitap okumaktan daha faydalidir 

kapat

1. insan psikolojisini iyi irdelemiş, televizyon izleyen insanlar ile kitap okuyan insanlar üzerinde belirli tespitler yapmış üst insanların ortak görüşü.

kitap ve televizyon. bu ikiliye dikkat. örneğin heri potır romanını okuyun birde filmini izleyin. tabiki filmi daha heyecan verici, daha öğretici. görsel efektlerle süslemiş film insanın aklında yer ediyor. ama kitap. kitap öylemi ? koca kitabı anlat desen sadece bi sayfa anlatırsın. yani koca kitaptan aklında kalan o kadar sığ bilgidir.
    hadi onuda geçtim.
    eğitimden bahsedeyim. örneğin biyoloji dersi. öğrencilere projektörlerle anlatıyorlar. maksat görsellik. öğrencilerin aklında yer etsin. kitap okumak çoğu öğrenci için sıkıcıdır çünki. başarılarıda ortadadır.
    netice itibari ile tespitim. görsel yayın kitap okumaktan daha faydalıdır.
    #1442528 (beratulanberat, 23.03.2007 00:40)
  2. kitap insanın hayal gücünün sınırlarına ulaşır, televizyon ise yönetmenin imkanlarına. Düz mantıkla perfume kitabını okursunuz, kafanızda her karakter için en şöhret oyuncuları tasavvur edersiniz, ama filminde sadece dustin hoffman vardır.
    #1442549 (zabalayn, 23.03.2007 00:45)
  3. "kıçımda kıl dönmesi var" "bamya sür,geçer" tavsiyesinin aynısıdır.
    #1442560 (alkinza, 23.03.2007 00:47)
  4. (bkz: yine senaryoyu yazdı bizimkisi)
    polemik yaratmak için malzeme arayan sanatçılardan farksız birinin söyleyebileceği cümle.
    #1442652 (tanimadinmiben, 23.03.2007 01:07)
  5. (bkz: kitap okumuyorum televizyon izliyorum)
    #1442654 (deli bozgun dolu dizgin, 23.03.2007 01:08)
  6. (bkz: sabah sabah seda sayan)
    #1442664 (3742372836, 23.03.2007 01:10)
  7. tam anlamıyla katılmadıgım durumdur. bir kitapta tasvir edilen bir mekanın tadını bir film veremez düşüncesindeyim. görsel efektler işin baharatıdır. mesela bir yazar bir bahçeyi kelimelerle öylesine iyi tasvir eder ki hayran kalırsınız. çiçeklerin renginden, kuşların ötüşünü, bahçesinde oynaya çocuklardan oluktan akan suya kadar o kadar iyi bir şekilde anlatır ki zihninizde o bahçedeymişsiniz hissini verebilir ancak filme yansayan sadece bahçede oynayan çocuklardır, hikayede anlatılan görsel öğeler pek verilmez ya da hissettirilmez ya da biz hissedemeyiz. filmde o tadı pek alamayız. ayrıca bazı kitaptan uyarlama filmler kitabın anlattıgını aynen vermez. yönetmenin düşünceleri ve tarzı da işin içine girer. ya da hikayenin baskın öğelerinden birini ağırlıklı olarak seçerler, aşk, din vs. ve ona göre hikayeyi yogunlastırırlar.

yalnız derslerin uygulama alanı olarak görsellik tabi ki de iyidir. çunku bir durum ne kadar çok duyu organı tarafında algılanıyorsa , akılda kalıcılıgı, oğrenilmesi ve hatırlanması o kadar kolaydır.bu açıdan sadece okumak bazen yeterli olmayabilir.

sonuç olarak ikisinin de faydalı oldugu yerler vardır ve konudan konuya değisebilir.
    #1442666 (leskote, 23.03.2007 01:11)
  8. bazen olabiliyor tabii. misal co$kun aral izleyip co$an bünye semra hanım'ın anılarını anlattığı kitabı okuyan bünyeden daha faydalı bir $ey yapıyordur zannımca.
    katılmayan beri gelsin.
    #1445187 (sidikli, 23.03.2007 19:35)
  9. gregory house^un "Read less, more Tv!" diyerek onayladığı durum, her ne kadar hastası lsam da karakterin ben giderim gülüşün ve unutuşun kitabına..
    #1445211 (Dasti, 23.03.2007 19:41)
  10. yanlış bir genellemedir. okumayı sevmeyen birinin öne sürdüğü bahanedir. bu ikisi birbirinden tamamen farklıdır, bu şekilde karşılaştırılmaları bile saçmadır. günümüzde kadın programlarının hakim olduğu yayınların neresi faydalıdır şeklinde akıllarda soru işareti bırakan bir genellemedir aynı zamanda.
    #1445399 (limoncadi, 23.03.2007 20:31)
  11. televizyon kitap okumak kadar yararlı değildir..tamam belki televizyon daha eğlenceli daha çok bilgiye kısa zamanda ulaşabiliyor ve gündemi yakından takip edebiliyorsun ama kitap okumanın yararının yanında söz bile edilememesi gerekir televizyondan.
    #1447972 (seytanprenses, 24.03.2007 14:27)
  12. şu an ki türk televizyonlarında olduğu gibi içi boş bir kutu ise televizyon, bu önerme kesinlikle yanlıştır.
    #1447986 (minti, 24.03.2007 14:31)
  13. 'fayda' kelimesi ile amaçlanan şeye göre doğruluğu tartışılabilecek önerme..

fayda derken amaçlanan beynin uyuşturulması ise, kesinlikle doğrudur.

fayda derken sözcüğün gerçek anlamı amaçlanıyor ise, ortada tartışılacak bir şey dahi yoktur.
    izlenilen program belgesel ve eğitici olsa dahi, genele yaydığımızda en kötü kitap bile insana okuma akışkanlığı kazandırdığı ve seçici olma becerisini geliştirdiği için yararlıdır..
    evet izlerken görsel algılamamız da işin içine giriyor ama hayal gücüne fazla yer bırakmadığı düşünülünce illa ki okumak diyoruz..
    #1448015 (cikolatavekahve, 24.03.2007 14:43)
  14. (bkz: eşittir yalan)
    #1448019 (kutupsal form, 24.03.2007 14:43)
  15. hangi televizyon kanalı ve/veya hangi kitapla irdelendiğine göre farklılıklar gösteren önerme. nedir yani.
    #1448029 (dabaddah, 24.03.2007 14:47)
  16. (bkz: kitaplar için filmi çıkınca izleriz diyen insan)
    #1448186 (cnkt, 24.03.2007 15:39)
  17. bir saçmalardan seçmeler başlığı daha diyebileceğimiz önermedir. yazıktır. başlığı açan insanda ziyandır. o kişi için bir önerim var entryleri okumak böyle entry yazmaktan daha faydalıdır.
    #1448191 (silte, 24.03.2007 15:43 ~ 19:04)
  18. eski zamanlarda* cumartesi geceleri show tvdeki kırmızı noktalı filmleri izleyerek büyüyen bizim neslimiz için doğru sayılabilecek bir önerme... ki star da yayınlardı bazen! bazen de salı geceleri olurdu.* neyse; daha sonra bukowskiyi keşfettim ve bu önermeyi çürüttüm!..
    #1448231 (dino, 24.03.2007 15:54 ~ 16:03)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

televizyon izlemek kitap okumaktan daha faydalidir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. televizyon izlemek kitap okumaktan daha faydalidir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu televizyon izlemek kitap okumaktan daha faydalidir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about televizyon izlemek kitap okumaktan daha faydalidir. Copyrights of the articles are belong to their authors.