tatar ramazan 

/ 3
kapat
  1. kadir inanir'ın inanılmaz bir karizmayla oynadığı, türk sinamasının klasiklerinden. 2 bölümdür. 100 kere izlense sıkmayacaklardan.
    (redwinemania, 20.02.2006 19:10)
  2. kadir inanır'ın son çektiği film olmalıydı. karizmayı doruğuna çıkarmışken bu işi bırakmalıydı.
    (palta, 20.02.2006 19:13)
  3. ahmet kaya'nın şu dağlarda kar olsaydım şarkısını hapishanede kadir inanır'ın playback yaparak söylediği film
    (grand ekinoks, 20.02.2006 19:15 ~ 27.11.2006 19:35)
  4. kadir inanır ve hayati hamzaoğlunun akılalmaz performanslarından biri.tatar ramazan sürgünde.
    (armi, 20.02.2006 19:21)
  5. filmin bir yerinde gardiyan avluda mektupları dağatırken "ahmet kaya" der ve bir kişi koşar mektubu alır. bu sahne bana "acaba o kişi ahmet kayamıydı?" sorusunu sordurmuştur hep.
    (zero95, 20.02.2006 19:28)
  6. "tatar ramazan, 700 kasaba, 70 vilayet, 7 duvelde nami soylendi!"

+ daaaaayt taş kesin ulaaaaaaaaaaynnnn (en özgün repliğidir bu da)
    (john doe, 26.02.2006 00:35)
  7. türk sinemasının başyapıtlarından. her filmi defalarca izlenesi dramatik seri. ayrıca esin moraliogluyu "gözüstü bıyık"la görebileceğiniz bir film. galiba 17 yaşında falanmış film çekilirken.
    (gregor incegor, 10.05.2006 03:36 ~ 03:37)
  8. tv'de defalarca izlememe rağmen hızımı alamayıp 2 bölümünü internetten indirdiğim ve severk izlediğim, kadir inanır'ın başrolde oynadığı güzel film. bu filmde tatar ramazan rolüne kadir inanır cuk diye oturmuştur. film tatar ramazan(1990) ve tatar ramazan sürgünde(1992) olmak üzere iki bölümden oluşur. filmde

-zeynep rolünde esin moralıoğlu'nu,
    -Abdurrahman Çavuş rolünde hayati hamzaoğlu'nu,
    -Meydancı Mustafa rolünde Yaman Okay'ı
    -Aksekili rolünde Kazım Kartal'ı
    -cıbıl halil rolünde Hikmet Taşdemir'i
    -Kirmastılı rolünde Yıldırım Gencer'i
    -Bıçkın Cafer rolünde ise Turgut Bağır'ı görmekteyiz.

filmdeki replikler, oyunculuk ve müzik müthiştir bu filmde.

filmin hikayesi şöyledir:*
    ramazan bir çatışma sonucu abidin ağa'nın oğlunu öldürür ve hapis yatar. bu arada zeynep ramazan'ı bu süre boyunca beklemiştir. abidin ağa kan davası güder. ramazan çıktıktan sonra bir gece onu sıkıştırırlar ve ramazan'ın elinden bir kaza çıkar ve ramazan hapse döner. hapiste de başı derde girer, hapisteki koğuş ağası mustafa'yla kavga eder ve onu öldürür.
    böylelikle sürgüne gönderilir.
    tatar ramazanın öyle bir ünü vardır ki sürgün edildiği hapishanede bunu duyan, o hapishanenin ağası abdurrahman çavuş tırsar. diğer mahkumlar içinse bu bir umut kaynağı olmuştur. ramazan düzene karşı gelir, ağayla çatışır ve onu öldürür.
    film,
    *görevliler: kim vurdu
    -mahkumlar: "Ben vurdum,ben vurdum,biz vurduk,biz vurduk,evet biz vurduk"
    +tatar ramazan : "Burada vurulması gereken biri vardı onu da ben vurdum lan. gücünüz yetiyorsa gelin alın. Benim adım tatar ramazan." replikleriyle sona erer.
    (gonulcelen, 26.05.2006 14:13)
  9. (bkz: efsane)
    (uludağ gazozu, 26.05.2006 21:54)
  10. karizmanın türkçesi.
    (abuzittin zelzele, 26.05.2006 21:54)
  11. tabiri caizse türk edebiyatının gölgede kalmış isimlerinden kerim korcan'ın eseridir..
    (crazy horse, 08.07.2006 17:38)
  12. sanıldığı gibi başroldeki ramazan tatar falan değildir. öz be öz aslan gibin türk yiğididir.çünkü o birrrr kadir inanır'dır.evet yazıldığı üzere başrol oyuncusu kadir inanır'dır,film bir hapishane de geçmektedir.tatar ramazan mapustadır.bir filmi zorla izlersen aklında da bu kadar az kalır.bir zamanlar babamın zoruyla izlemiştim de:(
    (durmusdunyaniye, 08.07.2006 22:19)
  13. (bkz: selamun aleykum felaket arkadaşlarım)
    (bkz: ben bir adama iki kere bıcak sallamam)
    (aby, 16.08.2006 18:07)
  14. melih gulgen yönetmiştir.
    (montajelemani, 16.08.2006 18:09)
  15. Her karakterin müthiş oynadığı seridir. Genç yavuklu hariç tabii. iki filmdeki baş kötü karakterler de mükemmel rol çıkarmışlardır. ilk filmdeki Tatar ın isyanı başlatma sahnesi akıllardan kolay kolay çıkmaz. Şöyle ki idamlık arkadaşının haksız yere hücreye atıldığını duyduğu anda yemek yediği kabın içindekileri yere dökerek kabı masaya vurmaya başlamıştır... Ve bu kıvılcım olur diğer mahkumlar için.
    Gerçek hayatta nefret ettiğim Kadir inanır a saygı duyduğum seridir, mükemmeldir vs vs.
    (paradigma, 24.08.2006 03:27)
  16. kerim korcan'ın, sinemaya kazandırdığı bir isyan öyküsü.
    (Sulh, 04.09.2006 13:52 ~ 13:55)
  17. (bkz: tatar ramazan sürgünde)
    (fth, 04.09.2006 13:53)
  18. "ben vurdum" sözüyle hafızalara kazılan kadir inanır ın canlandırdığı karakter.
    (fewzi1907, 04.09.2006 14:06)
  19. - "bizim oralarda adamı yüzüne karşı övmezler"
    (salca, 05.10.2006 01:12)
  20. türk sinemasının kim nederse desin en destansı filmi.
    (vasifsiz isci, 05.10.2006 01:15)
  21. "tatar ramazan", kadir inanır filmi olduğu kadar, yaman okay' ın da filmidir. Öyle ki okay, gözüktüğü sahnelerde sazı eline almış, tatar'dan tokat yediği sahnede de "oha" dedirtmiştir. inanır'a gelince aslında kendisini oynamıştır diyebiliriz. zira, filmlerinin yarısından fazlasında hapishaneye girer, çıkar zaten...
    (salamander, 05.10.2006 17:50)
  22. ünlü yazar kerim korcanın kaleminden çıkan en ünlü romanıdır sinemayada uyarlanmıştır mükemmel bir filmdir başrolde kadir inanır oynamıştır...
    (executor_57, 06.10.2006 14:58)
  23. Eski ama güzel olan bir Türk filmi.Şimdilerde çekilen filmlerle yanyana yazılması veya söylenmesi bile saçma.
    (fehimsiz ekmek, 06.10.2006 15:02)
  24. müziklerini ahmet kaya yapmıştır. filmde ara ara çalan çok güzel bi bağlama melodisi vardır.
    (hbk, 06.10.2006 15:12)
  25. (bkz: roketatar ramazan)
    (istanbul icin efkar vakti, 14.11.2006 17:46)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» turk filmlerindeki yanasmanin oglu » gazi iibf deki dtp kadin kollarinin actigi stand » ac misin tok musun » aclik kader olamaz » albay drake » korku filmlerinde yapma denileni yapan mal adam » anam anam diyim ben sana » aziz nesin » christraping black metal » pondexter » jonny b » hayirli kismet » guldur gul » ali pasa camii » dumlupinar denizaltisi » uyan » sinan cemgil » iron man » gun » 502 » sara » annenin masa ustune birakabilecegi notlar » hierapolis antik kenti » mehmet cagcag » aziz yildirim » cennetteki hurilerin turbanli olma ihtimali » google ofisleri » filistin » too drunk to fuck a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa