tanim 

kapat
  1. herhangi bir durumun, eylemin, bir kişi yahut şeyin ne olduğunu/nasıl olduğunu açıklayan ibaredir.
    (prettyinpink, 25.01.2006 20:47)
  2. ifade.
    (febe, 25.02.2006 02:08)
  3. entry de mevcut değilse kafadan koparacak olan şey
    (straightflush, 25.02.2006 02:09)
  4. soyut ya da somut herhangi bir seyin, dogru ya da yanlıs, kişinin kendi üslubunca anlatımı.
    (shinobi, 27.09.2006 02:31)
  5. entrylerin;durum,olay -dır ekleriyle bitmesine neden olan bazen mantıklı açıklama getirilebilen dayatma.
    (penta-don, 27.09.2006 02:39)
  6. sozlukteki bazi kisilerce ne anlama geldigi bilinmeyen onemli bir kelime.
    (soyle-boyle, 30.12.2006 19:29)
  7. bir sözcüğün ya hemen herkes tarafından kabul edilen ya da onu kullanan kişi tarafından kastedilen anlamını ortaya koyma, bir kavramın anlamını belirleme, o kavrama yüklenebilecek özellikleri dil yoluyla ifade etme şekli.
    (kurna, 30.12.2006 23:25)
  8. bir şeyin özünün belirlenmesi işlemidir . başka bir deyişle ; bir şeyin içlemlerinin belirtilmesidir .
    (spina, 09.02.2007 12:54)
  9. (bkz: sözlük)
    (ramorin, 22.09.2007 22:26)
  10. bir şeyin Efrâdını câmi, Ağyârını mâni etmektir ...
    (eurasian, 06.11.2007 21:52)
  11. "Tanımlar istiyorlar sizden, sonradan aynı tanımlarla canınıza okumak için. Tanımlarınız yoksa, bu sefer konuşturmuyorlar sizi. "Tanımlar veremeyen insan saçmalar" diyorlar. "Saçmalarla ugraşamayız." "Kimseye saçmalama hürriyeti veremeyiz." "Mantıksızlık hürriyeti veremeyiz." Tanımları verince de herkes, daha önceden kendisi için kazılmış olan çukura düşüyor. Başkaları için de tanımlar istiyorlar sizden. Başkalarının işine karıştırıyorlar sizi ZoRLa. Başkalarının da size karışması için yolu açıyorsunuz böylece. "Bugün neden düşüncelisiniz?" diyorlar. Düşüncelerinizin içine kadar sokuluyorlar. Mantığı ortadan kaldırmadan, bu gidişe bir son vermek, kötülüğe direnmekten vazgeçmek ve gerçek hürriyeti tanımak imkansız.."

Oğuz Atay
    (endless, 25.12.2007 22:06)
  12. moderasyon tarafından anlamı kavranamamış kavramdır.

tdk'ya göre: "Bir kavramın niteliklerini eksiksiz olarak belirtme veya açıklama, tarif." demektir. fakat moderasyon bir kavramın içini dolduran niteliklerden veya tekillerden herhangi birini ortaya koymayı da "tanım" olarak anlıyor.

böylece, örneğin "küre" terimini tanımlamak için "kafam" demeniz yeterli görülüyor. veya "birbirini seven çiftler" teriminin açılımı "ben ve sevgilim" olabiliyor. ondan sonra gelsin anketler, "al gülüm ver gülüm"ler.
    (stalker, 04.01.2008 19:45)
  13. Tanım

kısaydı kalem
    ömrü yetmedi
    uzamaya
    kaybolmuş
    tılsımlı
    aceleci bir gezginin
    kurulmuş kumsaatiydi
    ağlamaya

adını soruyorlar
    adını söylemiyor

hırçın bir yağmurum ben
    harflerim yetmez
    akrostiş ya da
    kartvizit
    yapmaya

şiir bir sezdirmedir diyor
    lamsız an'lar için
    imgeler yalan söyler
    yalanı şiir eyler imgeler
    dokunduğun yerlerde
    izsiz ıssız sesler kalıyor
    adsız ama
    elmacık kemikleri belirgin
    mısralar başlıyor
    saçlarının kaldığı yerden
    konuşmaya

adını soruyorlar
    adını söylemiyor
    biraz da susmaktır diyor
    şiirimi okumak
    usta işi bir tabloya
    yeniden yeniden
    yeniden bakmak
    van gogh'un kulağıyla duymak
    tanrısal seslerini hayatın
    pazar günkü bir sokaktır
    cismim
    vesaitin yetmez
    yeryüzümü
    adımlamaya

adını soruyorlar
    adını söylemiyor

efsunlu kaldırımlar boyu
    açık açık susabilen
    sınırsız şehirsiz
    uzadıkça vatansız
    çoğaldıkça isimsiz
    yurttaşlarım yaşar
    dünyanın on bir yanında
    yalnızlaştıkça

adını soruyorlar
    susun diyor şiirim
    yeri yurdu sahibi olmayan
    haymatlos bir piç
    bir gölgenin yorgunluğuyum ben
    yazılması unutulmuş günahlar için bir fihrist
    bin yıl sonrası için bir ajanda
    anlatmaktan sıkılmış
    bir meddahım ben
    otopsisiz gömülmüş!

Yılmaz Erdoğan
    (Yasak Kadin, 13.04.2008 15:00)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» o cocuklari » abdullah gul un sovalye olmasi » tan tasci » dogum gunu » mehmet erdem » safak dogan gunes » starbucks a gitmeyi sosyal statu zanneden andaval » herkese lolo bana da mi lolo » fonksiyonun turevini alip sifira esitlemek » vav olmak » 24 saat online olup hayat dersi veren insan » sessizlik » huseyin celik » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » www bizkacparayiz com » wasabi » msn de muhabbete titresimle baslayan insan » royal abjar » dalton ana » aptal numarasi yapmak » mehmet ali erbil » revelations » hayallerin anne baba tarafindan sabote edilmesi » formati yirtmak » atari salonlarindaki futbol oyunlari » huseyin hatemi » nasyonel grafik » ucler » osmaniye nin tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa