teknoloji ve tasarim dersi 

kapat
  1. Teknoloji ve Tasarım dersi, 6, 7 ve 8 inci sınıflara haftada 2 saat olarak verilecek ve iş eğitimi dersinin yerini alacak. Tasarım ve buluş hikayelerine, bilim insanlarının biyografilerine ve eski türk düşünürlerine yer verilecek zorunlu derste öğrenciler, proje bazlı çalışacak.
    Çocuklar proje konularını, yaratıcı düşüncelerinin gelişmesinin sağlanması için kendileri bulacaklar.
    #292207 (seska, 30.05.2006 01:36 ~ 01:37)
  2. sorun yaratan değil, çözüm üreten insanlar yetiştirmek için okutulan bir ders.
    #3325819 (sakira29, 27.04.2008 15:27)
  3. amaç sorun çözen öğrenciler yetiştirmekmiş.

**

15 karne tatilinden bir hafta önce notları vermişim arkadaş, bırakmışım çalışmayan, ezberci, takoz öğrencileri. neyse müdür efendi odasına çağırıyor beni. başlıyor...

- hocam bu dersten öğrenci bırakmışsınız
    - evet hocam bıraktım
    - hocam ama bıraktığınız öğrenciler arasında matematiği, ingilizcesi vs. iyi olanlar var
    - evet hocam
    - bırakamanız pek uygun olmaz
    - nası yani
    - hocam bu dersten öğrenci bıra...
    - ne istiyorsunuz hocam, geçireyim mi?
    - ....
    - tamam. geçireyim. tartışacak değilim

15 karne tatilinden 2 hafta sonra. sınıfta...

- evet arkadaşlar araştırmalarınız hazır mı? göreyim.

sıradan araştırmalar kontrol ediliyor. bir çok öğrenci getirmemiş araştırmayı. zaten dersteki çalışmalarına göre değil de yönetimin keyfiyetine göre not verdğimiz için normal bir durum. ben olsam bende yapmam. veletlerden birine sorulur...

- sen neden getirmedin
    - işte hocam.
    - nasıl yani işte
    - hocam zaten bu bu dersi çalışsakta geçiyoruz, çalışmasakta.
    - yani
    - hocam şey...
    - ***** ...sen gel bakalım buraya. gel, gel...

...ve velete güzel bir meydan dayağı çekilir *

dersten sonra tenefüste müdür efendi yine beni çağırır. yanında dayak mağduru öğrenci...

- hocam öğrenciyi dövmüşsünüz
    - evet hocam
    - neden hocam
    - araştırmasını neden yapmadığını sordum. nasıl olsa yapsa da geçiyormuş, yapmasa da
    - ....

(bkz: ders mi lan bu)
    (bkz: devlet eğitimi)
    #3402909 (arabam var, 16.05.2008 01:34 ~ 30.06.2008 01:43)
  4. genellikle okul idaresi ve müfettişler tarafından ciddiye alınmayan ders. oks* sınavının belli derslere ağırlık vermesi nedeniyle resim, müzik, beden eğitimi dersleriyle birlikte işlevsiz kalmış. aslında diğer desler de son yıllarda eğitim sisteminin tamamıyla özel okulların ve dersanelerin güdümüne girmesinden dolayı pek ciddiye alınacak durumda değil ya... sınavlar sebebi ile, dersane sebebi ile doktordan rapor alan öğrenciler. yani ders çalışmak için okuldan kaçan öğrenciler. ne tuhaf...

o halde bu sanat ve beden eğitimi derslerine ne gerek var diye düşünüyor insan. zaten okulların altyapısı bu dersler için uygun değil genellikle. atölye ve malzeme sıkıntısı ayrı dert. ne resim dersinde doğru bir sanat eğitimi verebilmek mümkün, nede beden dersinde bedeni çalıştırmak. sağa dön, sola dön, iki rap rap. aferin çocuklar hadi serbestsiniz. genellikle hepsi bu.

türk eğitim sistemi devletin kendi kendini kandırmasından başka bir şey değil. ya da bütün olumsuzluklara rağmen eğitimi tekelinde tutmak istemesi, başından beri bu aksaklıkları, işlevsizliği hedeflediği anlamına geliyor.

neyse ben bu sene son bir kez geçici öğretmenlik yaptım ve bütün programı kendimce değiştirdim. çocuklara her dönem için sadece bir ödev verdim. sınıfa kendime ait bir müzik seti götürdüm, çocuklara da sınıfta yemek yemek, aburcubur vs. serbest dedim. kılık kıyafet de sadece benim ders saatim için serbest. isteyen takmasın kravatını, isteyen atletle otursun. sınıfta sırayla öğrenciler her ders ne pastalar getirdi, ne sarmalar... her ders müzik, her ders yemek, eğlence. tabi bunlarla karışık ders. bir sene böyle geçti. eğlenmesini bilen her öğrenciye yüz üzerinden yüz verip geçirdim.

tabi olumsuzluklarda olmadı değil. yönetim için alışık gelmedik bir ders şekliydi. zamanla alıştılar. bir de arada birkaç tane de dayaklık öğrenci vardı. hepsi bu...
    #3599401 (arabam var, 30.06.2008 03:28 ~ 03:39)

© 2008 - uludağ sözlük

teknoloji ve tasarim dersi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. teknoloji ve tasarim dersi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu teknoloji ve tasarim dersi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» black sabbath » btm » 70 model otobuste telefonu kapat diyen insan » ataol behramoglu » cayli dondurma » facebook tan asker arkadaslarini bulan dede » elma » sicilya » violet hill » kiz arkadasina buz parmak alan sevgili a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci