tarifeli dilenci 

kapat
  1. dilendiği parayı belli bir rayiç üzerinden isteyen dilencidir. bugün bakırköy otobüsünde karşılaştım. iyi giyinimli genç bir kızdı. akli dengesinin olmadiği her halinden belli isede şaşırtcı idi.. otobüs ahalisi ile diyaloğu acaipti. işte şöyleydi:

d- dilenci
    y- yolcu

d- abi iki liran varmi
    y- napcaksın iki lirayi
    d- lazim da...
    y- al buyur.
    d- abla iki lira varmi
    y- ne yapacaksin parayi kızım?
    d- kardeşime vericem.
    y- kardesin napıyor parayi..
    d- bilmem..
    d- amca iki liran varmi
    y- hasbinallah!!
    d- teyze iki liran varmi?
    y- kızım aklın yokmu senin toobe toobe...
    d- abii iki liran varmi??
    dusunenadam- bakıyorum artık dilenciler rayiç bedel üzerinden çalışıyor..
    (otobüs gürühünda gülüşmeler)
    d- abi iki liran varmi?
    dusunenadam- 1,5 lira olmazmi?
    d- yok iki lira lazım...
    dusunenadam- aha da çattık valla buyur al...
    d- abi sende çok para var yaww...
    dusunenadam- ya havle kulveta bi sabır...
    sofor- kızım bak indircem şimdi aşağı ona göre
    d- şöför abi sende iki lira varmi..
    şöför- haydaaaaa!!
    #3182382 (dusunenadam, 23.03.2008 22:54)
  2. vardiyalı çalışan versiyonları mevcut olan dilenci tipidir.
    #3182389 (ozix, 23.03.2008 22:57)

© 2008 - uludağ sözlük

tarifeli dilenci başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tarifeli dilenci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tarifeli dilenci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» buyuk ortadogu projesi » itu sozluk » elfen lied » radyo uludag » basincli konusma » muhammed demir » usurmek » apati » agziniza sicip sicip helallik isteyen tip » soruya bak » birbirine benzeyen unluler » basbug ataturk » benjcev » ilginc koy adlari » eyes wide shut » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » basliklari alt alta okumak » koylerin eski isimleri » the end of the line » ykz kina » otobuste bos koltuk varken yana oturan guzel kiz » 11 ekim 2008 almanya rusya maci » dusunce yayimlanmasi » dun gece » alicia keys » onurkul » uludag sozluk ihtiyar heyeti » carmen electra » sahibinden kelepir ulke » dwayde » cehennem korkusu