tanri seni kutsasin 

kapat
  1. yabancı filmlerde duymaya alışkın olduğumuz, türkiye'de kullanıldığında hiçbir anlam ifade etmeyen söz.
    #707319 (asiti kaçmış kola, 07.10.2006 21:51)
  2. god bless you lafının türkçesidir.yabancı filmlerde duyulur genellikle.gsüel bi laftır anlamlıdır seferim
    #707421 (eudaimonia, 07.10.2006 22:07)
  3. 'Tanrı sizi kutsasın'

Kutsasınki elinizde geçmiş gelecek sarnıcı varken, bir üzüm tanesinde belirsin gülümsemeniz. Toprakta kan, yağmur tadı varken, içinizde hissedin sonsuzluğu.
    #2352715 (nowomantaksimcry, 21.09.2007 10:42)
  4. tr. god bless you.
    eğer tamamı ile türkçeleştirmek isterseniz "allaha emanet" , "allah korusun" vesaire... kullanabilirsiniz.
    #2352727 (ysg, 21.09.2007 10:46)
  5. (bkz: tanrı seni korusun)
    #2352737 (BerAent, 21.09.2007 10:49)
  6. angela nin kulleri kitabinda fintan karakterinin devamli kullanip arkadaslarini bezdirdigi kelime obegi

soyle ki;

-tanri seni kutsasin
    +lan fintan git basımdan
    -senin icin dua edecegim arkadasim
    +etme lan lan lan kıpırdatma dudaklarını
    #2352739 (karakuzusu, 21.09.2007 10:49)
  7. - tanrı seni kutsasın bodurcan!
    - yok, allah beni korusun yeter bana.
    - işte ben de onu diyorum bodurcan, tanrı kutsasın!
    - yok yok allah korusun beni yeter!
    - tşşak mı geçion bodur?
    - ya abi, kutsamak ne demek bilmiyorum da kusura bakma yani, sana bi kastım yok!
    #2352756 (nobran ne ya, 21.09.2007 10:55)

© 2008 - uludağ sözlük

tanri seni kutsasin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tanri seni kutsasin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tanri seni kutsasin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir joker olarak ergenekon » olmus mu » kuru mahmut efendi kahvecisi » kktc ile turkiye farklari » aktutun baskininda ergenekon parmagi » 21 inci yuzyilda hala kara carsaf giyen kadin » hossik » aksam olmus yahu » f 16 fighting falcon » zehir » nina s tragedies » terorun yegane caresi islamin hakikatleridir » mavi tur » kaan altan » don t bother me » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bekaret uzerine acilan basliklar » istanbul un otopark sorunu » yeter artik vurmayin adam oldu » uludag sozluk » istatistiktir » iskender buyuk » of ulan of » solo testte 15 piyon birakmak » sevis » polat alemdar in eroinman olmasi » devrimcilik romantik bir ozentidir » mona lisa ya bakip 31 cekmek » bir turk un ogrendigi ilk ingilizce kelimeler » siir kadindir » albert einstein