tarsus amerikan koleji 

kapat

1. Tarsus Amerikan Lisesi, Türkiye'de ve dünyada çalıştıkları alanda başarılı olmuş birçok kişinin eğitim gördüğü okuldur. Neredeyse kuruluş yılından beri bu özelliğini geliştirerek sürdürmüş ve her dönemde bu açıdan ilgi gören ve takdir edilen bir kurum olagelmiştir. 116 ıl içinde, aralarında politikacı, hukukçu, mühendis, iktisatçı, doktor, sanatçı, sporcu, bilim adamı, sanayici, diplomat ve medya mensuplarının bulunduğu binlerce kişiyi mezun etmiştir. Günümüzde, "Türkiye için liderler dünya için liderlik" sloganının anlayış olarak da savunan ve gerçekleştirmeye çalışan Tarsus Amerikan Lisesi bu yaklaşımla değişen çağın değişen koşullarına uygun eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmektedir. Hellenistik Çağda, Tarsus ünlü bir üniversiteye sahipti. Daha sonraki dönemlerde eğitimin önemsendiği bir yer olmasına karşın, açılan eğitim kurumlarının yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Günümüzde, bir anlamda Tarsus Amerikan Lisesi bu boşluğu doldurmaktadır.
    #347547 (JuanSebastianVeron, 15.06.2006 13:40)
  2. eğer adana'da bir arkadaş ortamında pek konuşmayan burnu havada birileri herkesten ayrı birbirleriyle konuşuyorsa bunlar büyük ihtimalle tac'lidir..
    (bkz: gündoğdu)
    (bkz: bilfen)
    (bkz: bilimkent)
    (bkz: çağ)
    #502142 (hugo_emre, 05.08.2006 18:26)
  3. bu liseye gidenler okullarını te-a-ce şeklinde söylerken,tac şekinde söyleyenler ise bu lisenin ögrencileri olmadıgını hemen belli ederler.
    #502270 (penta-don, 05.08.2006 18:54)
  4. hurriyet gazetesi, "her haltı erotizme bağlayan" kose yazarlarindan ayse arman'ın mezun olduğu okuldur. bu okul bir dönem, internette kendine bir sayfa hazırladı. bu sayfada okulun fotoğrafını koydu. bu fotoğrafı aldı bilmem kaç bin eşit parçaya böldü. daha sonra her bir parçasını satmak üzere için yüklü bir mebla biçerek okulun gelişimi için bağış topladı. her satılan puzzle parçasına bağışçının adı yazıldı. bence mezunların geride bıraktığı en güzel anı ve süper bi fikir.
    #926314 (jynxcello, 29.11.2006 16:51)
  5. Turkıye nın unlu okullarından birisi, mavi sakal grubu bu okulda kurulmustur.
    #1072557 (nickimle değil entrylerimle hatırlanmak isterim, 28.12.2006 23:01)
  6. üsküdar amerikan ve izmir amerikanla kardes okullardır...cukurovadaki diger liselerle kıyaslanmayacak derecede üstün olmasına rağmen oldum olası sürekli bok atılmaktadır **
    #1345882 (and the oscar goes to, 25.02.2007 07:07)
  7. amerikan kültürünün esiri olan öğrenciler yetiştiren, yapılan bilgi yarışmalarında genellikle amerkayla ilgili soruların olduğu turları geçebilen, tarsus'un en zengin ailelerinin öğrencilerinin okuyabildiği; insan irisi öğrencilerinin genellikle tarsusta bulunan okulları bastığı, polis tarafından yakalansalar bile her birinin babası ya da annesi yüksek bir mevkiye sahip olduğu için haklarında hiçbir zaman soruşturma açılamayan öğrencilere sahip okul.
    #1495200 (thexecutive, 05.04.2007 18:35)
  8. (bkz: tac)
    #1840008 (wolfgang, 29.06.2007 14:54)
  9. (bkz: tarsus amerikan lisesi)
    #1941110 (wolfgang, 15.07.2007 20:36)
  10. binası eski olan okuldur. semtinin de pek iç açıcı olduğu sölnemez. okulun önünde gayet sıkı bir güzvenlik vardır ve ilginçtir okul önünden normal zamanlarda araba geçmemektedir.
    #1941306 (CRAnium, 15.07.2007 21:02)
  11. milli bayramlara zorla katılan ve burada ögrencileri isatiklala marsına eslik etmemeleri etmedikleri gibi saygıda duymamalarıyla dikkat ceken okul.
    #2331259 (estt, 17.09.2007 14:08)
  12. eskiden yatılı da okunabilen okuldur. lakin yatılı okuyan abiler ufak kardeşlere sürekli emir verdikleri için okul yönetimi bu uygulamayı devre dışı bırakmıştır. tekrar yatılı sisteme geçip geçmediklerini bilmiyorum.
    ayrıca eğitim olarak ciddi anlamda başarılı bir okuldu ta ki özel okul sınavlarına olan rağbetin azalmasına kadar. astronomik rakamlardan dolayı insanlar bu tarz okullardan elini ayağını çekmeye başlayınca vakt-i zamanında en başarılı çocukları okuluna kabul eden t.a.c sıfır puanla bile kapıları sonuna kadar açmak zorunda kaldı. yine de başarıları devam etmektedir fakat eskisi kadar değil.
    bir diğer avantajı ise amerika'da üniversite okumak isteyenler için çok iyi bir basamaktır. özellikle sporda başarılı olan öğrencilerine amerika üniversiteleri yüzde yüz burs vermektedir.
    #3961691 (fabala, 14.09.2008 14:19)
  13. okumayanın anlamayacağı, okuyanların da zaten anlatmak için uğraşmayacağı eski günlerime dönmek istememin tek nedeni olan okulum.
    #3995759 (nesli02, 22.09.2008 17:13)
  14. okuyanların ailelerinin çok azı bile istanbulda doğmuş büyümüş ve yaşamış olsalardı çocuklarını bu tarz bir okulda okutamazlardı gerçeği söz konusuyken tüm öğrenci ve mezunlarının şımarıklıkta sınır tanımadığı hededir.
    #4765838 (yagmurunsesi, 26.02.2009 00:52)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

tarsus amerikan koleji başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tarsus amerikan koleji ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tarsus amerikan koleji nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about tarsus amerikan koleji. Copyrights of the articles are belong to their authors.