tek ulkede sosyalizm 


kapat
  1. Stalin döneminde Doğu Bloğu lideri SSCB'de uygulanıp izlenen bence mantıksız politikadır.Nitekim ''tek ülkede sosyalizm''düşüncesi pratiğe döküldüğü anda komünizmin dünya devrimi,sosyalist dünya vb. büyük idealleri terk edilerek ideolojinin herhangi bir heyecanı,idealizmi kalmamıştır.Bu politika kendi kendine yetme konusunda SSCB de kısmen başarılı olmuşsa da doğu bloğunun diğer ülkelerinde büyük bir sıkıntı ve ideolojik yönden kendini sorgulama gibi gereksiz saplantılara dönüşmüştür.Ayrıca Troçkizm'deki ''dünya devrimi ve bunu sağlamak için diğer ülkelerdeki devrimci işçi ayaklanmalarını destekleme''gibi geniş bir bakış açısının aksine Stalinizm''tek ülkede sosyalizm''gibi bir dar görüşlülüğe yer vermektedir.Zaten bu da sosyalist bloğun sonunu hazırlamıştır.Hülasa ''tek ülkede sosyalizm''görüşü bir atgözlüğünden başka bir şey değildir,olmaz,olmamalıdır,uygulanmasının da bedelini sadece SSCB değil bütün Doğu bloğu ödemiştir,hala da ödemektedir.
    #522210 (faithful lover, 10.08.2006 16:48)
  2. sovyetlerin dünya sosyalizmi idealinden vazgeçmesidir. birazda mecbur olmuştur böyle bir değişikliğe. dünya sozyalizmi peşinde koşarken eldeki sosyalist ülkeden olmayalım, onun için önce sosyalizmin bir kalesini yaratalım, onu yasatalım, sonra o ülkeyle beraber dünya sosyalizmini kurarız diye yaklaşmışlardır. gerçi daha sonra bunu da becerememişler sonunda sovyetler hepten yıkılmıştır.
    #522256 (mmtyvs, 10.08.2006 16:55)
  3. stalinin savunusudur. beraberinde yanlışlıklar vede yıkımlar getirmiştir. ama düşünememiştirki tek ülkede olmaz (enternasyonel) tüm dünyada olmalıdır. yanlış uyarlanmış bir kavramdır.
    #856274 (dumanalti, 14.11.2006 02:34)

© 2008 - uludağ sözlük

tek ulkede sosyalizm başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tek ulkede sosyalizm ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tek ulkede sosyalizm nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» askerlik subede baslar subede biter » ogrencinin savunmaya gectigi anlar » yuksek kemer » mr » korkunov » seyda » sozlukte mac linki veren emek hirsizi » redwinemania » insanin buyudugunu anladigi an » size oyle geliyorsa oyledir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games