tatli dillim 

kapat
  1. selde bagcan'ın seslendirdiği,ayrıca husnu senlendirici tarafından orjinalinden daha güzel bir yorumu bulunan enfes türkü.

şu garip halimden bile işveli nazlım
    gönlüm hep seni arıyor neredesin sen?
    tatlı dillim, güler yüzlüm, ey ceylan gözlüm

ben ağlarsam ağlayan gülersem gülen
    bütün dertlerim anlayıp gönlümü bilen
    sanki kalbimi bilerek yüzüme gülen

sinemde gizli yare var kimse bilmiyor
    hiçbir tabip bu yarama melhem olmuyor
    boynu bükük bir garibim yüzüm gülmüyor
    #187742 (bonzorich, 21.04.2006 16:40)
  2. hüsnü şenlendirici'nin ne büyük bir usta olduğunu gösteren parçalardan biridir gerçekten.
    #351905 (yasakani, 17.06.2006 00:49)
  3. yönetmenliğini ertem egilmez'in yaptığı, 1972 yapımı bir sinema filmidir.Başrollerinde tarik akan ve emel sayin' ve kemal sunal ıl yer aldığı film.
    #700799 (worldlike, 06.10.2006 16:13 ~ 16:18)
  4. tarık akan ve filiz akın'ın başrolünde oynadığı ayrıca yan rollerde dönemin bütün kalburüstü oyuncularının yer aldığı güzel, komik ve dokunaklı film. kemal sunal ve zeki alasya'nın filiz akın'ın köyde hoca olduğunun öğrenilmesinden sonraki sahnesi olağanüstüdür.
    #700937 (sessiz harf, 06.10.2006 16:43)
  5. hakkında o kadar cok sey bılınmesıne ve sevılmesıne ragmen,asıl kımın türküsü oldugunu cogu kısının bılmedıği türkü.
    (bkz: neşet ertaş)
    #854000 (nickimle değil entrylerimle hatırlanmak isterim, 13.11.2006 19:11)
  6. (bkz: tatlı dillim güler yüzlüm macellan gözlüm)
    #3078814 (kobrullah, 01.03.2008 12:43)
  7. kemal sunal'ın rol aldığı ilk filmdir.
    #3705032 (grand ekinoks, 22.07.2008 23:36)

© 2008 - uludağ sözlük

tatli dillim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tatli dillim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tatli dillim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kadinlar gununden kalan yemekler » yaran okuyucu yorumlari » ford transit connect » provokator » odtu ile bilkent karsilastirmasi » perdesiz bas gitar » optum kib bye » hsbc » nigde » bruenor battlehammer a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci