telefon numarasini takma isimle kaydetmek 

kapat
  1. telefon numarasını telefona takma isimle kaydetme alışkanlığı:
    cep telefonuna bir telefon numarası kaydederken, o numarayı bir lakapla telefona kaydetme işidir. genellikle ebeveynlerinden ve sevgilisinden korkan kişilerin yaptığı bir eylem olup, birçok kişi tarafından başarıyla uygulanır.
    #753296 (asiti kaçmış kola, 19.10.2006 00:47)
  2. kaydedilen kişinin kim olduğu unutulabilecek durum
    #753309 (zlatan1937, 19.10.2006 00:49)
  3. kişinin telefonunu kaybettiğinde onu bulan kişileri zora sokabşlecek olan durumdur.
    düşünsenize iki kişi telefon buluyor ve sahibine ulaşmak için yoğun çabalar gösteriyor:
    a: ya abi ne yapsak acaba, gidip zabıtaya mı versek?
    b: manyak mısın abi sen, zabıtaya kalırsa iş, ohoooo.. en iyisi biz telefonu karıştıralım arayalım şu adamın tanıdıklarını, buluruz heralde arayacak birilerini.
    a: tamam abi haklısın şimdi ben bakıyorum.
    .
    .
    .
    b: noldu süleyman?
    a: hmmm.. *küçük kurbağa, minik kuşum, yawrum, böceğim, pıtırcığım..
    b: evet! çok güzel! mmm...ee arayalım bir tanesini işte.
    a: nasıl yani abi arayıp ne diyecez ki? merhaba pıtırcık ben süleyman mı diyecem.
    b: evet haklısın!
    a: napalım durumu açıklarız artık.
    ( aramakta karar kılarlar)
    a: aloo. merhaba pıtırcık ben süleyman bu telefonuu biz şeyd..
    c: neee? sen kimsin kardeşim yaa?
    a: ya ben şimdi yolda bu telefonu buldum sora baktım işte yawrum, kuşum, pıtırcık falan derke..
    c: ya ohaa! *aynur nerde ya? noldu naptınız ona?
    a: biz bişi yapmadık ya sadece pıtırcığı görünce yani..
    c: yaa bu bir şaka mı ben aynuru istiyorum.
    a: ya tamam biz de istiyoruz
    c: ohaaa. imdaaaatttt!
    a: yeter beee! s.kcem aynuru da seni de.
    c: hööö? anneeeeee koşşş
    a: ananı da al defol gitttt!!!
    #753443 (wicker park, 19.10.2006 01:35)
  4. kaydedilen kişi aradığı zaman bir süre tanınamamasına yol açan olaydır.*
    #753465 (esprimakinasi, 19.10.2006 01:46 ~ 28.01.2009 16:11)
  5. sözlük yazarlarının telefonu alındığında gerçekleşen durum. zira adamın ismini değil de nickini hatırlıyor oluyorsun.
    #753475 (grand ekinoks, 19.10.2006 01:51)
  6. genelde hatun kişilerin yaptığı eylemdir. takma isimden ziyade, erkekleri kız ismiyle kaydederler. zira, bir gün kankamdan,
    gelen: ne olsun işte ya, uğraşıp duruyorum, yaz okulunda fena kastırdılar... ya o staja başladı, bir iki hafta içinde bitecek ve bursa ya seni görmeye geleceğini söylüyordu ben de görüşemiyorum üç dört gündür, numarası xxx....
    şeklinde bir mesaj gelmiştir... e haliyle mesajda kendi numarasını gören insan;
    giden: sapıttın mı kızım sen? kime gönderecektin bakalım o msjı..
    gelen: ya xx seni kız ismiyle kaydetmiş xy farketmesin diye... sonra da unutmuş ben de senin adını görünce onun attığı mesajda sana göndermişim yanlışlıkla...
    giden: söyle, sakın aramasın o ... ve bursa ya da gitmeyeceğimi tahmin eder herhalde...

(bkz: sevgilisi olan kıza yazmak)
    #753514 (gazoz_kapagi, 19.10.2006 02:09)
  7. neden lakapla kaydeder insan adı dururken.aslında etrafta sapık ve salça olan çoksa bir de müşterekse telefon rehberi illa ki lakapla kaydedetmek gerekiyor ve muhteşem bir şifreleme yöntemi oluyor bu sorun kalmıyor.en azından muhabbet ederken kızlardan birisi ''bana bi sapık dadandı numaramı kimden aldı''sorusu köşeye sıkıştırmıyor.
    #4576403 (brell, 24.01.2009 03:47)
  8. rehberde neredeyse hiç insan ismi bulunmamasına sebebiyet verecek olaydır. en fenası da takma isimlerin kime ait olduğunu unutmaktır. utanarak söylemeliyim ki telefonuma herkesi takma isimle kaydettiğim bir dönemde başıma çok kereler gelmiştir.

bunun dışında şöyle bir avantajı da vardır, eğer ki insanları takma isimle kaydeden bir arkadaşnız varsa, rehberinde kendi numaranızı bularak kişinin hakkınızda ne düşündüğünü anlayabilirsiniz.

- ayça, baksana bi'.
    - efendim kankitom?
    - hahaha! dilin kankito diyor ama rehberin öyle demiyor!
    - efendim, anlamadım canım?
    - bak hala.. lan beni "ikiyüzlü yaratık" diye kaydetmişsin telefonuna, daha ne kankitosu ya!
    - ama canım kırıcı oluyorsun bak..
    - ne bakcam yaa, iki gün önce gerizekalının teki, hiç sevmem diye bahsettiğin nesli'yi "kankiler kankisi" diye kaydetmeyi biliyorsun ama!
    - ...
    #4584362 (ycorai, 25.01.2009 19:40)
  9. aynı isimlerin karışmaması için de yapılması muhtemel durum. eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.
    #4584394 (madman89, 25.01.2009 19:48)
  10. aylar sonra rehber karıştırıldıgında "hulan kimdi bu yaaaa" diye derin düsüncelere gark eder adamı. yapmayın canlar, ahmet'in ömer'in berk'in tonguç'un duygu'nun gizem'in suyu mu çıktı ki; cocain cowboy,papercut, jedi, overkiller, concon, vay efendim manyak balık, wampirebe neyin yazıyosunuz..

wampirebe ne mınakoyim wampirebe ne.. yani diyorum ki osman abi, gelin benim ağzımın ta orta yerine sıçın. çok aramışım bu takma adları. bi de sahibini hatırlasam içim yanmaz.
    #4584449 (janie jones, 25.01.2009 19:59)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

telefon numarasini takma isimle kaydetmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. telefon numarasini takma isimle kaydetmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu telefon numarasini takma isimle kaydetmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about telefon numarasini takma isimle kaydetmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.