tavirlar teorisi 

kapat
  1. (bkz: ibn-i haldun)
    (bkz: mukaddime)
    (bkz: ümran teorisi)
    (bkz: asabiyye teorisi)

bir medeniyetin doğum ve ölümü arasındaki buna sebep olan etkenlerdir:

refah tavrı : oluşan ekonomik sınıfların başlangıçtaki göreli mutlulukları

zafer tavrı : dejenerasyona tabii olan iktidarın el değiştirmesi,

mutlakiyet tavrı: yerleşik yaşam sonucu artan üretim doğan artı değer oluşan sınıflaşma ve devlet tebaa ayrımı

barış tavrı : gelir dağılımı adaletsizliği sonucu başlayan ve giderek artan ve en sonunda ya iktidarın
    değişimi ya da medeniyetin çöküşü ile hasıl olan durum.

israf tavrı : yıkılma sürecidir
    #1275214 (fena halde leman, 08.02.2007 14:03)

© 2008 - uludağ sözlük

tavirlar teorisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tavirlar teorisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tavirlar teorisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» alisilmadik seyler » sus ve yalamaya devam et » will you still love me in the morning » avt » bir babanin yapabilecegi en buyuk serefsizlik » jorg haider » arzu caglan » ayran ile sigara icmek » jet ali » basbug ataturk » kel kalmaktan korkmak » turk dizisi cekmek icin gerekenler » jigga » vedad ibisevic » gokhan gonul dostlari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » istifa edecek pasa » burda mi yersiniz paket mi yapalim » erotic asphyxiation » seriatci basketbolcu » artik beni sevmiyorsun » evlilik kredisi » avrupa yakasi » asteni » petek dincoz ile ingilizce ogrenme seti » batuhan karadeniz » pulemjot kalashnikova » huysuz ve tatli kadin » autogynephilia » hamisine nanay piy piy kaymak » deb