tayyip erdogan olum de var 

kapat
  1. bülent arınç söylemişti bunu; "ölüm en büyük gerçek bunu savcı da görmeli" (k1)

geçenlerde de bülent arınç gibi, bir örgüte üye olan; ama illegal olduğu için haklarında dava açılmış bir örgüte üye olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları eski Ege Bölge Başkan Yardımcısı M.K, bu sözleri -tayyip erdoğan aklına gelmiş olacak- tayyip erdoğan için sarf etmiş: "Tayyip Erdoğan, ölüm de var." (k2)

ortak bir düşünce yapısının emarelerini ne yazık ki taşıyan iki benzer durum için bir de kıyas yapalım dedim. (k3 ile k2)

(1) http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=250326
    (2) http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=718399
    (3) http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=665413

görüyorsunuz ki temelde aynı olan iki ifadenin birisi tehdit diğeri ise arada özlü söz olarak görülüyor. bu, yapmacık bir pencereden bakan bir azgın'ın, azdırıcısı ve azdığı arasındaki uçurumdan kaynaklanıyor olsa gerek.

tanrı, hepimize yardım etmeli.

pek iyi insanlar olarak herhangi bir saçmalığa yol vermemek adına, peygamber muhammed'in yolunu takip edeyim dedim: (peygamber efendimiz der ki: zina haramdır. zinaya götüren yollar da haramdır. benzer şekilde, insanları saçmalayarak günah işlemelerinden uzak tutmak için bu eklemeyi yapıyorum, yanlış anlamayın, doğruya gelin!)

azgin (sıfat)
    azmak

fiilleri tdk'ca argo olarak görülmemekle beraber,

azgın sıfatı, "Gözü hiçbir şeyden yılmayan"
    azmak fiili ise (dırlı türetilenler de dahil olmak üzere) "Deniz, ırmak vb. kabarmak, taşmak" anlamlarıyla kullanılmıştır.

ilgili bilgililere önceden belirtilir.
    #3724595 (bl, 26.07.2008 16:49)

© 2008 - uludağ sözlük

tayyip erdogan olum de var başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tayyip erdogan olum de var ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tayyip erdogan olum de var nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fm 2009 deki yetenekler » bir kiza kirpiklerin takma mi diye sormak » yarim derdini ver bana » jorg haider » murat yildirim » bir babanin yapabilecegi en buyuk serefsizlik » alkollu halde araba kullanmak » basarili turbanli kadin olmamasi » alisamadim » sozlukteki erkek hegemonyasi » gece karanlikta cukumu optum sevdicegim diye » dolmustaki yasliya yer verirken kariyi kizi kesmek » waiting for you » turk sanat muzigi » behold the man » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » eh iste ne la » solipsizm » insanin egosunun kicinda oldugu gercegi » suha ozgermi » not seni seviyorum » ozgur show » starfucks » krystal summers » gitar calmaya klasik gitar ogrenerek baslayin » cik televizyona de ki ben musteriyim » cinnet geciren uuser in 7 turbanli kesmesi » george mikan » pijamayla hirsiz kovalamak » maltepeli aslanlar » host ulan deyyus