taninmayan bir kimseye iyi gunler demek 

/ 2
kapat
  1. kişiye bön bön bakılmasına neden olan harekettir. ayrıca (bkz: bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü). artık üst katta oturan komşuya da selam vermez hale geldiğimiz için (bkz: yazık bize), tanımadığımız kişiye iyi günler demek abes kaçıyor. pek karşılaşılmayan bir harekettir.
    #921131 (sophie, 28.11.2006 14:26)
  2. hatta tanıyıp da çok samimi olmadığınız birine söyleseniz bile tuhaf kaçan harekettir.. mesela hoşlandığınız bir kıza iyi günler derseniz durup dururken*, yanınızdaki arkadaşlarınızın kahkahalarına katlanırsınız.
    #921146 (kutupsal form, 28.11.2006 14:30)
  3. (bkz: sevgi kelebekligi)
    #921151 (calemityceyn, 28.11.2006 14:32)
  4. (bkz: susam sokagi) *
    #921153 (calemityceyn, 28.11.2006 14:32)
  5. nezaket ifadesidir.şayet bunu söyleyen karşısındakine herhangi bir taciz düşünerek bunu yapmamışsa müthiş bir nezaket sayılır.tatile gittiğimizde uğradığımız yerlerde insanlara selam veririz gayet memnuniyetle cevap alırız.lakin istanbul öyle mi? apartman da bile tanışmamışsan kişiye selam vermen tuhaf karşılanıyor.oysa selamlaşmak iletişimin ilk kuralıdır.binamızda vardı böyle biri, selam verirdik tuhaf tuhaf bakardı.sırf bu huyundan dolayı kimsenin sevmediği bir aile haline geldiler.
    #921158 (sahibindenilanlar, 28.11.2006 14:33)
  6. (bkz: dun gece hic tanimadigim bir erkege sirf sana benziyor diye usulca sokulup merhaba dedim)

(bkz: leman sam)
    #921157 (calemityceyn, 28.11.2006 14:33)
  7. tanımadığınız insanlara selam vermek ve iyi dileklerde bulunmak,hem karşı tarafı hemde sizi mutlu edebilir.Hatta hediye vermek te bunların arasına girebilir.Bu tip davranış kalıplarını insanlara mutluluk dersi veren pozitif bakış açısı sağlamaya çalışan yazarların söz ve yazıları arasında bulmak muhtemeldir.Denendiği taktirde sonuç verdiği bizzzat görülmüştür.Konuya bilimsel olarak bakıldığında da toplumsal mutlulukta payı olduğu görülebilir.islam'daki selam vermek sünnettir' dusturuda buradan gelir. Tüm insanların uygulaması gereken bir yöntemdir.Biraz garip gibi gelse de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.Tabii karşılık beklenirse hüsrana uğranılabilir.
    #921156 (xsentos, 28.11.2006 14:33 ~ 14:34)
  8. tanışmak için iyi bir fırsattır. iyi değerlendirilmelidir.
    #921176 (crazyever, 28.11.2006 14:37)
  9. mekan: 48 nolu otobüsün arka sırası
    zaman: 01:15 suları

şebnem ferah konserinden yeni çıkmışız, sıcak yatağın hasretiyle yollara düşmüşüz.
    nedense ilk gelen otobüse ya da ikinci gelen otobüse değil de üçüncü otobüse bindik.
    En arkanın yolunu tuttum onca siyah kalabalığının içinde. Hiç boş yer yoktu, mecburen ayakta bekleyecektik ta ki birileri kalkana dek.. Yolculuğumuz keyifli başladı, başta gırgır şamata.. Sonra tam uykumuz yavaş yavaş gelmişken birden neşeli bir kalabalık gördük yolda.. Birinin elinde akordeon, birinin elinde gitar, neşeli şarkılar söylemekteler herkesin yorgunluğuna inat.. Birden el salladım onlara, iyi geceler diledim.. Duyamazlardı elbet ama gördüler selamımı.. Ve nazikçe eğilerek onlar da bir selam verdiler.. O anda fark ettim onu; yumruk yapmış elini "sizinleyim" dercesine sallıyordu bizim bremen mızıkacılarına..

Bir anda daha önce hiç hissetmediğim bir merak uyandı kendisine. Kimdir, ne yapar, ne eder, okur mu, hayatı algılayışı nasıldır, en son hangi kitabı okudu, kahkaha mı atar yoksa tebessüm mü eder... hakkında o kadar çok şey sormak istedim ki ona.. uyuyordu.. hayatımda gördüğüm en masum erkek yüzüydü izlediğim.. o uyudu, ben izledim..
    gözlerini açsa "iyi geceler" diyecektim.. ama o uyudu, ben izledim..

Bir ara telefonu çaldı. tam yanında durduğum için rahatsız etmiş olabileceğini düşündü ve özür diledi. sanırım eve geç kalmıştı ve bu yüzden telaşlandırmıştı birilerini.. kimdi acaba merak eden, annesidir..belki de kız arkadaşı.. önemli değildi benim için.

bir ara başını kaldırdı, gözlerini gördüm. en az yüzü kadar ışıldıyordu gecenin karanlığında. farklıydı, ve içimden ona sorma isteğiyle yanıp tutuşan binlerce soru geçiyordu...

bir ara "bir şey sorabilir miyim?" dedi. "Buyrun" dedim tüm soğukkanlılığımla. "Acaba bu otobüs çekirge'den geçiyor mu?" Geç kalınmış bir soruydu.. Çünkü bu otobüs oradan geçmezdi.. Alelacele otobüsten inmeye çalıştı. O esnada çarptı birilerine, ürkekçe özür diledi insanlardan ve belli belirsiz bir ses yükseldi: "iyi geceler!"

Sana da iyi geceler yabancı..
    Hiç tanımadığım ve belki de tanımayacağımsın, yine de iyi geceler!
    #1643755 (aura, 14.05.2007 22:48)
  10. (bkz: senli benli başlık formatı)
    #1643757 (anakart kokusu, 14.05.2007 22:49)
  11. "dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe sırf sana benziyor diye, usulca sokulup merhaba dedim".
    #1836350 (aura, 28.06.2007 19:29)
  12. sık sık yaptığım fakat pek çok kez tuhaf karşılandığı için hayal kırıklığına uğradığım fakat yılmayacağım davranıştır. özellikle görev başındaki polis ve askerlere yanından geçerken "iyi günler abi", "kolay gelsin abi" gibisinden temennilerde bulunmak iki tarafı da mutlu edecek bir davranıştır.

(bkz: güzel davranışların toplumca yadırganması)
    #1836379 (necben, 28.06.2007 19:37)
  13. etrafa pozitif elektrik dagitan iyi niyetli bir insanin yapmis oldugu guzel bir hareket olsa da, selami alanin genelde "kim lan bu lavuk" tarzinda bakmasiyla sonuclanacak hadisedir.
    #1838744 (RaDaMeNT, 29.06.2007 09:26)
  14. güvenlik görevlisi telsizle amirine seslenir
    - efendim tanınmayan birisi yaklaşıyor
    - iyi günler deyin iyi günler deyin
    - emredersiniz !
    #1838757 (CayveSigara, 29.06.2007 09:40)
  15. islam dinince sünnet olan davranış.
    #1838780 (estt, 29.06.2007 09:56)
  16. yaptığım zaman genellikle yanlış anlaşıldığım ve - aaaaa deli galiba.. muamelesi gördüğüm bir medeniyet göstergesi....
    #1838789 (novakatinamite, 29.06.2007 09:58)
  17. t shirtunun arkasini asagiya ceken kiz diye bi sınıflandırmaya giden, üstüne üstlük insanın üstünü basını düzeltmesinde anlam arayan insanlarla aynı ülkede yasadıgımız düsünülürse, kız sana iyi günler dedi lannn asılıyo abi sana kesin diyeceklerdir.

burası türkiye ne haddinize kardesim birine iyi günler demek, üstüne bide gülümse istiyosan, bırak gitsin sanane gününden.
    #1838833 (tatlı su levregi, 29.06.2007 10:18)
  18. yerine göre erdemdir.
    deniz otobüsüyle darıca'dan her akşam evime* geçerken yaptığım şey. insanlık namına yani.
    #1838837 (galapagoslu iguana, 29.06.2007 10:21)
  19. genelde diyen kişinin pozitif, mutlu, hayatla barışık olduğu gözlenmiştir...
    #3657853 (crazyhodja, 13.07.2008 11:27)
  20. ağzımızı eskitmeyecek, ömrümüzden götürmeyecek bir eylemdir. birisine nazik davranmanın faydalı olduğunu gösterir davranıştır.
    #3657927 (serenitytheone, 13.07.2008 12:04)
  21. hayatım boyunca sayısız kez karşılaştığım olaydır, genellikle yaşlı amcalar yapar, tanımadığı herkese elini kaldırıp yavaşça selam verip sonrada takmadan devam eder.
    *
    #3657940 (Lucky Strike, 13.07.2008 12:08)
  22. insanlığımızı kaybetmekte olduğumuz şu günlerde oldukça yadırganacak bir davranıştır... zaman kötülük çağıdır. zaman kuyu kazma, arkadan bıçaklama zamanıdır maalesef ki...
    yine de içinde ufacık da olsa pollyanna'yı taşıyan bir bünye için güzel sayılabilecek davranış...
    #4782026 (huzun, 28.02.2009 20:30)
  23. içindeki bütün kini, öfkeyi en yakınındakilere kusan ve dışarıya karşı iyi görünmeye çalışan insanın yaptığıdır genelde.. nadiren de olsa tamamen iyi niyetinden yapanlar vardır tabii..
    #4782078 (elemmire, 28.02.2009 20:39)
  24. buyuk sehirlerin samimiyetsizliginin iyice arttigi su gunlerde, yasadigim ilcede hala olmemis, sevgi ve saygiyla karsilanan, dalga gecilmeyen bir gelenektir.
    insanin kendini cok kotu hissettigi bir gunde, insana; hic tanimadigi bir kimsenin durust bir ictenlikle 'iyi gunler' demesi kadar leziz bir duygu yoktur. bir anligina da olsa uzaklasirsin yalnizligindan ve belki de bir adim atarsin aldigin gazla yeni bir hayata.
    #4782156 (avalon, 28.02.2009 20:49)
  25. yüksek ihtimalle bir entelin gereksiz bulacağı lakin bir entelektüelle naif "sıradan" insanı ortak noktada buluşturması muhtemel eylemdir.
    #4782174 (zelig, 28.02.2009 20:52 ~ 01.03.2009 03:04)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

taninmayan bir kimseye iyi gunler demek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. taninmayan bir kimseye iyi gunler demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu taninmayan bir kimseye iyi gunler demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about taninmayan bir kimseye iyi gunler demek. Copyrights of the articles are belong to their authors.