tehlikenin farkinda misiniz 

/ 13
kapat
  1. 2 nisan 2006 tarihli cumhuriyet gazetesinde, amblemin hemen altında geniş bir bant halinde yer alan ve siyah zemin üzerine yeşil renkle * tersten yazılmış soru cümlesi. *
    http://img90.imageshack.u...y.php?image=02cu013vr.jpg
    http://img82.imageshack.u...g82/535/cumhuriyet9we.jpg
    #144910 (Coincidental Magic, 02.04.2006 15:34 ~ 15:42)
  2. şok edici bir cumhuriyet gazetesi reklamı...
    " cumhuriyetinize sahip çıkın " diyerek izleyeneleri tokatlayan uyarı...
    #144951 (ferrole, 02.04.2006 15:51)
  3. ülkede her şey güllük gülistanlık olduğundan, ekonomi büyüdüğünden, işsizlik azaldığından, irticanın kelime anlamı dahi unutuldugundan, diyarbakır'ın en güvenli şehir oldugundan, iran,suriye ve abd ilişkilerinin süper iyi olmasından, ab'nin bizi o kadar çağırdığı halde girmek için nazlandığımızdan, kıbrıs sorunu çözüldüğünden, yunanistan karasularını 15 metreye çektiğinden, kısacası creme de la creme bir hayat yaşadığımızdan (!) son derece anlamsızlaşmış, buram buram siyaset kokan cumhuriyet gazetesi başlığı. asıl bölücü bu medya zaten (!)
    hey allah'ım sen sabır ihsan eyle...
    #144990 (montajelemani, 02.04.2006 16:08 ~ 10.04.2006 10:27)
  4. Yazının renginin yeşil olması*,tersten okunması** ve yazı karakteri* sebebiyle bir şeylere birilerine direk gönderme yapılması ile bazı kesimleri** rahatsız edeceğini düşündüğüm ifade özgürlüğünün sınırlarında bir reklam.

"zınısım adnıkraf ninekilhet"**
    #149617 (Gamze, 04.04.2006 18:38 ~ 23:21)
  5. (bkz: bunlar reklam kokan hareketler)
    (bkz: bunlara gerek yok)

önemli edit: bu entryi ve devamındaki entryleri 2006 nisan'ında yazmışım, şimdi bakıyorum da cumhuriyet söyleminde o kadar da haksız değilmiş galiba diyorum. hayatım boyunca ne cumhuriyet'i ne de zaman'ı doğru dürüst para verip de almışlığım yoktur. oldum olası uçları sevmem.

bugün 30 ocak 2008
    -ordumuz kuzey ırak sınırında küçük çaplı bir savaş veriyor, terör artık şehirlerin içine sıçramış
    -büyük şehirlerimiz yaz aylarında büyük bir su sorunu ile karşı karşıya kalacaklar
    -yüzbinlerce genç üniversite kapılarında perişan oluyor, çok azı kazanıp girebilyor, bitiren de iş bulamıyor, işsizlik günden güne artmaya devam ediyor
    -kar yolları kapatmış, insanlar yollarda mahsur kalmış, kimi yerlerde ise çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden insanlarımız var

ve bütün bunların dışında gündemin başlıca konusu türban...

tehlikelerin farkındayım. tehlikelerden biri de güzel ülkemde yapay gündemin bu kadar çabucak oluşturuluvermesi. başbakanımız ispanya gezisine gidiyor ve orada birden aklına türban geliyor, temcid pilavı yeniden önümüze konuluyor. türbanın siyasi malzeme yapılması artık o kadar kanıksanmış ki "kardeşim sen önce ülkemizin itibarını, ekonomisini düzelt, kalkındır da sonra bunlarla uğraş" demiyor. zaten şu güzel ülkemin başına ne geldiyse şu dindar ile dinci arasındaki farkı ayıramamaktan geldi. eskiden inanmazdım ama artık bu kara düzenin yıkılacağına dair bir inanç var içimde. ülkenin şahsiyeti, insanlarını şahsiyetlerinin toplamından oluşur. insanlar düzeldi mi gerisi kolay. bunun da ışığı yavaş yavaş görünüyor artık.

ben ölmeden ülkemin dünyada bir süper güç olduğunu, ekonomisinin sapasağlam olduğunu, borç alan değil borç veren olduğunu, dünyaya örnek ve öncü olduğunu, az gelişmiş devletlere "petrol almadan" medeniyet götürdüğünü ve insanlarımın kahrederek "biz türkler böyleyiz işte" yerine önce kendisiyle sonra da milletiyle gurur duyarak "biz işte böyle şahsiyetli, onurlu, şerefli bir milletiz, örnek bir milletiz" dediğini görmeden ölmek istemiyorum. yaşım bugün 26 oldu...
    #149735 (denizci cakabey, 04.04.2006 19:13 ~ 30.01.2008 23:16)
  6. kapalı kapılar ardında kimsenin görmediği ama akıllı herkesin gördüğü gerçekleri anlatan ve hatırlatan cümle...
    reklam formatında olmasının sebebi cumhuriyetin satış kaygısı değildir ki cumhuriyet zaten kendine has okurlarıyla varolan bir gazetedir,türkiyeninde en iyi gazetesidir... reklam olmasının sebebi cumhuriyetin halka kolayca ulaşma amacıdır ve bununla beraber gazete bugün süründe* reklamı büyükçe vermiştir... reklam tabi ki milleti uyandırmaya yeterli değil fakat hiç olmazsa bir uyarı niteliği taşıyor ve akıllara inşallah hala aramızda düşünme yetisine sahip kimseler vardır dedirtiyor...
    #149742 (probus, 04.04.2006 19:16 ~ 19:22)
  7. herkesin farkında olması gereken cumhuriyet gazetesinde ki uyarı
    #149775 (cathy, 04.04.2006 19:26)
  8. (bkz: kasıtlı hareketler)
    #149786 (engineer, 04.04.2006 19:29)
  9. (bkz: yarası olan gocunur)
    #149792 (montajelemani, 04.04.2006 19:31)
  10. (bkz: bunlar reklam kokan hareketler)
    #149804 (italiano, 04.04.2006 19:35)
  11. sözlükteki tepkilerle birleştirildiğinde tam yerinde ve zamanında yapıldıgını düşündüğüm cumhuriyet reklamı. hoş, biz hep farkındaydık. sorun, kafasını kuma gömenlerde...
    #149808 (montajelemani, 04.04.2006 19:37)
  12. (bkz: ne faşizm ne komunizm en güzeli erotizm)
    #149809 (steve2, 04.04.2006 19:37)
  13. _Kardeşim tehlike var var Yazıyı görmüyo musun?
    _Ne yazısı ne tehlikesi?
    _Traj düşüyor oğlum.Bak buraya yazı koyduk.da vinci sifresi gibi.
    _Ne yazıyo orda?
    _Tehlike.Cumhuriyet tehlikede kimse almıyo bu gazeteyi satsın diye demogoji yapıyoruz.
    _Bırakın bu işleri oğlum.bunlar reklam kokan hareketler.
    #149818 (italiano, 04.04.2006 19:45 ~ 19:47)
  14. sözlükte asıl "cumhuriyet"i savunan kesimin karşı çıktığı reklamdır.
    #149822 (engineer, 04.04.2006 19:45)
  15. bu kadar hassas bi konunun içinden bile "reklam kardeşim bu" şeklinde üstünkörü bi yakıştırmayla çıkılan ve elin tersiyle kenara itilen kampanya sloganıdır.
    sanki cumhuriyet gazetesi yazarları, soyunup üzerlerine tehlikenin farkinda misiniz yazmışlardır.
    katılmıyorsak da bari olumsuz eleştirirken arkasına bi argüman koyalım..
    #149826 (cikarinbeniburdan, 04.04.2006 19:47)
  16. ismini cumhuriyet koyarak cumhuriyetin savunucusu ve de kollayıcısı zanneden 50000-60000 trajı geçemeyen, bir zamanlar devlet dairelerine zorla satılan, hala kütüphanelere mecbur girmesi gereken gazetemtrağın yapmış olduğu fuzuli çığırtkanlıktır. bunların tarihleri aynı hareketleri yapmakla geçmiştir. açın içini bir bakın sadece eleştri yaparlar hiçbir çözümleri mevcut değildir.

yakın zamanda genç subaylar tedirgin diye de bir manşet atıp genelkurmayca lanetlenmiştir bu gazete. yani bu gazete hiçbir kesimin gazetesi değildir. sadece ilhan selçuk ve kendi gibi taş üstüne taş koymama zihniyetine sahip insanların gazetesidir. ama ben yine de merak ettim sizi kimse istemiyor da kimin tetikçiliğini yapmaya çalışıyorsunuz 70 milyonluk ülkede 60 bin trajla?
    #149831 (palta, 04.04.2006 19:51 ~ 19:53)
  17. trajı erotik yayın yapan bulvar gazetesinin trajı kadar olamayacak kadar az olan, hiçbir kesime hitap edememiş gazetenin bölücülük amaçla yaptığı alışageldik işlerden biridir.
    #149845 (palta, 04.04.2006 19:55)
  18. herkesin anlamayacagı gazetenin güzel reklamı, burada da belli oldu zaten. niceliğin değil niteliğin önemini bilenlerin gazetesi. kıç, bacak görmek isteyenlerin yorum yapmaması gereken kampanya. bu arada ;
    (bkz: tiraj)
    #149852 (montajelemani, 04.04.2006 19:58 ~ 20:54)
  19. yaptıkları tek şey laikliğin ve de atatürkün arkasına saklanmaya çalışmak olan hiçbir yol göserici yayını olmayan, geçen yıl arka kapak kadını koyarak traj arttırmaya çalışan avea reklamlarıyla kapanmamayı başarmış kimsenin sahip çıkmadığı bu memleketin evlatlarıyla şekil olarak hiç de benzeşmeyen tiplerin elinde görmeye alıştığımız gazetenin yeşil marul salatasının üzerine serpiştirdiği zeytinlerin kuşbakışı okunuşudur.
    #149854 (palta, 04.04.2006 19:59 ~ 20.10.2007 01:31)
  20. Bu gazetenin ne kadar çok savunucusu varmış meğer.Cumhuriyet'in gazete olanını değil de yönetim biçimi olanı savunulsaydı benim de destek verdiğim kampanya olacaktı.Eminim tüm arkadaşlar da cumhuriyet adına böyle bir kampanyaya sahip çıkarlardı.Ancak apaçık traj kokan bu sloganı kusura bakmasınlar sahiplenemeyiz.
    Yoksa Cumhuriyet kimsenin tekelinde değil.Bu cumhuriyet hepimizin.Bu konuda sorun yok.
    #149867 (italiano, 04.04.2006 20:04)
  21. bazı kimselerin anlamaması, bazı kimselerin de anlmayı istememesi normal olan diger bütün gazeteler gibi sureli yayın saklayan ve kataloglayan kutuphanelere giren saklanan, ve ileride de saklanacak gazetenin kampanya sloganı
    sloganın isaret ettigi kesim ise yazının ters yazılması vb. ile dinini yasayan insanlar degil bu gazetelerin ileride yazı seklinin degismesi isteginin olabilme ihtimalidir.
    seslenilen kitle ise uyutulan, sisirilmis rakkamlarla gozu boyanan insanlardır
    kampanyanın satıs kaygısı olmaması da;
    mezkur* mecmu'*a'yı okuyan kisilerin ekseriyet* aks ettirmeyecegi zira muhalif kisilerin bu mecmu'*a'yı almayacagı muhakkakdır*
    #150457 (dopdop, 04.04.2006 23:29)
  22. amacı Cumhuriyet ile bağdaşmayan ama hala adını taşımaya devam eden bi gazete
    hem fikir olduğu kişiler gibi dengesiz ve saçma hareketlerde bulunan bi gazete
    muhalefet kelimesinin anlamını %100 anlamış, kavramış ve başarı ile uygulayabilen bi gazete
    yolunuz açık olsun, gününüz aydın olsun, aydınsınız ya!! kelimelerin anlamlarıyla uğraşarak ülkeye fayda veren işlerden uzak durmaya ve fayda veren işleri yapmaya çalışanlara _ok atmaya devam edin...
    ayakta alkışlıyorum sizi, ayaktayken daha uzak gözüküyosunuz çünkü!!!!!!!!!!!!!!!!
    #150498 (hiPeRaKTiF, 04.04.2006 23:49)
  23. belki benim salaklığımdır, konuyu başından şöyle bir toparlayalım, malum konu türkiye, entryde biraz (!) uzun;

tehlikenin farkinda misiniz ?

öncelikle tehlike nedir ? tehlike bölünmektir, diyarbakır olaylarıdır, irticadır. daha doğrusu en önemlileri bunlardır.

bu ülkede dine saygılı olmaktan bahsediliyor, acaba namaz kılmayın, oruç tutmayın diyen bir kanun çıktı da benim mi bir haberim olmadı ?! herkes delikanlıca şapkasını önüne koysun. ataturk'un söylediği lafı da başka yerinden anlamasın. ulu önder, muasir medeniyetler seviyesine çıkmanın önemine değinmiştir. avrupa, abd, brezilya, cin, suudi arabistan vs. diye bir hedef belirtmemiştir. günümüzde kişiye sağlanan sosyal haklar bakımından avrupa bu noktada en ileri düzeydeyse ona uymaya çalışırız, rusya ise bu rusya olur ya da bir başkası... senin caminde, evinde yaptığın ibadete kim, ne karışır ? ama sen bunu bir yaşam biçimi olarak topluma dayatmaya, bu yönde faaliyetlerde bulunmaya çalışırsan laik bir devlet olan türkiye cumhuriyeti'nin kanunlarıyla muhatap olursun. 2 x 2 = 4, bu kadar net...

asıl sorun burada islamiyet'i bilmemekten; ritüeller, gelenekler üzerinden, dine atfedilen dogmalarla dindarlık gösterisi yapan; yine bu sayede güç, nüfuz, iktidar kazanmak isteyen birkaç din baronunun sözlerine kapılan cahil halktan kaynaklanıyor.

saygı gösterilmediğini savunduğunuz islam'ın kutsal kitabı kur ani kerim'in birçok dile ve tabii ki türkçe'ye çevrilmiş edisyonları her kitapçıda bulunabilir. alınız, anlamak için okuyunuz. zaten kutsal kitabın ilk emri de budur. oku ...

yine haydi ben şeytanın avukatlığını (!) yapmış olayım, ramazan'da yemek yediği ya da sigara içtiği için dövülen, taciz edilen insanları da hatırlıyoruz. ee sormazlar mı adama ? ne için oruç tutuyorsun ? senin nefsin bu kadar zayıfsa bunun hıncını karşındakinden almanın manası ne ? sen gerçek müslümansan, * her koyunun kendi bacağından asılacağını bilirsin... işte sorun da burada başlıyor zaten. sen oruç tutmadığı için karşındakine söz söyleme hakkını (ki çifte standarttır.) kendinde buluyorsan o noktada dinini siyasete alet ediyorsun demektir. kuran'ı okuyanlar bilirler ki, bu da günahtır. çünkü din, inanç kişisel bir olgudur. tanrı ile kişi arasındadır.

gelelim iş başındaki hükümetle ilgili yapılan iddialara, elbette ki halihazırdaki sorunların büyük kısmı önceden de süregelen sorunlardı. türkiye'nin 2. dünya savası'na girmesi karşılığı verilen marshall yardimlari ile baslayan ekonomik, sosyal ve teknolojik anlamdaki dışa bağımlılık bugün saydığımız pek çok sorunun da kökenini oluşturmaktadır.

peki iş başındaki hükümete niye çatıyoruz ? çünkü en başta sorun çözme konusunda beceriksizler. anlaşılmaz bir yorumla ''ee hükümetten kimse atatürk'e karşı oldugunu söylemedi'' denilmiş. e yok bir de söyleselerdi.

devam edelim, şu anda iş başındaki başbakan cumhuriyet tarihinin en tutarsız başbakanıdır. içte ve dışta yaptığı konuşmalar (sayfalar dolusu örneklerle çoğaltılabilir) tutarsızlıklarla doludur. alt-kimlik, üst-kimlik, kürt sorunu vardır, yoktur, sami ofer'le görüştüm, görüşmedim vs vs... gibi örneklerle coğaltılabilecek bu durum sebebiyle dış güçler de birbiri ardına planlarını uygulamaya koymaktadırlar. içerde kendi köylüsüne, vatandaşına ''ananı al git'', ''senin çocugun da işsiz kalsın'', ''burası sakatatçı değil'' gibi sığ, amiyane, devlet adamı ciddiyetinden ve terbiyesinden uzak hitaplarla cevap veren başbakanın, dışarda ise kendisine yumurta atan bölücü örgüt yandaşlarına ses çıkaramaması * manidardır.

iktidarı döneminde bir önceki hükümetin uygulamaya koydugu ekonomik programı değiştirmeyen, imf ne derse ''he'' diyen, bu sebeple ve zırt-pırt icat edilen vergilerle, yaşanan talep daralması sonucu düşen enflasyonun, bir başarıymış gibi yansıtılmasına ise söyleyecek söz yoktur. merak edenler, inanmayanlar açarlar iktisada giriş-1 kitabından arz-talep dengesi ve bunun piyasalara etkisini araştırabilirler. büyüme ve enflasyonun düşmesiyle artması gereken istihdamın geriye gitmesi ise ayrı bir entry konusudur. üretime dayanmayan, finansal bazdaki büyüme sağlıklı değildir, krizleri tetikleyebilir.

yine ab ve dış ilişkiler konusuna gelecek olursak, ülke olarak dünyada ve avrupa'da itibarımızın giderek azaldığını görmemek mümkün değildir. öyle ya, bir televizyon kanalını bile kapattıramıyoruz, muhabirini salondan çıkartamıyoruz onun yerine bizim başbakan kaçıyor basın toplantısından...

neticelendirecek olursak, evet bir tehlike var gerçekten. yöneticiler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeymişcesine, acz içinde izliyorlar olan biteni. 300-500 kişi bağırdı diye valilerin, kaymakamların görev yeri değişiyor. istanbul'da belediye otobüsleri yakılıyor, sucsuz günahsız vatandasın malı yerle bir oluyor, 5 ytl için ufacık cocuklar panzerlere molotof atıyor, polisin eli kolu bağlı, vatandas kendi silahıyla, kendi kanununu uygulamaya hazırlanıyor.

sonra ne oluyor ??

tüm bunları izlediğimiz haber bültenleri bitiyor, kurtlar vadisi, aliye, avrupa yakasi, yabanci damat, benimle dans eder misin ? baslıyor... o zaman (biliyorum bunu içinden çok kereler söylüyordur ama) başbakanın yerine ben söyleyeyim bari; allah belasını versin bu medyanın...

sanki ülkede her şey televizyonda olup bitiyor, biz de hep izliyoruz...

kendimizi, otobüs beklerken hain bir saldırı sonucu ölen annenin çocuğunun yerine koyup, şimdi tekrar soralım;

tehlikenin farkinda misiniz ???
    #150634 (montajelemani, 05.04.2006 00:44 ~ 30.06.2006 14:25)
  24. cumhuriyet adam olcak dedirten kampanya
    #152112 (pandora, 05.04.2006 19:42)
  25. "öncelikle tehlike nedir ? tehlike bölünmektir, diyarbakır olaylarıdır, irticadır. daha doğrusu en önemlileri bunlardır"

iyi de cumhuriyet burada yazıyı arapçaya benzeterek bu tehlikeye mi, yoksa terör tehlikesine mi dikkat çekiyor. konuyu saptırmayalım. zaten öyle olsa tehlikenin farkında mısınız diye sorulmazdı. onun zaten yıllardır farkındayız. ama geldiğimiz nokta maalesef ortada.

ayrıca rte hakkında;
    (#135048)
    (#61923)
    #152605 (denizci cakabey, 05.04.2006 22:34)
/ 13
© 2008 - uludağ sözlük

tehlikenin farkinda misiniz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tehlikenin farkinda misiniz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tehlikenin farkinda misiniz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yesil isik » facebook eski sevgilinizi bulmaniz icin bir aracti » mamma mia » dogru yanlis » uludag sozluk hakkinda ne dediler » necirvan barzani nin turkiyeye davet edilmesi » tanrica » aduket ceken damdaki eski sevgili » frotorizm » lord esseinski » sozluk yazarlarinin sifrelerinin hikayesi » serefsiz diferansiyel denklemler » uyukusuz ruyasiz » labilite » bratislava » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » epilepsi ile orgazm » gelin damat fotograflari » bulusmak istemeyen sevgili » carolus linnaeus » yumurtanin fircalanmams tarafi » glz imana » bir tikky nin intihar mektubu » bilgisayardan anlamayan internet kafe sahibi » basimi ortuyorum beynimi degil » zeynep tokus » bursa valiligi onunde lezbiyenim diye bagiran kiz » sizofreniform bozukluk » gorsel agnozi » no one like you » evren bir saka mi