tayyibe gulek 

kapat
  1. 1968, adana doğumlu eski Milletvekili, Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden kasim gulek'in kızıdır.

1991 yılında Harvard Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden (ABD) mezun oldu. Lisans üstü eğitimini Londra Üniversitesi London School of Economics'te (ingiltere) 1991-92 yıllarında yaptı. 1996 yılında Bruges'da bulunan College d'Europe'da (Belçika) Avrupa Birliği kursunu tamamladı.

1994 yılında Başbakanlıkta danışman olarak göreve başladı. 1999 yılına kadar sürdürdüğü görevi sırasında, Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı, ekonomi koordinasyonu, Avrupa Birliği koordinasyonu, Güneydoğu Anadolu Projesi ve devlette toplam kalite yönetiminin uygulanması konularında çalıştı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP listesinden Adana milletvekili olarak 21. Dönem TBMMye en genç kadın milletvekili olarak girdi. 12 Temmuz 2002 tarihinde Kıbrıs'tan ve Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlardan sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı.

Mecliste görev yaptığı sürede Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu üyesi ve de Batı Avrupa Birliği Türk Delegasyonu üyesi olan Gülek, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde Hukuk ve insan Hakları Komisyonu Başkan Vekilliğinin yanı sıra Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu üyeliği de yaptı.2004 yılından bu yana Ankara merkezli faaliyet gösteren düşünce-araştırma merkezlerinden USAK'ın (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) onursal başkanıdır.

kaynak: vikipedi
    #1977829 (ogasi, 21.07.2007 11:47 ~ 11:48)
  2. ayşe kulin'in kaleme aldığı adi aylin kitabının baş karakterinin yeğeni , murat birsel'in eski eşidir.
    #1977859 (arsias, 21.07.2007 11:58 ~ 25.08.2007 01:56)
  3. vatandaş:tayyibe gülek mi lan ahali?
    ahali: hee..
    vatandaş: recep tayyip erdoğaan!
    ahali: zuhahahahahaha

özellikle not: tayyibe gülek türkiye'nin saygıdeğer hanımlarındandır. sadece ismi yerel ağızda "tayyip'e gülelim" lafının söylenişindedir.
    #3780899 (kara kedinin golgesi, 06.08.2008 22:41)
  4. dışişleri sınavında , mülakat komisyonun sorularını, benim türkçem o kadar iyi değildir. izniniz olursa ingilizce cevaplıyabilirmiyim? diyen şahsiyet.
    #3780940 (conspirator, 06.08.2008 22:45 ~ 22:46)

© 2008 - uludağ sözlük

tayyibe gulek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tayyibe gulek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tayyibe gulek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» jet turleri » teknik direktor kiyimi » bekliyorum » duvarim su aliyor yetis yusuf usta » galatasaray amblemi » sac oynama aliskanligi » lenovo » fenerbahce de ridvan aykut sesleri » yildiz teknik universitesi » olasi turk spor gazetesi haberleri » ece erken » uludag sozluk pkk balonundan basliklar » beni susarken bolme » mesut bakkal » ahmet levendoglu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » istanbul park » lucescu nun konusmak icin fotomac i secmesi » kanyon » yazarlarin aslinda demek istedikleri » cekememek » rs4 rtr 3 evo » sozlukteyken cisin gelmesi » arcil ve sota » yeter artik vurmayin adam oldu » 17 asker sehit olurken golf oynayan komutan » sex friend » mutlu ol yeter » linger » 21 inci yuzyilda hala ailesi ile yasayan genc » kas gerilmesi