tanri ile kul arasina girilmesi 

kapat
  1. günümüz sekülerliğinin getirdiği ekstrem bireyselciliğin getirdiği dine karşı oluşmuş refleksin her halükarda ortadan kaldırmaya çalıştığı, masum olduğu durumlarda bile saldırdığı şeydir. toplum mühendisliğinin en büyük amaçlarından birisidir bu, çünkü bir kere tanrı ile insan arasında bir bağlantı olan tarikat-cemaat mekanizması din içinde çeşitlilik ve rengin sağlandığı olgudur.

katoliklikteki birliği bütünlüğü sağlamış, avrupalı derebeylerinin birbirlerini kesmesine bir set çekmiş olan aforoz yetkisi gibi, alevilikteki düşkün ilan etme gibi yaptırımlar o inanç sistemi içinde bulunan olgulardır ve amaçları o inanç sistemini dış etkilerden korumaktır. tanrı ile insan arasına girilmiş görülebilir ama hukuk sistemi de insanla insan arasında girmekte ve hayatı düzenlemektedir, bu tip düzenleyici kurumlar hayatımızın her alanında varken dinlerde niye böyle birşey olmasındır? zaten o haliyle dini beğenmeyen varsa o dine mensup olmamak gibi bir hakka haizdir.

bütün bu sebeplerle islam'daki cemaat-tarikat anlayışına alevilikle veya başka inanç sistemlerini örnekleyerek saldırmak boş ve cahilce bir çaba olacaktır. benim dinim bana olduğu için de başkasının dinindeki tanrı-kul ilişkisine laf uzatmaya tenezzül etmemeliyimdir.
    #2840672 (westphalia, 15.01.2008 11:57)
  2. ilgili olarak,
    (bkz: ne ararsın tanrı ile aramda)
    #2840687 (jassmiana, 15.01.2008 12:01)
  3. (bkz: ruhban)
    #2840692 (yolgezer, 15.01.2008 12:03)

© 2008 - uludağ sözlük

tanri ile kul arasina girilmesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tanri ile kul arasina girilmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tanri ile kul arasina girilmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hacivat in karisi » her kadin guzeldir » hayal kirikligi » ruhi su » mike krzyzewski » fersan » kimi kimi » probis yuzunden biten dostluktan kalan kirintilar » o sirin sozlerine » 12 nisan 2009 galatasaray fenerbahce maci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci