tanri 

/ 5
kapat
  1. en başta hiçbir şey yoktu. Ne uzay, ne zaman. sonra ufak bir ışık hücresi belirdi. yoktan. Binlerce derece sıcaklığındaydı, ve içinde uzayı barındırıyordu.

işte bu an olduğu için inandığım varlıktır. Başka şekilde açıklayamıyorum.
    #3587803 (double cross, 27.06.2008 11:10 ~ 11:11)
  2. (bkz: michael jordan)

anlamayanlar için tanım: basketbolun tanrısı.
    #3615715 (shaqmarion, 03.07.2008 21:18 ~ 21:26)
  3. varoluş amacını ve varoluşunun nasıl meydana geldiğini anlamaya çalışan hayatına bir anlam vermeye çalışan insanoğlunun elindeki bilim ve bilgi birikiminin bunu kanıtlamaya yetemeyişinden dolayı ortaya çıkardığı ve (kendisini inanmak zorunda hissettiği) dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kandırmacası.

+ hayatta en çok değer verdiğin şeylerin birer aldatmacadan ibaret olduğunu anlasaydın ne düşünürdün?
    - bilmiyorum o kadar düşünmedim.
    + değer verdiğin şeyler üzerinde fazla düşünme yoksa yok oluyorlar!
    *
    #3665515 (lost control, 14.07.2008 23:06 ~ 23:12)
  4. adaletsizliğiyle nam salmış namıdeğer yaratıcı.
    #3665567 (edjo, 14.07.2008 23:15)
  5. yüzyıllardır insanların evreni anlamaya ve çözmeye çalışması, tam anlamıyla çözemediğinde ise kendinden daha büyük bi güç olduğuna inanarak insanoğlunun ortaya çıkardığı kavram...
    #3689863 (salcali kalca, 20.07.2008 00:36)
  6. tek olan yaratıcıdır. görüp görmediğimiz herşeyin sahibi, 1 olan, baki olandır.
    #3689913 (semkogs, 20.07.2008 00:47)
  7. her an kendisini geliştiren yüce yaratıcı.

düşünüyorum da kendinden daha iyisini yaratıp, yerine geçerek eskisini yok etmektedir.böylece kendinden daha iyisini yapabilir misin? soruları cevap bulunmaktadır.yarattıklarını öldürüp,yenisini yaratmak onun işi değil mi?
    #3725227 (ofkelialabalik, 26.07.2008 19:04 ~ 19:05)
  8. şahsımın erkek versiyonu. *
    önemli not: şimdi bunu okuyan arkadaşlar beni allahsız kafir filan sanıcaklar. yok kardeşim bu bahsettiğimiz "tanrı". hani şu mitolojide filan geçen. bizim inandığımız ise "allah". farkı anladın dimi canım benim. hadi bakiyim glu glu. *
    #3725232 (tanrica, 26.07.2008 19:06)
  9. "ürküntümüzün üzerine dosdoğru düşüş; hiçbir ümide kanmayan ve arayışlarımızın ortasına yıldırım gibi inen selamet; tesellisiz kalmış ve zaten teselli edilmek de istemeyen kibrimizin dolambaçsız bir biçimde geçersizleşmesi; bireyin kızağa çekilme yolunda ilerlemesi; endişe noksanlığı yüzünden ruhun işsiz kalması..."- emil michel cioran
    #3751794 (ferfecir, 31.07.2008 23:43)
  10. şeriat ile yönetilen devletlerde hangi suçu işlemiş olursa olsun öldürülen insanlara acıyan ve onları öldürenlere laf atan kişilerin cehennemde büyük acılar içinde yanarak öldürülen kişilere tek kelime bile edememelerinin sebebi varlık ; yaratıcı ...
    #3760993 (metalikadam, 02.08.2008 20:27)
  11. sinema yönetmeni. doğaçlama takılan oyuncuları izlemeyi sever.
    #3760999 (zenci nicki, 02.08.2008 20:28)
  12. tüm evreni yaratmış olmasına rağmen sadece dunyada tanınan.*

edit: hayır gitmedim.
    #3766259 (le phallus, 03.08.2008 23:09 ~ 23:10)
  13. alexandre dumas (baba)
    Eğer Tanrı, insana yaşamaya zorladığı hayatı kendisi yaşamak zorunda kalsaydı, kendini öldürürdü.

arthur schopenhauer
    Şu dünyayı tanrı yarattıysa, onun yerinde olmak istemem doğrusu. Çünkü, dünyanın sefaleti yüreğimi parçalar.Yaratıcı bir ruh düşünülürse, yarattığı şeyi göstererek ona şöyle bağırmak hakkımızdır: "bunca mutsuzluğu ve bu üzüntüyü ortaya çıkarmak uğruna, hiçliğin sessizliğini ve kıpırdamazlığını bozmaya nasıl kalkıştın?"

dante alighieri
    Tanrı bize cenneti vaat etmemiş olsaydı,kimse ona secde etmezdi

franz kafka
    Ev halkını koruyan Tanrıya inanmaktan daha keyif veren ne olabilir!

friedrich nietzsche
    insandaki güçlü ve ulu olan herşey insanüstü ve dışsal olarak düşünüldü.insan kendini çok küçümsedi.Kendindeki iki yanı birbirinden ayrı iki alana böldü insan ; Değersiz ve güçsüz yanı ile güçlü ve şaşırtıcı yanını..ilkine insan dedi , ikincisine ise Tanrı!

georg wilhelm friedrich hegel
    Tanrı, insan ve madde diye ayırım yapmak anlamsızdır. Evrensel cevher, saf bilinç olan ruhtur. Düşünce basamaklarını kateden insan sonunda kendisine döner. Gerçek ruhun kendisi olduğunu keşfeder. Aslında insan tanrı; tanrı da insandır.

gerard de nerval
    Tanrı öldü. Cennet bomboş - Ağlayın çocuklar, artık babanız yok.

isa mesih
    Tanrı ruhtur, O'na tapınanlar da ruhta ve gerçekte tapınmalıdırlar.

jean jacques rousseau
    Eğer insanlar Tanrı olsaydı, kendilerini demokratik olarak yönetebilirlerdi. insanlar Tanrı olmadıklarına göre, mükemmel bir devlet insanlara göre değildir.
    #3797569 (uye lol, 10.08.2008 14:34)
  14. gökte değildir. yerde de değildir.

tanrı insanın içindedir. insanın kendisidir, yerle gökün toplamındır.
    #3848735 (zenci nicki, 21.08.2008 14:03)
  15. woody allen'ın absürd ve eğlenceli tiyatro oyunudur, absürd bir oyun olması dolayısıyla izleyicilerce ne kadar anlaşılmış ne kadar iyi bulunmuştur bilemiyorum ama bir oyuncu olarak oynaması çok zevkli bir oyundur, hele de tanrının nabzını dinliyorsanız... * woody allen yapacağını yapmıştır bu oyunda, izleme fırsatı bulunursa tiyatro sevenler tarafından izlenmesini tavsiye edebileceğim tiyatroyla ilgilenmeyenlere tavsiye etmekten uzak duracağım oyun
    #3848752 (teardrop, 21.08.2008 14:05)
  16. kahramanlarının, diabetes, hepatitis gibi hastalıklı yunan isimlerine sahip olduğu,
    yanılmıyorsam* sokrates'in baldiran içmekten nasıl ilkesizce caydığını da anlatan woody allen teatronu*.
    #3849126 (edip sharabi, 21.08.2008 15:04)
/ 5
© 2008 - uludağ sözlük

tanri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tanri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tanri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» galata » omer urundul her yerde » ben gidersem » curuba » metal gear solid » hayalet yazar » gise rekoru kirmak » yabanci dil ogrenme yollari » bekarlik sultanliktir » sultanfirardasenneredesin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games