bugün

ancak olmuş bitmiş bir tartışmadan sonra sakin kafayla akla gelebilen, akla geldiğinde de 'tüh be niye o zaman demedim ki mis gibi' diye pişmanlık yaratan ama bir daha ki tartışmada da söylenecekler listesinin en başına alınan cümlelerdendir.
ağlama sebebidir, (bkz: bilemedim ben onu)
hatırlandıktan sonra karşı tarafın telefon açıp "aslında sen haklıydın" demesini dilemeye sebep olan, tırnak yedirten cümlelerdir.
- ahh ulan bee. ben haklıydım halbuki... niye böyleyim lan benn!
(bkz: ilk o başlattı)
zamanında söylenememesi, sonradan, bor pazarı dağıldıktan çok sonra akla gelmiş olması, sürekli tekrarlanarak, en mükemmel ve vurucu hale getirilmeye çalışılarak telafi edilmek istenen, mükemmel hale geldikçe, olgunlaştıkça daha da sinir olunacağı unutulan, ihmal edilen etkili söz, mızrak.
tekrar kavga etme sebebidir. **
tartışma sonrasında,keşke şunu da söyleseydim bunu da söyleseydim ahh nasıl unuttum gibi hayıflanmalara yol açabilecek cümlelerdir.
hiç gelmemesi daha makbul olandır insanın kendi kendine sinirlenmesini ve haklı olduğu bir konuda nasıl da aklına gelmediği için kendini hırpaladığı cümlelerdir.
daha sonradan tekrardan kavga çıkması için fırsat kollatan fakat kavga esnasında tam hazırlanıp söylenecekken kelimelerin birbirine karıştırılmasıdır. rezilliği diz boyunun da üzerine çıkaran cümlelerdir.
sonradan akla gelmesi resmen haksızlık olan haklılık cümleleridir.
haklıyken haksız duruma düşmeeye neden olan durum.
Kemirgen cümlelerdir. bilahare kusmak üzere kafada bolca kurulan b.ktan cümleler olmaktadırlar. haklı olmanın marifet olmadığını anlamamıza ve hatta, geçen zaman içinde "hay aazımı z.ksinler ne gerek vardı bu kadar da konuşmanın" dedirtme ihtimalini bünyesinde bulundururlar.
(bkz: olay anında sinirlenmeyip sonradan içi içini yemek)
birike birike insanı kalp hastası yapacak cümlelerdir.

o yüzden, mümkünse şemsiye bir kere göte girdikten sonra "şunu diyeydim, ah bi de bunu deseydim.." şeklinde kafa yorulmamalıdır. zira bazı şeylerin davası olmuyor.
kavga etmeyi bilmeyen, haklıyken kavga sırasında haksız duruma düşenlerin yaşadığı durum olur genelde. zamanında akla gelmediği için sövülünesidir.
lisedeyim arkadaşım bir çocuktan hoşlanmış lakin çocuk arkadaşımı terslemiş bununla da kalmamış kız hakkında garip bir söylenti yaymış. arkadaşım sinirden kudurmuş konuşamam ben şimdi sen şu çocuğa bir ayar ver demiş ben de gerekeni yapıp çocuğu aramışım sonra arkadaşımı arayıp olan biteni anlatıyorum.

+alo asya
-efendim ceren
+anlat bakayım ne dedi
-valla ben dedim böyle böyle arkadaşım sevdi suç mu
+o ne dedi
-yok ben yaymadım lafı başkasıdır dedi, bende ikinizin arasında geçmişti o konuşma nasıl başkasıdır diyosun dedim ,sen çocuk mu kandırıyosun dedim, insanda biraz onur olur masum bi kızın arkasından denilicek laf mı adam sandık seni dedim.
+gurursuzsun da deseydin
-ay ne biliyim aklıma bunlar geldi
+kız gibi kıvırıyosun da deseydin
-aa bak onu düşünmüştüm demeyi unuttum
+asya yaa orospu çocuğu da deseydin
-hönk!?*
"türk'ün aklı sonradan gelir" inancını pekiştiren bir durumdur.
asıl söylemeniz gereken şeyi sonraya bırakmanız derken onu da heyecandan unutmanız sonucu içinize dert olan ve hatta her yerde sayıkladığınız cümlelerdir.
(bkz: yüzükoyun)
en sık kullanılanı şudur:
- ya aşkım tamam kapatalım konuyu.
+ tamam kapatalım anasını satayım.
- .....
+ .....
- yanlış mı düşünüyorum ama, yalan mı
olay budur abi...
- lan oğlum saat sabahın üçü kafayı mı yedin?

+ n'apiyim anca geldi aklıma haklılık cümlesi.

- haklılık cümlesi ne ya?

+ tartışmayı bi anda lehe çevirecek sihirli cümle.

- ee neymiş peki?

+ o laflar boy boy, seni .... kovboy.

- bu mu haklılık cümlen?

+ kabul et, morardın!
öfkenin duyguları esiri altına alması sonucu düşülen durum olup sonuna diyemedim ya la eklenecek olan cümlelerdir. bu daha çok sinirden dolayı oluşan anlık zeka kaybı, cevap verememe.
tartışma biter ve o cümleler aklınıza gelir. Başkasına söyleyemezsiniz ve siz kabullenemezsiniz. içinize oturur. Öylece düşünürsünüz. Gidin en iyisi bi bardak soğu su için üzerine. Geçmiş olsundur.
(bkz: diyemedim ya la)