talebe 

kapat
  1. eski dilde öğrenci anlamına gelir. şahsen çok hoşuma giden bir kelimedir. eskimesi yazık olmuştur
    #51817 (delikanlımühendis, 03.02.2006 23:33)
  2. ogretmene hoca demek gibi bir şeydir.
    #620518 (keserim ulan topunuzu, 09.09.2006 21:08)
  3. talep eden anlamındaki arapça sözcük..
    #1681085 (RumbleFish, 24.05.2007 15:15)
  4. (bkz: tabela).
    #1681087 (koyusiyahk, 24.05.2007 15:16)
  5. talep etmeden giydirilen kılıf.
    #1939779 (latenovember, 15.07.2007 16:57)
  6. nurcu yurtlarındaki yatılı öğrencilere sakirt dendiği gibi suleymanci yurtlarında da talebe denir.
    #2112570 (sarap icen sarap icen sarap, 11.08.2007 14:53)
  7. lise ve üniversite öğrencilerinin aldığı isimdir. çünkü liseden önceki dönemde eğitim zorunludur ve okunmak zorundadır. bu durumda öğrenci zorla eğitilmiş olmaktadır. ama sonra lise ve üniversitede zorunlu eğitim olayı bitmiş olmaktadır ve öğrenci artık talep etmek durumundadır. talep etmezse eğitimi alamayacak ve okuma sevdasına son vermiş olacaktır.
    #2988569 (markasiz, 11.02.2008 18:52)

© 2008 - uludağ sözlük

talebe başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. talebe ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu talebe nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» acilan bir basligin dini tartismaya konu olma hizi » yasa ici » eyes wide shut » osman pamukoglu » montla sic » caylakken 40 karakter siniri » nevada universitesi » wall e » 7 saniyeyle kacan 13 5 milyon dolar » turkiye ye yatirimlarinizi artirin » icinde patlasin » ev kiralari ve fiyatlarindaki hizli dusus » avrupa yakasi » adiadokokinezi » depr » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » galatasaray » anton putsilo » yaran youtube yorumlari » arka mahalle » tekrar yasanilmasi istenilen gunler » kirli » yaran ogrenci isleri diyaloglari » imge kitabevi » dertleri zevk edindim » gece karanlikta cukumu optum sevdicegim diye » osurmaya gaz cikarmak diyen insan » the turning » space monkey » cemsbg » saw serisini bir gunde izlemek