taksirli iflas 

kapat
  1. Tacir olmanın gerekli kıldığı dikkat ve özenin gösterilmemesi dolayısıyla iflas a sebebiyet veren kişi, iflasa karar verilmiş olması halinde, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

- suçun manevi unsuru taksir dir.

- takibi şikayete bağlı değildir.

- zamanaşımı süresi 8 yıldır.

- sulh ceza mahkemese görevlidir.
    #3034753 (ditty, 20.02.2008 15:19)
  2. (bkz: hileli iflas)

(bkz: malvarlığına karşı işlenen suçlar)
    #3034757 (ditty, 20.02.2008 15:20)

© 2008 - uludağ sözlük

taksirli iflas başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. taksirli iflas ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu taksirli iflas nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» vanessa marquez » allah seni top etsin » 1232 » ehi ehi ehi » regl kokusuna cozumler » felis domesticus » turkmenistan milli futbol takimi » sentaktik afazi » yavsak sozluk yazarlari listesi » stupor » mikrosefali » tatarlarla savasmaktansa zehir icerim » hayata dair ic burkan detaylar » ben seni arkadas olarak goruyorum » erotomanik sanrilar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turkenmafia » hizli zap yaparken 1 sn de kanala karar vermek » doper » enlarge your penis » kul yutmaz » uludag sozluk hakkinda ne dediler » edidir edi » sevmek mi » kujata » zaten seni arayanin ben ta amina koyim » gorsel agnozi » erkek sarkicilarin soylememesi gereken sarkilar » mylastdaysasachild » tuvaletde kabinler arasi duet » parafazi