takim tutar gibi parti tutmak 

/ 2
kapat
  1. muhtemelen kendinden önce gelen nesillerin *desteklediği partiyi, hiç sorgulamadan, vaat ettikleri şeyleri duymaya bile gerek duymadan, "bunlar yapıyorsa iyidir" zihniyetiyle hareket eden ve yaptıkları her yanlış icraattan bir doğru çıkarmaya çalışan insan modeli.

çok önemli not: milletler layık oldukları şekilde yönetilirler.
    #64863 (denizci cakabey, 13.02.2006 17:19)
  2. "olum geçen seçimde ne geçirdik size bea"

"bu yüksek seçim kuruluyla bu seçimler bitmez"

"bu seçim istediğimizi yapamadık artık mahalli seçimlere bakıyoruz"

"iyi bir kızılcahamam kampı geçirdik, bu yasama dönemi umutluyuz"
    #79767 (registerlater, 21.02.2006 10:31)
  3. ikisinde de israr edilmemesi gerekmektedir. eger parti ulke icin basarili islere imza atamiyorsa baska bir patiye oy atilabilir ve desteklenebilir. ayni sey takim icin de gecerlidir. eger tuttugunuz takim size her sene 3 kupa vaat edip yerine getiremiyorsa israrci olmaya gerek yoktur. baska bir takim desteklenebilir. ya da bos oy atarsiniz.
    (bkz: fenerbahce spor kulubu)
    #442820 (olur be, 20.07.2006 05:13)
  4. bir sürü eski beyinden oluşan, bu partilerin sadece yarıştığı türkiye'de bundan daha doğal bir olayın olması şaşırtıcı değildir.
    beklenen de budur ki artık partilerde ülkeyi ileri getirmek değil aynı futbol takımlarında olduğu gibi takımı(partiyi) ilerletmek ilk hedeftir. böyle bir durumda farklı bir olayın gözlenmesi düşünülemez.
    #698443 (atomkarinca, 06.10.2006 01:10 ~ 01:11)
  5. sozlukteki bazi akp yandaslari buna en guzel orneklerdir. "anani al da git" diyen basbakanin elestirilmesine bile hosgoru gostermez boyleleri.
    #889781 (isla morada, 21.11.2006 15:45 ~ 18:09)
  6. bizim parti kazansin da nasil kazanirsa kazansin diyen,
    kendi g.tunu korutturmak gayesinde olan,
    yanindaki 5-10 serseriyle kendini dunyanin en karizmatik ve guclu insani zanneden,
    adam dovmekle adam degil ancak hayvan olunabilecegini anlamayan,
    kendilerinden baska bu ulkeyi seven, koruyan olmadigini sanan,
    yillardir yapilan sozum ona bazi "siyasi" eylemlere mukemmel aciklama getiren cumle..
    #889938 (benimadimmesmecon, 21.11.2006 16:25)
  7. (bkz: ayağa kalkmayan chp' li olsun).
    #889943 (Dejavu38, 21.11.2006 16:26)
  8. (bkz: önümüzdeki seçimlere bakacağız)
    #889958 (pokezat, 21.11.2006 16:31)
  9. sorgulamaları sonucunda bir karar veremeyip ikilemde kalıp basının pompalaması ile parti tutacağıma dedemin hatrına oy atarım mantığındaki kişi.
    #890416 (handushka, 21.11.2006 17:57)
  10. futbol takımlarının ismi ve renkleri hariç herşeyi; futbolcuları, yöneticileri, sahipleri değişse de insanlar çocukluklarında tuttukları takımı tutmaya devam ederler. bu mantıksızdır ama zaten amaç eğlencedir. chp yi atatürk ün partisi diye savunmak, veya akp yi milletin o zamanki kokuşmuşmuş siyasete verdiği bir ders olduğunu söyleyerek savunmak, partilerin tarihleriyle övünmek de böyle birşeydir. ama burada bir sorun vardır; bir partiyi desteklemenin amacı eğlenmek değildir, olmamalıdır.
    #1058758 (serbest radikal, 26.12.2006 13:10 ~ 09.01.2007 18:21)
  11. kazalara mahal verebilir, geyik çıkabilir, taş düşebilir. dikkat ediniz.

şöyle oluyor ki:
    seçimden önce gayet iyiyiz aslında. -en azından sözlük ortamını göz önüne alırsak.- herkes çok anlıyor politikadan. herkes bilinçli seçmen. herkes okuyor araştırıyor. vay anasını diyorum ben de sanırım bu seçimde bir şeyler değişecek ülkenin görmediği biçimde.
    hani var yine farklı taraflar ama onlar da bilerek yapıyor bu işi. yani akp, chp, mhp, tkp.. kime verecek olursa olsun oyunu gerçekten "biliyor", "düşünüyor", "savunuyor".
    tabii unutuyorum ki benim bilinçli deyu düşünmeme sebep olanlar oy verecek kesimin karşısında bir avuç insana tekabül ediyor.
    sonra zamanı geliyor. oylar sayılıyor falan...
    ve "bizi izlemeye devam edin" tandansında bir adamın "bizi yönetmeye devam edeceği" ortaya çıkıyor. akp yi desteklemeyen kesim isyan ediyor.-ben de desteklemeyenlerin içindeyim. evet.- nasıl olur anlaşılamıyor. bunu belirtecek düşünceler, entryler havada uçuşuyor.

sonra er meydanına akp yandaşları çıkıyor. önce diyorlar ki: "hani demokrasi demokrasi diyordunuz. nooolduh? şimdi niye isyan ediyorsunuz?"
    buna açıklık getirelim o zaman ilk olarak. karşı çıkılan olgu akp nin başa gelmesinin "nasıl" olduğudur. %47 lik insan topluluğunun akp' nin yönetim politikasını beğenmesi garip gelmiştir. hadi bilinçli seçmen vardı da bilerek isteyerek oy verdi dersek ben bu oranın %5 ten öteye gideceğini düşünmüyorum ve kimse de bunu iddia etmesin. geriye kalan kesim kesinlikle gaza gelmiş, gözü bir şekilde boyanmış veya yaptığının nereye gideceğini bilmeden hareket eden birilerinden oluşmuş. ya da ben buna inanmak istiyorum.

yani kimse kimsenin boğazına binmiyor "vay efendim nasıl akp ye oy verirsin" deyu. (yanlız , onlara aptal denmesi ise başlığımıza getiriyor bizi. evet ben de çok şaşırdım, inanamadım. ama gidip de kendi çapında bir şeyler düşünerek oy veren insanlarla aziz nesin' i muhattap etmek de biraz garip kaçıyor sanki. evet sandıktan çıkan "sonuç" bu ülke geleceği için verilmiş "aptalca" bir karar ama oy veren insanlara aptal demek de saygısızlık sanki.)
    burada başlığımız devreye giriyor. bazen kendimizi kaybediyoruz sanki ve bir şeyler söylüyoruz. ama söylediğimizin ucunun nereye varacağını düşünemiyoruz.

hala seçimden çıkan sonucu iktidar partisine karşı olan kesimin "ayarı alması" olarak nitelendirebiliyoruz. ki ben buradaki çoğu kişinin okumuş, okuyan ve kendini geliştiren insanlar olduğunu düşünüyorum hangi safta olursa olsun. onlar bile bunu yapabiliyorsa başkalarını nasıl suçlayabiliriz ki. siyasetten bihaber birey sırf etrafında birileri öyle diyor diye oy veriyorsa..

e bu durum da,

siyaset ve eurovizyon eş değer aslında değil mi teyzecim? hatta başlayalım. re re re ra ra ra akp akp çok yaşa.

"bizi izlemeye devam edin"miş. peh. izlemekten başka ne gelir ki elden şimdiden sonra? 5+7=12. hadi bakalım 2019 a kadar yolunuz var.

düzeltme: yazarımızdan geliyor
    (bkz: seçimlerde ayarı yiyip hala uslanmamak)
    #1993141 (recall, 23.07.2007 16:30 ~ 16:55)
  12. özgüveni elinden alınmış, damarlarından beynine açılan yola aidiyet ihtiyacı zerkedilmiş, düşündüğü zaman kafası ezilmiş, düşünemediği zaman köleleştirilmiş bir halkın başvuracağı fanatizm biçimi...
    #1993157 (emptywords, 23.07.2007 16:33)
  13. türkiyede ailenin görüşü ne ise çocuğunun görüşü de odur. solcu ailelerin kitaplığında bir tane sağ görüşlü yazar bulamazsınız. diğerleri de tam tersi. şöyle baksan bir gruptan gayrısı sütten çıkmış ak kaşık. bu şartlar altında çocuğun fikrini sorgulaması mümkün müdür? dayamışsın dağ gibi kitapları. kemikleşir düşünceler. al birimizi vur ötekimize.
    #2337397 (rweasley, 18.09.2007 17:40)
  14. son bir kez daha dedesi için oy vermek.
    #2337400 (handushka, 18.09.2007 17:41)
  15. her güruhun yaptığı iştir.

adama sizin partide sibop oldu arkadaş dersin. ''senin ağzına mıçarım ben. nasıl laf edersin yüce partime. hem siz geçen seçimde yüzde kaç oy aldınız? bankada faiz olsanız sizi seçerim o kadar düşük ahuahu'' diye cevap alırsın.

diğeri senin kendi partini eleştirmeni anlayamaz, algısı almaz başlar solcular bile soldan vazgeçiyor da bilmem ne de..

bu ülkenin genel zihniyetidir. ideolojiler partilerde yer almaz. partiler ideolojileri yaratır. mesela bu ülkede baykalcılık, tayyipçilik, türkeşçilik, özalcılık kavramları vardır. oyum boşa gitmesin zihniyeti vardır. bağlı olduğun parti eleştirilemezdir.

partisine laf edildiğinde hırçınlaşan br akp güruhu vardır bu ülkede, chp'sine laf edildiğinde sizi dinci ilan eden bir güruh, mhp'ye ülkücülere laf ettiğinizde sizi pkk'ci ilan eden bir güruh.

insanlarımızın partileri eleştirilmezdir ve ideolojiktir. esasında bunun sebebi oy verenler değil siyasetçilerdir. öyle bir siyasetçi ki ''hala konuşuyor sayın baykal, seçimlerde ağzının payını almamış hala.'' diyor. adnan polat'ın şampiyonluk sonrası aaziz yıldırım'a nazire etmesi gibi oluyor. komik oluyor.

ve böylesi bir ülkede ufuk uras gibi adamlar çıkıp sosyalizmden, ldp çıkıp liberalizmden bahsediyor. olmaz gülüm olmaz. solcuysan chp'li sağcıysan akp'li yahut mhp'lisin. bu millet söyleme değil partiye verir oyunu çünkü.
    #3380675 (meredith, 10.05.2008 20:18 ~ 20:19)
  16. takım tutar gibi ideoloji savunmak ile eşdeğer olan durumdur.

ayrıca genelleme yapmamak lazımdır.
    #3380685 (enderun sevgiler, 10.05.2008 20:19)
  17. an itibariyle sözlükte yazarlar tarafından gösterilen davranış.
    #3745013 (sohodo, 30.07.2008 18:41)
  18. takım tutar gibi parti tutmak: babadan oğula geçen ideoloji veya partizanca parti desteklemektir.

sözlüğümüzde şuan gerçekleşen durumdur. hatta bir grup akp kapatılmadı diye şampiyonluk kutlamalarına çıkacaklardır, boğaz köprüsüne bir adet ampul içerikli bayrak ve cadde de konvoy yapacakları da tahmin edilmektedir.

parti aman takım başkanınız birazdan çıkıp tarih soracak ha unutmadan söyleyim miladi değil hicri takvimle cevap vermeniz gerekmektedir.
    #3745036 (iktidarsiz jigolo, 30.07.2008 18:44)
  19. bu memleketin insanının en büyük özelliği. ya millet yaptıkları yanlışı kabul etmeye korkuyorlar ya da hakikaten gözlerinin önünde kocaman bir bağ var.

benim babam da yapardı bunu, muhtemelen onun babası da yapıyordu. torunlarının yaptığını ise zaten açıkça görebiliyoruz. başa getirilen partiye mutlak doğru gibi bakmak ve yaptığı her türlü saçmalığı büyük bir şuursuzlukla sineye çekmek büyük başarı aslında. yapılan her zammı, iç ve dış politikada atılan her yanlış adımı başkalarına ihale etmek büyük bir başarı.

ee tabi düşünce sistemi böyle olunca tbmm'de stadyuma dönüyor. grup konuşmalarında kapalı üst tribündeymiş gibi tezahürat yapanları gördük netekim.

ama son kertede açık olan bir şey var. her millet hakikaten hakkettiği gibi yönetiliyor. ha bir de kuruyla beraber yaş da yanıyor.

hem de ne yanma.
    #3915778 (sle7in, 04.09.2008 17:09)
  20. takım tutar gibi, parti tutmak,
    takım tutar gibi, örgüt tutmak,
    takımı tutuyorsun sanıp, siki tutmak,
    takımı eline vermek,
    takımı agzına vermek,
    takımların şişede durdugu gibi durmaması gerçegi.
    #3915810 (beklediginiz lider geldi, 04.09.2008 17:14)
  21. takım(!) tutmaktır efendim. ama takavatlı takım tutmak...
    (bkz: penisi tutmak)
    #3915816 (poisonx, 04.09.2008 17:16)
  22. (bkz: rte'nın bir baba hindili tezahurat etmesi)
    #3915824 (oovxvoo, 04.09.2008 17:17)
  23. (bkz: alayina isyan olumune akp)
    #3915834 (golgi aygiti, 04.09.2008 17:19)
  24. esasında kişide sağlam bir siyasi duruşun olduğunun göstergesidir.

dün dyp, bugün chp, yarın akpli olanlara bakıyorum da şaşırıyorum. kardeşim cumhuriyetçiysen cumhuriyetçisindir; demokratsan demokrat; sosyalistsen sosyalist; liberalsen liberal. iki günde bir siyasi görüşü değişmez ki adamın.

kimileri içinse takım tutmak siyasi duruşdan daha önemli bir mevzu olsa gerek, takım tutar gibi parti tutmak diye bir deyim türemiş. yani bunu diyen adam siyasi duruşunu değiştirir, hayata bakışını değiştirir ama kellesini kessen bile tuttuğu futbol takımına laf söyletmez. şu futbol takımı meselesinin büyüklüğüne bakınız! hey allah'ım ya!
    #3915887 (maca papazi, 04.09.2008 17:28 ~ 17:31)
  25. özellikle eski solcu şimdinin reformisti olan bünyelerde vardır bu. DSP ve CHP eksenlidir bu tutuş ya kırmızı beyaz diye bağırı ya mavi beyaz.
    #3915891 (LocK, 04.09.2008 17:28)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

takim tutar gibi parti tutmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. takim tutar gibi parti tutmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu takim tutar gibi parti tutmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» beziman » turkiye de futbolcu olmak » moderator bizim siparis nerde kaldi » mehmet ali nuroglu » hocaya tavir alan ogrenci » soguk espri » bekaret onemsizdir diyen erkek » herzwerk ii » ertugrul saglam » euro uzerinde hayat kadini resmi olmasi » sozlugun su kadari soyledir diye baslik acmak » sah ismail » etkisiz hale getirmek » bekaret onemsizdir diyen kiz » baslik domalmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » samuel beckett » bu kadin hic konusmasin dinlemem denilenler » hossik » tsubasa nin fenerbahce ye cevabi » when nietzsche wept » nanik atak » edirne serhattaki payitaht zirvesi vol 2 » the gates of istanbul » fenerbahce amblemi » tropic thunder » komik haberden sonra ki anchorman tebessumu » yozlasan halkin vahim durumu » iu ogrencilerine ceza yagdi » gogus arasina canta kemerini sikistiran kizlar » dusunce gucuyle klavye kullanmak