tek yol kaldi o da darbe mi dersin 

/ 2
kapat
  1. hic de istemedigim sekilde son care olarak gözüken , varolan durumdan kurtulma yoludur.
    zira dün akşam izlediğim televizyon programları buna delaletdir. hükümet her zaman oldugu gibi turk silahli kuvvetlerinin sabrını sınamaktadır. ve netice kacınılmazdır. tabi ki bende herseyin gulluk gulistanlik gitmesini arzulamaktayim lakin devletin varolan düzenini değiştirmeye yönelik cabaları hissettikce icimde bir korku olmuyor da degildir. ben ve benim gibi düşünen insanlarında temel korkusu budur. biz turbana , islamiyete kesinlikle karşı değiliz, bizim karşı oldugumuz duruş , milli gorus ve fethullah gulen'in ortaya attıgı düsünce dogrultusunda devlet düzenini degistirme arzusudur. ve bunun icin ordumuza büyük bir iş düşmektedir.

edit 1 ; türbanı yasaklayan zihniyetin düşüncesi ;

milli görüş ve fetosvari düsünceye sahip olanlar zamanında başörtüsünü türban yaptı ve bunu '' iran gibi olmak '' yolunda simgeleştirdiler. bu simge tıpkı zamanında icinde '' kızıl '' kelimesi gecen şarkıların yasaklanması gibi bir durum oldu. hatta örnekleyelim

eskiden radyoda

''kızılcıklar oldumu selelere doldumu
    gönderdiğim coraplar ayagına oldumu.''

diye baslayan sarkıyı söyleyenler yargılandı , hapis yattı.

eskiden neydi ? sosyalizm ve türkiye tarzi kitaplar yasakti , yakildi yikildi sebeb ? devletin var olan otoritesini değiştirmeye yönelik hücre kurma , düşünce vs idi.

tıpkı bugün türbanın yasaklanması gibi.

bunu anlamayan milyonlar,uyutuluyor!

türban'ın arkasına saklanmış kişiler özgürlük kisvesi altinda ülkemizin rejimini değiştirmek icin cabalıyor.

uyanın artık, uyanın.

tek yol kaldi o da darbemi dersin

ve şimdi soruyorum bu yazıyı okuyanlara ;

mustafa kemal'in aydınlık yarınlarını cizdigi
    laik demokratik ve gercekten tam bagimsiz turkiyeyimi ?`

yoksa erbakan ve fethullah'ın yalamalarının ortaklasa yönettiği skolastik düşünceyi temel alan teokratik turkiyeyimi arzuluyorsunuz ?

edit2 ; eksiler sol baştan.

edit 3 ; peynamaz'ın biri darbe gördünmü hayatında hic diye bir soru yöneltmiş cevaplıyayım ;

12 eylül den sonra bir yakınım kurşuna dizdiler , ölüsünü cuvala koyup habersizce şehir meydanına bıraktılar.

babam yıllarca hapis yattı.

ya sen nekadar gördün kocum ?

ne diyeyim yurdumu seviyorum ama böyle gitmez.!
    #2970996 (DenizGezmis, 08.02.2008 13:52 ~ 20:53)
  2. askeri yavas yavas o kadar gücsüz hale getirecekler ki darbe yapma zamanlari bile kalamicaklar diye düsündüren soru. son care darbe mi? öyle gözüküyor sanki.
    #2971021 (Ohrschmerz, 08.02.2008 13:57)
  3. kendine deniz gezmiş'i düstur edinmiş bir insandan duyulduğunda, ne kadar da bana yapılırsa kötü. onlara yapılınca, haketmişlerdi ama tarzı yaklaşıldığını daha iyi görmemizi sağlayan söz öbeği. demem efendi. demem tek yol darbe diye. darbe yol değildir.
    #2971035 (yavuzum, 08.02.2008 14:00)
  4. unutulmamalıdır ki asıl beyinsiz, onursuz, şerefsiz ve gerizekalı bünyeler bu ülke insanını darbeden medet umar hale getirenlerdir.
    #2971040 (bahadir, 08.02.2008 14:01)
  5. -darbe olursa ne olur?
    +Tayyib'in, ampul'u patlar
    -başka ne olur?
    +gül'ün, gülleri solar
    -Türkiyeye ne olur?
    +.nası z.kilir. kimse farkında değil
    #2971042 (darkwell, 08.02.2008 14:01)
  6. 12 eylül darbesini kötüleyen kişilerin, iş kendi düşüncelerine zıt bir şey çıktığında darbeyi istemesi olayıdır. her halükarda yanar dönerliktir.
    #2971056 (ankarakarakedisi, 08.02.2008 14:04)
  7. darbeyi iyi bişey zanneden kitle o kadar çoğaldı ki kimse düşünümez oldu bakın bakalım darbe sonrasinda elli sene geriye gitmek nasıl birşey Tekrar yazayımda tam olsun..

(bkz: copy paste yapayım da tam olsun)

rejimin yarattığı tablo baz alınırsa:

1 milyon kişi gözaltına alındı,
    1 milyon 683 bin kişi fişlendi,
    açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı,
    yaklaşık 100 bin kişi örgüt üyesi olmak suçundan yargılandı,
    7000 kişi için idam cezası istendi,
    517 kişiye ölüm cezası verildi,
    259 kişinin idam dosyası meclis'e gönderildi,
    sağ ve sol gruplardan 50 kişi idam edildi,
    30 bin insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı,
    14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarıldı...
    #2971061 (barva, 08.02.2008 14:06)
  8. (bkz: tek yol devrim)
    (bkz: galiba)
    #2971068 (cehennetlik, 08.02.2008 14:08)
  9. mesele benim fikrim senin fikrin meselesi değildir. söz konusu olan laik türkiye cumhuriyeti'nin temel değerlerine el uzatılması, atatürk ilke ve inkılaplarının alenen çiğnenmek istenmesidir. bugün kendini bilmez bikaç çapulcu çıkıp ortalıkta "yavaş yavaş bu ülkeyi şeriat düzenine döndürücez" tarzı açıklamalar yapma cesareti bulabiliyosa yapıcak tek bişey kalmıştır o da darbedir. karşı çıkan saçmalamaktadır. beyinden mahrumdur.
    #2971088 (bahadir, 08.02.2008 14:12 ~ 14:13)
  10. cumhuriyet diye bağırıp darbe isteyen çelişkili insanlar silsilesinin son ürünlerinden olup abes ve oldukça düşündürücü bir durumdur.seçimler herkes özgürce oy kullanmış demoratik bir şekilde akp hükümeti kurmuştur. darbeyle indirilmesi yolunda kusura bakmayın malca bir fikir ortaya çıkmıştır.hükümeti iranlılar seçmediğine göre bu velvere nedir hiç anlam verememişimdir?ama saç baş davasına ayrım yapanlar, ne istediğini bilmeyip suçsuz insanlara çamur atanlar bu ülke için gerçek bir tehlike arzetmektedir.asıl bölücülük budur.şimdi böyle yazdım diye sende ampulsun denebilir.ben bu iddiayı sunanların beden daha ampul olduğunu söyleyerek demokrasiye sahip çıkılmasını ve asıl tehlikenin göz ardı edilmemesini diliyorum.
    #2971099 (suspus, 08.02.2008 14:15 ~ 14:22)
  11. Bu yazıyı yazan insanın nickinin deniz gezmiş olması yüreğimi acıtmıştır.

benim görüşüm; üçüncü dünya ülkeleri gibi ülkemizde darbe olsun. yetmesin oniki onüç yaşında ki çocuklarımızın eline silah verelim farklı görüşlerde ki insanlarla sokaklar da gerilla tarzı savaşsınlar. gazetelerimiz, dergilerimiz farklı görüş belirtemesin hepsi devlet yalakası olsun. üniversitelerde farklı görüşler olmasın herkes aynı takılsın. işçimiz, köylümüz, halkımız devlet dairelerinde iş gördüremesin. Ekonomimiz yerle bir olsun. Tüm yatırımcılar yatırımlarını çeksin. sokaklarda dolaşan insanlarımız ya şimdi içeri alınırsam ya işkenceye yatırılırsam düşüncesini akıllarından bir an çıkarmasın. Atatürk'ü yalandan seviyorsunuz dediğimiz insanlar Atatürk'ü harbi yalandan sevsinde kinleri nefretleri bir kat daha artsın. (zamanın da aynısı kürt vatandaşlarını yapılmıştır bu ülkeyi zorla seveceksin kendi aranda bile Türkçe konuşacaksın, kırosun kötüsün pissin işe yaramaz adamsın denmiş bu ülkeye düşman edilmiştirler)Ve bunun gibi bir sürü olay olsun isterim ben.

Benimle aynı görüşe sahip insanlara ve kendime Hasan Cemal'den Kimse kızmasın kendimi yazdım kitabını şiddetle öneririm.
    #2971100 (Acz ve fakr, 08.02.2008 14:15)
  12. kesinlikle çare değildir.

erken seçime gidilse bile sonuç değişmeyecektir. bir kere ülke raydan çıkmıştır.
    darbe olacaksa biel bu ilk genel seçimlere kadar değil, yıllarca sürmelidir.
    #2971115 (devils advocate, 08.02.2008 14:21)
  13. atatürk'ün en büyük mirasım dediği tbmm'yi yani egemenliğin kayıtsız şartsız millete olmasını yani cumhuriyeti kavrayamamış, cumhuriyet'in laiklik kadar değerli olduğunu bilmemiş, bir darbe sonrasında yeniden demokrasinin kazanılmasının çok zor çabalarla olduğunu unutmuş yada hiç okumamış, şeriatçılara iran'a gitmesi önerilirken kendisinin de pakistan'a gitmesinin tavsiye edilmesi gereken kimsenin söylemidir.
    #2971118 (kartal, 08.02.2008 14:21)
  14. darbe; din, dil, vicdan, dusunce, secim hakki, gibi özgürlüklere prangadır, serefsizliktir. sag, sol, musluman, hristiyan, ateist, turk, kurt, ermeni, basortulu, bikinili ayırt etmeden, herkesin anasını bellemek için yapılan, sadece ve sadece adi insanların isteyeceği ve yapacağı ipneliktir. ulkenin, ekonominin, insanının ağzına vermektir. en büyük yavsaklik, en büyük ihanettir.

başlık tanımı: düşünce özgürlüğü ile öne sürülmüş bir fikir değil, özgürlük bakımından nasiplenmemiş bünye serzenişidir.

bunu isteyen her kim olursa olsun, beyinden yoksun, fahise kılıklı kafaya sahip fasist kişiliklerdir.

edit: (bkz: tek yol devrim) de, canımı ye!
    #2971125 (fobia, 08.02.2008 14:22 ~ 14:25)
  15. karşı çıkan yazarlar beyinlerinin bir köşesine şunu sağlamca kazısın; bu gidişata bir an önce bi şekilde dur denilmezse, 10 sene sonra darbe olsun diye sokaklara dökülücek ve verdiğiniz o eksi oyları afiyetle yiyeceksiniz.
    #2971130 (bahadir, 08.02.2008 14:22)
  16. böyle bir düşünceyi ancak gerizekalı, aptal, kız arkadaşlarının-kızkardeşlerinin yeniden gözaltılarda işkencelerde tecavüze uğramasını isteyen, evdeki belli yaştaki herkesin gidip dönmemesini göze alan adiler paylaşır. muhafazakar kesimin de üniversitelere girmesi devletin üst kademelerine yükselmesi o kadar ağırlarına gitmiştir ki artık asker gelsin de isterse anama bir şey yapsın(!) diye düşünmeye başlamışlardır. aslında darbeyi son çare olarak gördükleri falan da yoktur. zira cuntacılık zaten onların kanına işlemiştir. daha akp'nin iktidara geldiği 2002 yılında bile ''ordu göreve'' şeklindeki pankartları hazırlayan adiler de onlardan başkaları değildir...
    #2971152 (bugulu atlas, 08.02.2008 14:28 ~ 14:29)
  17. allah misali taptığınız o rte'ler abd-ullah'lar çoktan anamıza bişey yapmıştır zaten. artık uyanın ve kendinize gelin.
    #2971168 (bahadir, 08.02.2008 14:33)
  18. darbeyle hiçbir sonuca ulaşılamayacak .ülke bir 50 yıl daha geriye gidecektir.bu ülke zaten şu anda iktidarda olan güçler! tarafından günden güne kaosa sürüklenmektedir.dün mehmet ali birand'ın programında bir akp milletvekili türkiye'nin bir islam ülkesi olduğunu söylemiştir.türbanlı bir öğrenci "ben laik değilim.ben kemalist" değilim diyebilmiştir.özgürlük talep eden zihniyet anayasayı hiçe sayarak belirttiği bu söylemleriyle aslında özgürlüğün tam da ortasında olduğunun farkında değildir ancak ne olursa olsun darbe hiçbirşeye çare olmayacaktır.
    #2971193 (esens, 08.02.2008 14:39)
  19. (bkz: bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete)
    #2971269 (DenizGezmis, 08.02.2008 14:54)
  20. güya sözde demokrat olup demokrasiye güvenmeyenlerin, aynı allah bilmeyip göt korkusunda o'na sığınmaları gibi 13543574374354 kez sövülesi sorusudur.

lan onu bunu geçtim, sözlüğün yaş ortalaması taş çatlasa 24-25..hadi 30 olsun. ulan kaç kez darbe gördün de, şeklini şemalini biliyorsun da oturup darbe çığırtkanlığı yapıyorsun. üstüne üstlük 'olmasını istemem ama sonu öyle gözüküyor' diye millete akıl veriyorsun?

lan darbe dediğin şey iyi birşey olmuş olsa bile hangi tecrübene güvenerek olacak gibi gözüküyor diyorsun?. denyo insan. bak sinir yaptım sözlük.. söylediklerimi iki kez tekrarlar oldum. tikim geldi. sinir yaptım sözlük.
    #2971271 (alonejuveline, 08.02.2008 14:55)
  21. darbeyi yapabilecek kapasitede olanlar darbe zamanını herkesden daha iyi bilmektedirler. umarım darbe olmaz ama olduğu zaman 12 eylul ve diğerlerinden tek farkı milletin yarısının darbecileri sokaklarda alkışlayacak olmasıdır ki bu durum ülkenin içinde bulunduğu siyasi sefaleti ve kutuplaşmayı çok acı bir şekilde göstericektir.

daha acı tarafı ise yapılma ihtimali olan darbenin adı tarih boyunca hiçbir zaman darbe olarak anılmayacak (belli çevreler hariç) büyük ihtimalle ismi ikinci istiklal devrimi olucaktır.

ortada olan gerçek ise atatürk ilke ve inkilapları ile aşık atmak bu ülkede mümkün değildir. ya asker ya halk birinden biri harekete geçicektir ki bu konuda tüm sorumluluk cehalet devrimi peşinde koşan ve tarikat koyunlarından medet uman siyasi iktidardadır.
    #2971280 (gameguru, 08.02.2008 14:57)
  22. Efendim öncelikle darbe dediğimiz şey halk desteğiyle olur asker halkı karşısına almak istemez bunun yanında adamlar %48 oy almışlar yanı biz istesekte istemezsekte çoğunluk onlardan yana buda bişiyi değiştirmez darbeyi yaparsın tekrar seçilirler yani darbeninde pek bir çekiciliği,caydırıcılığı kalmaz bide darbe demek öyle sanıldığı kadar kolay bir iş değildir bu işin ekonomik ve sosyal tarafını düşünücek olursanız fabrikaların belli bir süre çalışmaması okulların tatil olması internetin kesilmesi .... Yani darbe yapmak için öncelikle gerekli ortamın oluşması gerek .
    #2971299 (sleepwalker, 08.02.2008 15:01 ~ 23:25)
  23. sol görüşlü bir arkadaş olarak düşündüğüm bir yazarın isteği.

şimdi bakıyorum arkadaşın darbe istemi, üç beş kişi tarafından onay alıyor. geçmiş entrylerine bakınca bu arkadaşlar da sol görüşlü. benim bildiğim/okuduğum/gördüğüm sosyalist düşüncede olan bir insanın en nefret etmesi gereken şey olan darbeyi, türkiye de sadece ve sadece sol görüşlü kişilerin istemesi hayli garip doğrusu. acaba bu ülkede solun bu kadar çok kan kaybetmesi, bunun gibi abzürtlüklerden mi kaynaklanmaktadır? darbeyi önceki entryler de tanımladık. bu ülkeye kattığı tek bir artı olmamıştır. solcu sağcı bir çok fidan kökünden kesilmiştir! peki bir insan neden darbe ister? büyük ihtimalle kendine göre başka yol kalmamıştır. peki darbenin nasıl bir çözüm olduğunu düşünmektedir? tayyip, gül, arınç gibiler ve yanlıları alınıp ülke dışı edilecek, bu partiye oy verenler uyarılacak (uyarmak dediğim milyonlarca insan fişlenecek, en ufak hatalarında oyulacak), sonra elini yönetimden çekip yeni bir demokrasi ile yeni partilerin seçime girmesi sağlanacak, eh bu kadar baskı sonunda bütün insanların aklı başına gelecek, herkes sola yönelecek. ve sol kazanacak.

bu mudur?
    budur.
    olur mu?
    yar.ak olur!

senin istediğin darbe hayallerini süsler. senin istediğin darbeyi yapanlar, bu halk tarafından toprağa gömülür. istediğin türdeki darbeyi asker istese bile yapamaz. mehmetçik eskisi gibi, haberden yoksun, dünyadan yoksun, hiçbir şeyden haberi olmayan cahil köylü çocukları değil. senin istediğin darbeyi yapacak komutanlar, senin sandığın gibi hepsi sol görüşlü, bir fırsat bulsak ta s.iksek akp yi demiyor.

velhasıl kelam; sosyalizmden nasip almamış, savunduğu sosyalist düşünceyi darbe ile sağlanabileceğini sanan, sadece kendisini değil, kendi düşüncesindeki insanları da küçük düşürdüğünü bilmeyen, akp gitsin de ne olursa olsun diyen bünyenin serzenişi. bu kişilerle zıt görüş paylaşmak, tartışmak, kısacası bir şeyler paylaşmak gereksizdir.

tek tanım: sol türkiye de bu yüzden kaybediyor.
    #2971316 (fobia, 08.02.2008 15:04)
  24. 1950 den bu yana her tek parti yönetiminde rejim tartışmalarının başlaması ve darbe yapılması ile sonlanması nedeniyle acaba yine mi sorusu kafaları kurcalamakta. bu demokrasi kültürünün bizzat yönetenlerde olmadığını, olamayacağını gösteriyor maalesef. her çoğunluğu ele geçiren başlıyor oradan buradan devletin temel kavramlarının altını oymaya. anayasalar yap boz tahtasına dönüyor. dar geldi bol geldi, fazla laik, odur budur. işte bu yüzden rejim kendini korumak ve çoğunluğun tahakkümünü engellemek için kuvvetler ayrılığı prensibini getirmiş. anayasa mahkemesi oluşturmuş. halk istiyor, dinimizin gereği diye bugün masum görünen istekleri yerine getirdiğinde, yarın halkın şeriat istemeyeceğini kim iddia edebilir? tamam o zaman şeriat gelsin mi diyeceğiz. hele başımızda halk istiyorsa laiklik tabi elden gidecek, egemenlik kayıtsız şartsız allahındır, demokrasi araç değil amaç vs. diye düşünen kişiler varken. olmaz, laikliğin güvencesi biziz diyenlere inanmalı mıyız?. demokrasilerde kişisel güvencelerle yürümez o işler, kanunlarla olur.

din böyle emrediyorla bir başlandı mı sonunun gelmeyeceğini, bir çok islam ülkesinde görüyoruz. insanlar haklı olarak korkuyorlar ve ordudan medet umar hale geliyorlar. çözüm değil ve anti demokratik tamam da, cumhuriyetin kurumlarını etkisizleştirmek, kuvvetler ayrılığı prensibini gözardı etmek, teokratik bir devlet yapısının temellerini oluşturmak daha mı demokratik? bu kadar zorlarsanız, sistemin de elinde olan tüm argumanlarla savunmaya geçmesi şaşırılmayacak bir durum olacaktır ve her iki durumda da türkiye kaybedecektir kanımca.
    #2971329 (telashe, 08.02.2008 15:07)
  25. meseleyi hala sağ-sol boyutuna indirgemeye çalışan ve gerçek vatanseverliğin ne gibi bişey olduğundan bi haber olan yazarlar kendilerini fazla yormasın. zira kapasiteleri bu durumu kavramaya yetmeyecektir.
    #2971333 (bahadir, 08.02.2008 15:07)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

tek yol kaldi o da darbe mi dersin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tek yol kaldi o da darbe mi dersin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tek yol kaldi o da darbe mi dersin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yaz demedim » kastamonu » turk silahli kuvvetleri » monday bloody monday » bachelorette » belki ustumuzden bir rus gecer » bagirarak sevismek » vice » adalet ve kalkinma partisi » sozlukteki sabetayistler » disko krali » azadiya welat » kurtleri ermenileri seveceksiniz lan » gem of true sight » abd » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kisiligini oturtamamis ozenti insan » yazarlarin korkak olmasi » uzay » ben garanti cennete giderim diyen insan » sport boys » zamanda kirilmalar yasayan bir ruhun sabiti » isinmak icin vodka icmek » the genius of charles darwin » vicortus » agzi dolduran gulme efektifi » 16 ekim 2008 grup yorum adana konseri » evrim akin » bir gulusun hayati anlamlastirmasi » uydunet » andrea bocelli