tebdil i mekan 

kapat
  1. 1- yer değişikliği (tebdil=değiştirmek, mekan işte)
    2- bir sezen aksu şarkısı
    3- tebdil-i x'de fayda vardır diye atasozumuz de mevcuttur. (bkz: yeni ufuklara yelken acmak)

Şarkıcı: Sezen Aksu
    Albüm: Bahane
    Şarkının adı: Tebdil-i Mekan
    Söz - Müzik: Sezen Aksu
    Şarkı sözü:

Nereye gitsem yanımda götürüyorum çilelerimi
    Valizimde taşıyorum keşkelerimi bilelerimi
    Havalanmıyor, oyalanmıyor ruhum ne çare
    Üstüne hasretle dolduruyorum filelerimi

Neresinden başlasam, eskisi gibi kolay olmuyor
    Kelimelere itimadım kalmadı işim çok zor
    iri yarı, kötü kalpli, boyalı, geçgin kadınlar gibi
    Dil, çöplerini naylon torbalarında saklıyor

Tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında
    Acının yüzölçümü yeryüzünden çokmuş aslında

Soranlara "eh işte idare ediyor" dersin
    iyi niyetli değilseler üstü kapalı geçersin
    Dilersen ara beni ya da yaz bana arada bir iki satır
    Ya da yazma ne bileyim hani yani tutarsa tersin

Neresinden başlasam, eskisi gibi kolay olmuyor
    Kelimelere itimadım kalmadı işim çok zor
    iri yarı, kötü kalpli, boyalı, geçgin kadınlar gibi
    Dil, çöplerini naylon torbalarında saklıyor

Tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında
    Acının yüzölçümü yeryüzünden çokmuş aslında

(bkz: biri sezen aksu mu dedi)
    #33528 (liberty, 23.01.2006 17:52)
  2. terk-i diyar eyleyip yeni diyarlara alabora olmaktır. en nihayetinde sonumuz aynı olacaktır.
    #33553 (liberty, 23.01.2006 17:59)
  3. ferahlık olduğu iddia edilen değişiklik.
    #234240 (gonulcelen, 12.05.2006 10:36)
  4. insanın ruhunu tazeleyen durumdur..
    #234447 (witch is back, 12.05.2006 11:46)
  5. işte budur dedirten şarkı. insan keşkelerinden, bilelerinden kaçmaya çalışır ya, tebdil-i mekan'da ferahlık vardır der de kendini yollara vurur ya... Bunun böyle olmadığına insanın yüzüne çarpa çarpa anlatan şarkı, bir Amerika seyahatinin armağanı, tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında, acının yüz ölçümü yeryüzünden çokmuş aslında diye bağırtan, haykırtan, çığlık attıran muhteşem şarkı.
    #692412 (kIran kIrana, 04.10.2006 17:37)
  6. (bkz: acının yüz ölçümü yeryüzünden çokmuş aslında)
    #710026 (doksanüç, 08.10.2006 13:52)
  7. (bkz: ted billy)
    #2232439 (KeviN, 30.08.2007 23:53)

© 2008 - uludağ sözlük

tebdil i mekan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tebdil i mekan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tebdil i mekan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» goncourt akademisi edebiyat odulu » richard ramirez » erkek delisi » serbest kararlilik » secretcode » mustafa uslu » sinan engin bilgisiyle istifa etti » tori amos » ogretmen cocugu » ergenekon » mesnevi » yol tv » kazanan baris olacaksa pkk nin amina koyayim » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » umraniye isi ferrari ile hava atan fakir erkek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » umut sarikaya » ilk hava gemisi » samuel beckett » kime derler sana derler » bir joker olarak ergenekon » annelerle girilen komik diyaloglar » kibir » acikan sozluk yazarinin drami » kucuk kadin » jet motoru » klozete iserken en az ses cikaran noktayi aramak » cekme helva » anneanneden duyulan atasozleri » incir pub » tencereyi ocakta unutmak