tdk calismalarina dil uzatan abuk zihniyet 

kapat
  1. tdk nın dilimize batıdan girmiş kelimeleri türkçeleştirme çalışmalarına anlama, değerlendirebilme yetisinden yoksun bazı kişi ve kurumlarda görülen zihniyettir.
    bazı lüzumsuz kanallar sokaktaki vatandaşa, yeni çıkarılan bu kelimeleri sorarak sözde bu kelimelerin abuk subuk olduğu mesajını vermek istemekteler. fakat yaptıkları bu baltalama çalışmaları hangi akla hizmet ediyor anlayabilmiş değilim. çok biliyorsanız siz kelime türetin dedirtirler adama. hiç biri bana garip gelmedi yabancı kökenlilerinin yanında.
    eleştirilere bir noktada katılabileceğim, o da bu yabancı kelimelere dilimize karışmadan müdahale edilmesinin daha doğru olabileceğidir.
    dilimizi ve dolayısıyla kültürümüzü koruma adına kurulmuş türk dil kurumuna ve çalışmalarına sahip çıkalım ve destekçisi olalım.
    (yipranmissozluksayfalari, 08.05.2008 07:59 ~ 17:14)
  2. tdk çalışmalarına ilgili olmayan kesim tarafından, düşünmeden ve tartmadan yorum yapan zihniyet. bana göre yabancı kelimelerin dilimize karışmasa çok iyi olurdu. ama şu da bir gerçek ki; ben, sen, o, hepimiz kullanıyoruz. bu bütün diilerin kaderinde var zaten. gün geliyor, dil yıpranıp bir yerden sonra, dil yok oluyor. o yüzden de bir çok eski dil günümüzde kullanılmaktadır.

ama günümüzdeki tdk çalışmaları ne kadar yabancı kelimelerin girmesine izin versede, türkçe karşılık bulması, yalın bir şekilde durmasından, daha iyidir.
    (suicidal depression, 09.05.2008 00:34)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» doris dorrie » kutsi » mystery » z yerine zo diyen insan » tanri turk u korusun » 1987 » iskender » gittin » oh boy » iskender buyuk » tv de son kez » pinhan » hava yolu » depresyon » kalcasinda ben olan kizlar » sekiz sikli sinav » kendini yaktirmak kullerini bogaza dokturmek » ali dusenkalkar » sozlukten sikilmak » cagdas » hizmet ici egitim » sabri sarioglu nun ac milan a transfer olmasi » resat calislar » ay niye zahmet ettiniz » opera » ogzi » benim 36 cocugum var keske 50 60 olsaydi » abdullah gul un ilk defa smokin giymesi » ayaklarin baslari yonettigi yerde kiyamet kopar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa