tahsin banguoglu 

1. 1904 drama(yunanistan) doğumludur. 3 mart 1989'da ölmüştür.
    istanbul Darülfünun Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. Berlin Breslau Üniversitesi'nden Doktora derecesi aldı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili Öğretim Üyeliği, Türk Dil Kurumu Başkanlığı, VII., VIII. Dönem Bingöl Milletvekiliği, Cumhuriyet Senatosu Edirne Üyeliği, ile Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.
    türk dili adına büyük katkıları olmuştur. okullardan kaldırılan gramer derslerini yeniden programa koymak amacıyla gramer kitabını o yazmıştır.1940 yılında yazılan en iyi gramer kitabını el almıştır bu da; "ana hatlarıyla türk grameri"dir. o günden bugüne gelen kitabı türk dili grameri açısından büyük önem kazanmış ve son haliyle "türkçenin grameri" adını almıştır.
    #3830140 (PNaR, 17.08.2008 14:22)

© 2008 - uludağ sözlük

tahsin banguoglu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. tahsin banguoglu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tahsin banguoglu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kayip prenses » ofidofobi » samimiyet » love is nothing without fucking » tukenme » ekstazi » seri halde arti oy veren melek » asr i saadet jargonu » mantikla din aramak » tuana sanat genclik ve spor kulubu dernegi » cuma ya da pasifik arafi » sabri sarioglu » yurt disinda turklere sorulan absurd sorular » unutulan yillar » sir isaac » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » n f k com » sobali ev » hipokinezi » aslinda bir konu var » gece evden gelen garip sesler » atm den makbuz isteyen anarsist genc » toplam ziyaretci sayisinin gizemi » tatarlardan nefret eden rus edebiyati sevdalisi » julius wilhelm richard dedekind » youtube vs akp » deniz harp okulu » sara thunebro » kawakita saruin » ahmed yasin » uludag sozluk ascilik okulu