tasi taragi toplamak 

kapat
  1. geride hiçbir şey bırakmadan, her şeyi toplayıp gitmek.
    #1066302 (larker, 27.12.2006 19:34)
  2. gitmek üzere hazırlanmak. hazırlanırken kendine ait ne var ne yok toplamak. anısı bol ve acıtacak olanları ise geride bırakmak belkide ..
    #2291182 (no name, 10.09.2007 01:28)
  3. Bu deyimin bir hikayesi vardir. Yamulmuyor isem eger osmanli doneminde berberler ayni zamanda dis cekmek, sunnet etmek vs gibi istidatlara da sahiptiler. ve bunlarin bazilari da seyyar olarak yani sokak ortasinda is yaparlardi. zabitler tarafindan da siki denetime tabi idiler. Zabitler sokagin basinda goruldugu vakit taslarini taraklarini toplayip kacarlardi. Bu deyim iste bu olaydan esinlenerek halk arasinda uretilmis bir deyimdir.
    #2291208 (migfer, 10.09.2007 01:32)
  4. eskilerde kahvehanelerde tıraş olunurmuş. yeni çıkan yasayla kahvehanede traş olmak yasaklanmış buna rağmen berberler orda traş yapmaya devam etmiş ama devlet adamları gelince hemen eşyalarını toplayıp kaçıyorlarmış bu sözde ordan gelir.
    #3599004 (xefo7, 30.06.2008 01:18)

© 2008 - uludağ sözlük

tasi taragi toplamak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tasi taragi toplamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tasi taragi toplamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» copy paste » tansel » primat atalariyla gurur duyan homo sapiens » amd opteron 2358 se » dedenin adini tasimak » uretim muhendisi » sirin baba » bomlet » yuksek sesle muzik dinlemek » onur akyil a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci