tek cumlelik tanimin iticiligi 

kapat
  1. sözlüğün okunmasının önündeki en büyük engelin de bu olduğuna emin olmamak için yapılan tüm kişisel şeytanın avukatı çabalarıma rağmen yine de emin olmaktan geri duramadığım konu.

Tek cümlelik tanımların bilgi içerikli olmaları dahilinde görevlerini yerine getirdikleri su götürmez gerçektir lakin tüm girilen tanımlar içinde yüzde elli'den fazla olduğunu düşündüğüm sözlüğümüzde (bkz: benimsemek) (bkz: sözlüğüm)bu tanımlar çok zaman bir önceki tanımı refere etmek de ya da ona cevap niteliğindeki tanımlar olmaktadır.

Yine bu tanımların çoğunluğu ayar vermek için kullanılmak da ve nasıl olur da zeka ışıltısı gösteririm ve lafımı sokarım mantığıyla verilmektedir.

örneğin;

başlığımız "televizyon'un zeka geriliğine neden olması" olsun.

tanım 1 : Televizyon'un normal olan zekayı geriletmesi durumu (hadi yaa (!))

tanım 2 : Gerizekaklı insanların televizyon seyretme sonucu hastalandıklarını bize anlatan durum.

tanım 3 : bir çok insanın gerizekalı olmasının sebebi.

tanım 4 : bir çok insanı gerizekalı sanan insanların gerizekalı olmasının sebebi. (tanım 3'deki arkadaşa lafımı soktum rahatladım (!))

tanım 5 : başkalarına geirzekalı diyen insanların gerizekalı olduğunun kanıtı (hem tanım 3 hem de tanım 4 deki arkadaşlara ladımı soktum,rahatladım .Oh be(!)

Sözlüğün okunması önündeki en büyük engel tek cümlelik, insana okuduğunda birşey vermeyen ve gün geçtikçe sadece yazmaya sonrasında da artık yazmamaya teşvik eden tanımlardır.

ek$i sözlüğün başarısının ardındaki sır çoğunlukla konunun kompetanı olan insanların ki mutlaka sözlüğümde de her konunun en az bir kompetanı vardır, konu hakkında doyurucu,okunabilir fazlaca ayrıntı içeren güzel ve bir solukta okunan uzun tanımlarıdır.

Kişisel filtre şu'dur ki "bunu başkası yazsa ben bana yararlı diyerek okur muyu?" ve "bu'nu yazdım ama kime ne faydası oldu" diyerek düşünüp tanım yapmaktır.

tepki sebebi okuyanı gerizekalı sanan ve çoğu laf koymaya yönelik tek cümlelik tanımlardır ki bilgi içeren tek cümlelik tanımlar idam sehbasında bizim kılıcımız olsun boynumuza vurulan.
    #1365808 (redfather, 02.03.2007 16:40)
  2. Gercekten insanı rahatsız eden sozlugun tadını kacıran tanımsal iticilik.*
    #1365822 (Soulmate, 02.03.2007 16:44)
  3. (bkz: tek satırlık uludag sozluk) *
    #1365839 (devedikeni, 02.03.2007 16:47)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

tek cumlelik tanimin iticiligi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tek cumlelik tanimin iticiligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tek cumlelik tanimin iticiligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about tek cumlelik tanimin iticiligi. Copyrights of the articles are belong to their authors.