tecrit 

kapat
  1. 1.Ayırma,ayrı bir tarafta tutma.
    2.Soyutlama.
    3.Yalıtım.
    #138660 (italiano, 29.03.2006 19:33)
  2. insanlari insanliktan alikoyma yöntemi. (bkz: f tipi cezaevleri)
    #217174 (LocK, 06.05.2006 21:37)
  3. tecritekarsi.com
    #319179 (kemalettin şentürk, 05.06.2006 17:22)
  4. http://www.halkinsesi-tv.com/tum_haber/haber05.html
    #443189 (LocK, 20.07.2006 12:22)
  5. şimdi sana elimden gelen en kötü şeyi yapıyorum, daha iyisini bulunca onuda yapacağım demektir.
    #875513 (collector, 18.11.2006 10:43)
  6. Birini sürekli izleme.

Asıl bulunduğu yerden uzaklaşabilmesi için gerekli olan alandan mahrum
    bırakma fiili. "Kişiliğinizi parçalamaktan başka hiçbir amacı yoktur tecritin"... demiş ispanyol, f tipinde 16 yıl yatan tomax carrera juarros ve şöyle devam etmiş:

"insanların 15 gün tecritte kalarak konuşmayı nasıl unuttuklarını, daha
    doğrusu konuşmadıklarını gördüm. Dünyadan ve hayattan koparılmışsın, ama hala
    varolduğunu biliyorsun. Biliyorsun ki hala bir sesin var, ama senden alınmış
    istesen de sesin çıkmıyor".

1977-92 yıllarında Frankfurt f tipi cezaevinde yatan gunter sonnenbergo yıllarını şöyle anlatıyor:

"insan uzun süre kapalı bir odada kaldığında, hiçbir ses duymadığı ve hiçbir insan görmediği zaman, pencereden dahi bakamadığı zaman, yani ses, görme gibi uyarıcıları almadığı zaman, hastalanıyor. Bu bir işkence. Hiç delil bırakmayan bir işkence. Yani vücutta herhangi bir yara izi yok. Ama
    insan farkediyor. Çünkü bilincini kaybediyor. Hafıza kaybediliyor. Gerçekle hayal arasındaki çizgi kalkıyor. insan konuşmayı da unutuyor, konuştuğunu ve düşündüğünü ayırt edemiyor. Yıllar sonra dışarı çıktığımda, insanlara soru
    soruyordum ama cevap alamıyordum. Çok kızıyordum. Sonra farkettim ki konuşmuyormuşum, sadece soruyu düşünüyormuşum"...
    insan, tecriti kelimelerle
    anlatamıyor. Serbest kaldıktan sonra, tecriti insanlara anlatabilmek için
    birçok etkinliğe katıldım. Her seferinde farkettim ki, insan bunu anlatamıyor. Bunu ancak yaşayan anlayabilir. Tecritin, insanın kişiliğine verdiği zararları hissediyorsunuz, ama anlatamıyorsunuz. Bunu anlatabilecek kelimeler yok.
    Sorun da burda zaten.

Anlaşılıyor ki tecriti uygulayanlar bunları yapmak istiyor. Tecrit nereden gelirse gelsin buna karşı çıkmak insan olmanın gereğidir.

Tecrit, bir insanlık suçudur.

Bu suçu işleyenler muhakkak bir gün insanlığa hesap vermek zorunda kalacaktır.

Devletler bu suçu tüm dünyada "siyasi olarak" işlemektedirler.
    Buna "DUR" demek, ben insanim diyen herkes tarafından dile getirilmelidir.

tecrit suctur.
    kemal kaplan

http://www.hepimiztecritteyiz.com/index.html
    #933158 (vend avesta, 01.12.2006 01:44)
  7. tecrit için..

Boran, bir yaban kuştur. Gökyüzünün mavisine bata-çıka, bir maviş kuş...Konmaz hiçbir yere. Yuvasından bozkırlara; koşan sulardan yuvasına... Çok zor yakalanır. Şahin bile tutamaz onu kanadından. Yabandır... Asidir ha; rengi kadar güzeldir...
    Güvercin sahipleri pek sevmez boranı .Girer evcil güvercin sürüsüne ...Peşine mutlaka takılan olur. Bazen, sürü bile düşer ardına. Ya vurulur ya da yaralıyken yakalanır...Diğer kuşlarla aynı kafese kapatılır. Hiçbir evcil kuşu yaklaştırmaz kendine.
    Hele bir de güvercin besleyenler, evcilleştirmek için kanadının tüylerini çekti mi?.. Vay vay! Yemez artık yemini...Ya açlıktan ölür ya da kafesin demirine kendini vura vura öldürür...
    Sesi çığlıktır artık, turna indirir...Ya gökyüzüdür, ya ölümdür Boran!
    #1123527 (brcyzdm, 08.01.2007 13:17)
  8. bugün pazar...
    bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar...
    ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak
    bu kadar mavi
    bu kadar geniş olduğuna şaşarak
    kımıldanmadan durdum

(bkz: nazım hikmet)
    #1153509 (devrim, 14.01.2007 20:40)
  9. (bkz: behiç aşçı)
    #1173814 (gnydgn, 18.01.2007 21:08)
  10. kusura bakmayın efendim, tecrit olmasa pkk üyeleri içeride örgütlenmiş olacak. yani tek fark dağlarda değil dört duvar arasında örgütlenmeleri olacak. ha insanlık suçu mudur? öyledir. e, güzel. peki f tipi cezaevine niçin gönderilir bir insan? insanlık suçu işlediği için. aa, bak bu da güzel... "e, hadi baam o zaman..."
    #1362910 (herostratos, 01.03.2007 21:17)
  11. (bkz: tecrit odası)
    #3091292 (Kajmer, 04.03.2008 02:50)
  12. insanlık suçudur. özellikle siyasi suçlulara uygulanır. ülkemizde daha ziyade örgüt üyelerine.. ölüm oruçları, imza kampanyaları, verilen dilekçeler, hukuk savaşı, behiç aşçılar.. hiç biri fayda vermez bu suçun ortadan kalkmasına.

sözlük anlamıyla bile ne berbat birşey olduğu anlaşılmaktadır zaten: ''soyutlama''... ayırma, bir kenara atma, yalnızlaştırma..

bir vazgeçirme politikasıdır evet. ama ters tepmiştir vazgeçirme politikaları; çünkü boran bir yaban kuştur; ya açlıktan ölür ya da kafesin demirine kendini vura vura öldürür...
    #3113243 (meredith, 09.03.2008 02:41)
  13. grup yorum'un ilgili şarkısında: *

''On sekiz demir kapı, ardında tuzak
    insandan, topraktan, hayattan uzak...

..tecrit;
    dışarda düşlerim tutsak,
    içerde bedenim tutsak..
    umutsuzluk bize yasak..''

şeklinde mükemmel tanımlanmış, anlatılmıştır..
    #3113247 (meredith, 09.03.2008 02:43 ~ 11.05.2008 13:39)

© 2008 - uludağ sözlük

tecrit başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tecrit ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tecrit nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gercek bir askin ardindan kalanlar » the dark knight » ilhan selcuk » maliye bakanligi nin okullari satmasi » allah in sikmabaslari » raki bitince kolonya kullanmak » unknown artist » kicini dolarla temizlemek » meksika siniri » sis a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci