talihsiz memleketim 

kapat
  1. dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip, nereye tohum eksen fışkırırcasına ürün veren, gölleri, denizleri, nehirleri, baldan tatlı meyvaları, arıları, kuşları, her yöresinde binbir türkü dolu, her yöresinde sıcak ana kucağı sarılmaları, köyleri, dağlarından serin rüzgarlar esen, ovalarında kardeş kucaklaması, pekmezleri, reçelleri, balıkları, her karışında bulunanı besleyen cömertliği, içine çektiğinde gül kokusu, içine çektiğinde bebek ağlaması, etiler, bizans, sümerler ve binlerce uygarlığın bırakamadığı, kopamadığı, uzakta olanın hüzünle baktığı, bozkırları ve yüzmilyonları doğurabilecek konyası, buğdayı, narı, sahilleriyle bu güzel, bu eşsiz ama o kadar da şanssız anadolu. sen güzelsin memleketim ama biz senden ağız tadıyla yenilebilecek bir helva yapamadık.
    #3153383 (siyuu, 17.03.2008 15:04)

© 2008 - uludağ sözlük

talihsiz memleketim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. talihsiz memleketim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu talihsiz memleketim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mistik gucler » sevgilideki huzurevi ziyareti meraki » ncldlbz » groagh com » sekura » annenin sofradan kalkana doydun mu diye sormasi » bir canim var al senin olsun » salla maasini al basini » howjsay com » sifreyi kullanici adi yerine yazmak » sehrin kaosunda cirilciplak ve sonsuz ozgur olmak » casio f91w » terbiyesiz yazar » kadri celik » romanya » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ilkokulun vazgecilmezleri » gossip girl » pgsg » medyum » turk hava kuvvetleri » pulemjot kalashnikova » kendi sessizligine gomulmek » joker da » waldeck » emre belozoglu » anatolianrock » yakisikli oldugu halde sevgilisi olmayan erkek » drake diener » kadirusagi koyu » melankoli